Tipe göre muamele

azbiri

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2017
888
533
103
Merhaba kk.. malesef duygularını olduğu gibi dışında yaşayan biriyim,bir gerginlik anında ufacık bir olay bile olsa hemen elim ayağım titrer sesim titrer.. tahriklere kapılmayım serin kanlı olayım diyorum onu de yapamıyorum.. eşimle tartışırken de öyle o sakin hafif alaycı böyle gülerek konuşur bense bağıra çağıra,ağlayarak..
dışarda da diğer insanlara ne zaman nazik yaklaşsam malesef karşılığı ezmek olUyor. Özellikle o gün paspalsam..
Mesela buğün markette kızımla alışverişteydik ve arkadaki yaşlı adam ürünlerini yerleştirdi ve benimkileri koyacak yer kalmadı,nazikçe “yalnız benim ürünlerim için yer kalmadı isterseniz daha fazla yerleştirmeyin dedim diye amca birden bağrındı “boş boş konuşma dön önüne “diye.. benim elim ayağım titredi saçmaladım düzgün bir cevap bile veremedim..
Bunu nasıl yeneceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Adamın ağızına bir tane yapıştırsaydın keşke..
Terbiyesiz dangalak...

Bir dönem bende öyleydim düşünemiyordum mantıklı hareket edemiyordum olay anında kendimi yatıştırmakta başladım gerisi geldi artık anında net soğuk kanlı cevap veriyorum :KK59:

Bizim insanımız nezaketten pek anlamıyor..nazik insanları pasif olarak görüyor..ye kürküm ye durumu maalesef gerçek ama kendine güven bağırıp çağırmakla olmuyor..tepkinizi bağırıp çağırmadan da gösterebilirsiniz..yaşlı adamın paketlerini itseydiniz kenara, sizinkileri koyardınız..nezaketten anlamayanlara böyle davranmalı.

Kimse sizden üstün değil !

Sakinliği korumak önemli elbette ama bunu herzaman başaramıyor insan

İşte kendinizi böyle hissettiğiniz ablarda "anlamadım, pardon, ne dediniz..." gibi kelimelerle zaman kazanavilirsiniz

Bazen de konuşmak yerine durumu yadırgadığınızı gösteren bir mimik bir bakış bile iş görür

O anda "insan gibi konuşmayı 90 yaşında mı öğrenmeye başlayacaksın? dikkat et çok fazla zamanın kalmamış" deyip ürünleri geriye itmeye başlayasaydın kendine yer açacak kadar. Yere düşseydi bir kaçı..

Arkadan gelip nasıl sepet boşaltıyor ki öndekine sıra gelmemişken mala bak.

Bizim insanımız(bazıları insanımsı) nezaketten anlamaz. Aldığınız tepkiye göre çirkefleşin..

Dış görünüşe göre muamele yapılıyor ne yazık ki. 27 yaşına kadar açık biriydim ve de alımlı görünüyormuşum. 5 senedir tesettürlüyüm. İnsanların tavrının nasıl değiştiğini o kadar net gördüm ki. Mesela bir dükkana giriyorsunuz bana davranıldığı gibi diğer cazibeli kadınlara davranılmıyor, açık bir şekilde tespit edebiliyorum. Bazı insanlar ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyor. Bir Egeli olarak ne yazık ki Ege’de bunu hissettiriyorlar. Doğu ve iç Anadolu’da hiç hissetmemiştim. Yani işin özü tipe göre muamele yapıldığını hissettiğiniz doğrudur. Nasıl yeneceğinize gelince cevap vereceksiniz, susmak yok. Karşınızdaki sizden üstün değil.

Bnu yenmek icin tecrube lazım bende ilk zamanlar oyleydim ne dicemi sapıtırdım eve gelince keske snu deseydim bnu deseydim diye hılt verem olurdum kendi kendime sonra baktım sessiz durmakla olmuyor kibarca anlasalar zaten olay böyle yürümücek ee cemkireceksin ki hafife alamasınlar susan insanı daha cok eziyorlar

Maalesef devir öyle bir devir ki, hak, hukuk, düzen, adalet, insanlık, nezaket hak getire... Karşınızdaki insan manyağın tekiyse, haklı da olsan sesini kesmek zorunda kalabiliyorsun, öyle bağırıp çağırmakla olmuyor işte her zaman. Ben laf altında kolay kalmam ama baktım ki karşımdaki(erkekse) üzerime daha çok gelecek ve hatta saldıracak ve kimse de yanımda olmayacak mecburen geri vites yapıyorum çünki yiyeceğim dayak ve saldıranın yanına kar kalmasından başka elime bişey geçmeyecek yani. O yüzden karşınızdaki kişilere göre hareket edin, ezik olmayın ama duruma göre davranın.

Ürünlerini alır ittiriverirdim. Yaşlılara gayet saygılıyımdır ama nezaketsizlik yapmış amcada yahu.

:oha: emmi coşmuş.
Nerde ne diyeceğinizi önceden kestiremiyorsanız, duygularınızı aklınıza geldikçe kağıda dökün. Sonra okuyup, ifade gücünüzü ve dil kullanımızı gözden geçirin. Hatalarınızı bulup, düzeltin kalemlerle. Zamanla daha iyi yazmaya başlayıp, pratiğe bağlayacak ve bunu konuşmanıza yansıtabileceksiniz.
Ben bir dil öğretmeni olarak, işin bu boyutundan ele aldım. Özgüven probleminizin; ne diyeceğinizi bilememeniz oluşundan kaynaklı olduğunu varsaydım. Konu ifade etme şekli değilse, psikoloğa danışmanız gerekir. Ama bu işlerin tiple asla ilgisi yok, bilin. Aksine benim saygı duyacağım kadınlar şıkır şıkırlıktan ve gösterişten uzak; aklıyla ön plana çıkabilen asil, sade ve temiz kadınlar.

Merhaba kk.. malesef duygularını olduğu gibi dışında yaşayan biriyim,bir gerginlik anında ufacık bir olay bile olsa hemen elim ayağım titrer sesim titrer.. tahriklere kapılmayım serin kanlı olayım diyorum onu de yapamıyorum.. eşimle tartışırken de öyle o sakin hafif alaycı böyle gülerek konuşur bense bağıra çağıra,ağlayarak..dışarda da ne zaman nazik yaklaşsam malesef karşılığı ezmek olUyor. Özellikle o gün paspalsam..
Mesela buğün markette kızımla alışverişteydik ve arkadaki yaşlı adam ürünlerini yerleştirdi ve benimkileri koyacak yer kalmadı,nazikçe “yalnız benim ürünlerim için yer kalmadı isterseniz daha fazla yerleştirmeyin dedim diye birden bağrındı “boş boş konuşma dön önüne diye.. benim elim ayağım titredi saçmaladım düzgün bir cevap bile veremedim..
Bunu nasıl yeneceğim?

Size bağıran eşiniz mi, yaşlı amca mı ?

Size bagiran yasli amca degil kocaniz sanirim.

Bazi arkadaslar yanlis anlamis galiba.

Yasli amca cevap bile vermemis kocasi terslemis konu sahibini bem oyle anladim.

Konuya gelecek olursak
Kocan da olsa yeri gelince agzinin payini verceeksin.

Yoksa cocuk gibi azarlar seni

Pardon da bunu nasıl anladınız kızımla diyor esim lafı hic gecmiyorki

Merhaba kk.. malesef duygularını olduğu gibi dışında yaşayan biriyim,bir gerginlik anında ufacık bir olay bile olsa hemen elim ayağım titrer sesim titrer.. tahriklere kapılmayım serin kanlı olayım diyorum onu de yapamıyorum.. eşimle tartışırken de öyle o sakin hafif alaycı böyle gülerek konuşur bense bağıra çağıra,ağlayarak..dışarda da ne zaman nazik yaklaşsam malesef karşılığı ezmek olUyor. Özellikle o gün paspalsam..
Mesela buğün markette kızımla alışverişteydik ve arkadaki yaşlı adam ürünlerini yerleştirdi ve benimkileri koyacak yer kalmadı,nazikçe “yalnız benim ürünlerim için yer kalmadı isterseniz daha fazla yerleştirmeyin dedim diye birden bağrındı “boş boş konuşma dön önüne diye.. benim elim ayağım titredi saçmaladım düzgün bir cevap bile veremedim..
Bunu nasıl yeneceğim?

Sizi tersleyen amca mi yoksa esiniz mi ben anlamadim.
Cunku insan tanimadigi bi kisiyi bu derece tersleyemez ya..
Eger amca terslediyse saglam bunamis.
Esiniz terslediyse size hic saygisi yok.
Ayrica oncelik yasli adamin, sonucta onunuzde.
Onun aldiklari okunmadan sizinkiler gecemez ki, yerlestirseniz nolcak?

Bu olay kasada mı yaşandı? Kasiyer adamın ürünlerini geçirseydi siz de öyle koysaydınız. Doğrusu bu. Biraz da tartışmaya girmemek kendi elimizde aslında.

Back
X