Timör hakkında..

KomandoYareni

Mom to be... ❤️
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2015
3.341
13.231
Iyi günler diliyorum..

Erkek arkadaşımın 10 yaşındaki yeğeninin beyninde doktor bir cisim görmüş filmde, tümör olabilir bir takım tetkikler daha yapıp tam tanı koyacağız demiş. Şikayetleri kalemi uzun süre tutunca el titremesi, ara sıra şiddetli baş ağrıları, ara sıra nöbet gibi olan burun kanaması. Doktor bir takım testler yaparak iyi ya da kötü huylu olduğunu anlayacak sanırım. Annesi üzüntüden konuşamıyor o yüzden cesaretimi toplayıp tam soramadım "iyi olacak" demekle kapattım. Iyi huylu olursa kötü huylu olursa ne olur? Tedavisi nasıl olur? Ameliyat iyi huyluda da gerekli mi? Biliyorum doktor değilsiniz ama belki yakınınızın başına gelmiştir ya da duymuşsunuzdur diye soruyorum. Tümör olmama ihtimali de olabilir mi acaba? Böyle beyinde basit bir şeyler olup ilaçla geçiyor mu acaba?

Bir sürü soru sordum ama bir görseniz melek gibi yavrum.. İlginiz için teşekkür ederim şimdiden.. Ismi Tuğçe Melis, duanızı alırsak çok mutlu olurum.

Iyi günler diliyorum..

Erkek arkadaşımın 10 yaşındaki yeğeninin beyninde doktor bir cisim görmüş filmde, tümör olabilir bir takım tetkikler daha yapıp tam tanı koyacağız demiş. Şikayetleri kalemi uzun süre tutunca el titremesi, ara sıra şiddetli baş ağrıları, ara sıra nöbet gibi olan burun kanaması. Doktor bir takım testler yaparak iyi ya da kötü huylu olduğunu anlayacak sanırım. Annesi üzüntüden konuşamıyor o yüzden cesaretimi toplayıp tam soramadım "iyi olacak" demekle kapattım. Iyi huylu olursa kötü huylu olursa ne olur? Tedavisi nasıl olur? Ameliyat iyi huyluda da gerekli mi? Biliyorum doktor değilsiniz ama belki yakınınızın başına gelmiştir ya da duymuşsunuzdur diye soruyorum. Tümör olmama ihtimali de olabilir mi acaba? Böyle beyinde basit bir şeyler olup ilaçla geçiyor mu acaba?

Bir sürü soru sordum ama bir görseniz melek gibi yavrum.. İlginiz için teşekkür ederim şimdiden.. Ismi Tuğçe Melis, duanızı alırsak çok mutlu olurum.
çok geçmiş olsun allah şifalar versin küçücük çocuk yazık.

Beyninde tumorle yasayan cok insan var
İyi yada kotu huylu olmasinin yanisira tumorun yeri de cok onemli diye biliyorum
Bir yakinim yillarca haberi olmadan yasadi
Ameliyatla alindi
İlaclarini kullanmadigi icin tekrarladi
Yeniden ameliyat oldu simdi masallahi var
50 kusur yasinda bugun bile calisiyor
Yani illa kotu sonuclanacak diye birsey yok
İsmi insani bi urkutuyor
İnsallah iyi olur iyi huylu onemsiz biryerdedir
Melisin iyi haberlerini ver bize

Beyninde tumorle yasayan cok insan var
İyi yada kotu huylu olmasinin yanisira tumorun yeri de cok onemli diye biliyorum
Bir yakinim yillarca haberi olmadan yasadi
Ameliyatla alindi
İlaclarini kullanmadigi icin tekrarladi
Yeniden ameliyat oldu simdi masallahi var
50 kusur yasinda bugun bile calisiyor
Yani illa kotu sonuclanacak diye birsey yok
İsmi insani bi urkutuyor
İnsallah iyi olur iyi huylu onemsiz biryerdedir
Melisin iyi haberlerini ver bize

Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için, yakınınıza da çok geçmiş olsun.
Inşallah iyi haberlerini vereceğim sizlere..

Benim omuriliğimde vardı ameliyatla aldılar, çok şükür temiz çıktı, iyi huyluydu yani. Beyinde olunca ne gibi işlemler yapılıyor bilemiyorum.

Ben yeri çok önemli diye biliyorum.O yerin hareketlerini kısıtlıyor zarar veriyor kötü huylu ise. Benim gögsümde vardı ameliyat oldum belli bir cm geçince alınıyor gögüste beyinde öyle birsey var mı bilmiyorum şimdiden çok geçmiş olsun.

Kizim 4 aylikken tumor den dolayi ameliyat oldu.Cok zor Allah yardimcilari olsun.Ameliyat olup olmamasiyla ilgili ya da bizde boyle oldu sizde soyle olur diye fikir soylemek yanlis olur

Evet yeri daha cok onemli :/ Genelde cerrahi islemle aliyorlar kemoterapi alanda var ama bazen yeri cok onemli degilse isin tedavisiyla aliyorlar diye biliyorum insallah minik kuzu iyilesir

Kizim 4 aylikken tumor den dolayi ameliyat oldu.Cok zor Allah yardimcilari olsun.Ameliyat olup olmamasiyla ilgili ya da bizde boyle oldu sizde soyle olur diye fikir soylemek yanlis olur

Amin sağolun, size de çok gecmiş olsun..

Evet yeri daha cok onemli :/ Genelde cerrahi islemle aliyorlar kemoterapi alanda var ama bazen yeri cok onemli degilse isin tedavisiyla aliyorlar diye biliyorum insallah minik kuzu iyilesir

Amin canım amin.. İnşallah güzel haberleri gelir tez zamanda..

Arkadaşlar çok şükür kızımız Tuğçe Melis iyi. Tümör yokmuş beyninde yazmayı unuttum buraya konu taşınmış. Tomografiyi bir çok doktora gösterdiler beyinde bir sıkıntı yok dendi, diğer doktora ailesi dava açacaktı nasıl bulgu yaptı gibisinden ama vazgeçtiler çünkü önemli olan Melis. Rabbim kimseyi sınamasın. Melis'in burun kanamaları ve el titremeleri stresten diye bulgu verdiler yavrum okul sanırım sıkıyor bu yaşta ama pedagog bulundu şimdi her şeyi programlı. Iyi bir lise kazansın diye zorluyorlar bu yaşta ama ailesi de artık daha bilinçli. Bu konudan da anladık ki ; 1 doktora bağlı kalınmamalı. Hepinize dualarınız için teşekkür ederim erkek arkadaşımın ailesi ve kendim adına.

X