- 19 Ekim 2009
- 1.956
- 2.524
- 333
ah yine tip 1 diyabet konusu. Yok sinirli olurlar, yok çocukları hasta doğar, kör olur vs vs ... 8 senedir aynı işyerindeyim 2 iş arkadaşım yeni öğrendi daha o da laf arasında. Buraya kalsa benim çok sinirli ve sürekli şekeri düşen çıkan ayılan bayılan biri olmam lazımdı. Oysaki günde 4 kere insülin yapan, hba1c si 6 olan, kilosu orantılı, gayet sağlıklı olan biriyim. Abartmadan tatlımı da meyvemi de yiyorum ayrıca, evimde her yemek pişiyor. 1o yıllık diyabetim. ilk çıktığında her hafta hastanenin eğitim programına gittim.Düzenli kontrole giderim ve doktorumun dediğine göre göz böbrek vs diyabet olmayan biriyle aynı çünkü hba1c 6 yı geçmiyor, benim gözümden iyi gözün maşallah diyor ve sen eğitimli kültürlü bir kızsın sakın korkma diyor. Sülalemde de diyabet yok bu arada. Çok şükür beni çok seven beni damızlık olarak görmeyen bir eşe sahibim. Çocuğum yok, olsaydı onda olma ihtimali %1 olucaktı ki dediğim gibi benim dedelerimde bile yok bende çıktı. Eşim şeker var diye evlenmeden önce zerre tereddüt etseydi o değil ben bitirirdim. Zira eski erkek arkadaşım diyabetim diye benden ayrılmıştı ben şu an herkesin imrendiği bir evlilik yaşarken kendisi bekar ve diyabet olmuş:)
Son düzenleme: