Tipe göre muamele

Ben izmirliyim yerlisiyim. Erkek de kadın da aynı. Kızamıyorum öyle davrananlara. Belki bir zamanlar ben de kapalılar için aynı şekilde davrandım. Kapandıktan sonra bütün akrabalarım demedik laf bırakmadılar bana. O yüzden belki bu kadar hassas oluşum. Üzdüysem kusuruma bakmayın.
Bende de durum senin gibi sonradan kapandim üniversite mezunuyum mersindeyim ama insanlarla birebir iletişime gecince oyle bir konsuma tarzi sergiliyorlar ki cok sinirim bozuluyor umursamaz ve bi ezme cabasi daha benim ne oldugumu nasil oldugumu bilmeden bir davranis sergiliyorlar acikken böyle degildi..şu ayrimi yapmadan insanca davranmak varken bu önyargı niye anlamış değilim. ..

Bende de durum senin gibi sonradan kapandim üniversite mezunuyum mersindeyim ama insanlarla birebir iletişime gecince oyle bir konsuma tarzi sergiliyorlar ki cok sinirim bozuluyor umursamaz ve bi ezme cabasi daha benim ne oldugumu nasil oldugumu bilmeden bir davranis sergiliyorlar acikken böyle degildi..şu ayrimi yapmadan insanca davranmak varken bu önyargı niye anlamış değilim. ..
İnsanları ocu bucu, şuralı buralı gibi gibi kategorilendirmediğimizde bu sıkıntılar geçer ama çok zor görünüyor. Yüksek erdem sahibi olmak gerek...

Merhaba kk.. malesef duygularını olduğu gibi dışında yaşayan biriyim,bir gerginlik anında ufacık bir olay bile olsa hemen elim ayağım titrer sesim titrer.. tahriklere kapılmayım serin kanlı olayım diyorum onu de yapamıyorum.. eşimle tartışırken de öyle o sakin hafif alaycı böyle gülerek konuşur bense bağıra çağıra,ağlayarak..
dışarda da diğer insanlara ne zaman nazik yaklaşsam malesef karşılığı ezmek olUyor. Özellikle o gün paspalsam..
Mesela buğün markette kızımla alışverişteydik ve arkadaki yaşlı adam ürünlerini yerleştirdi ve benimkileri koyacak yer kalmadı,nazikçe “yalnız benim ürünlerim için yer kalmadı isterseniz daha fazla yerleştirmeyin dedim diye amca birden bağrındı “boş boş konuşma dön önüne “diye.. benim elim ayağım titredi saçmaladım düzgün bir cevap bile veremedim..
Bunu nasıl yeneceğim?
Amcanin yerlestirdiklerini elinizin tersiyle yere ittirecektiniz. Sonrasini o dusunsun.

Malesef bazı insanlarımız buna sizin kadar dikkat edemiyor :( bende çok nazik davranmaya çalışırım bende bişey diyemezdim aynı durumda ters ters bakmakla yetinirim :) yaşlılara çok saygım vardır belki o yüzden.ama iyiki hiç tepki vermemişsiniz.belki o amca hatasını anlamıştır ya da eşref saatinde değildir tabii bu durumu siz çekmek zorunda değilsiniz ama insanların böyle böyle daha nazikleşeceğini özellikle bayanlara karşı daha hassas davranılacağına inanıyorum ben yani umut ediyorum.ben karşılığını alıyorum inş sizde alırsınız

Yalnız kasada önde olan konu sahibi. Yaşlı adam onun arkasındaymış.

İyi de o benim arkamdaydı :/

Konu sahibi arkada değil yaşlı adamın önündeymiş.Bu durumda önceliğin konu sahibine ait olması gerekir.

Yanlis anlamisim
Kusura bakmayin konu sahibi
Arkadaki adamin boyle bir davranista bulunmasini beynim algilayamamis
Sacmaliktan baska birsey diil

Bunun senin tipinle ilgisi yok o adamin kabalığıyla ilgisi var canim.
Birgün çok şık kiyafetimle ben de kaba bir adama maruz kaldim.Yemeklerimizi aliyorduk.Ödeme kismindaydik.Yaşlı bir adamdan maruzatimi bildirerek sırasını rica ettim..Yavrum mama sandalyesinde beni bekliyordu .Herkes bekliyor sen de bekle dedi.Ne kadar kibarsiniz tesekkur ederim diyebildim sadece...Takılma. insan var, bir de insan var.

hiç kişisel algılamayın, gereksiz coşmuş adam.

2,3 yıl önceki kendimi okudum sanki.. Hala sakin bi yapım var ama artık biri bişey dediginde gık diye kalmıyorum sakince sokuyorum sinsi sinsi:))

Bunun senin tipinle ilgisi yok o adamin kabalığıyla ilgisi var canim.
Birgün çok şık kiyafetimle ben de kaba bir adama maruz kaldim.Yemeklerimizi aliyorduk.Ödeme kismindaydik.Yaşlı bir adamdan maruzatimi bildirerek sırasını rica ettim..Yavrum mama sandalyesinde beni bekliyordu .Herkes bekliyor sen de bekle dedi.Ne kadar kibarsiniz tesekkur ederim diyebildim sadece...Takılma. insan var, bir de insan var.

O nedir ya ayıymış o adam da
Sıranı vermiceksen de bunu insanca söylemenin türlü yolu var

Birgün alisveris sırasında telasli bir anne benden kasada sirasini istemisti.Bebegim kardesime emanet dedi.Bez almisti.Tabi buyurun dedim. Demedim benim de evde bebegim var emanet :) o benden daha evhamli ve telasli bir anneydi.Verdim sirami ne oldu öldüm mü.insan olabilmek bu denli zor olmamali diyorum.insan kendisiyle daima vicdani muhasebe yapabilmeli. Birgün yaşlı bir kadincagiz kasada 2-3 sey alan herkese sirasini verdi.4 kisi falanlardi.Hepsine buyurun dedi.Bakistik gulumsedik birbirimize.Aksam çıkarsınız artik dedim buradan :) olsuuuun dedi guldü, omuz silkti.Çok tatlis insanlar da var.

O nedir ya ayıymış o adam da
Sıranı vermiceksen de bunu insanca söylemenin türlü yolu var
O gün ben de kimseye sirami vermeyecegim dedim hala veriyorum :) huy degismez.rica edeni geri ceviremiyorum. Bi yasli kadin yavrım çekiliver gari diyerek atliyor kasada önüme rica da degil emir :D ne yapayim birsey demiyorum.Herkes bir alem

Dış görünüşe göre muamele yapılıyor ne yazık ki. 27 yaşına kadar açık biriydim ve de alımlı görünüyormuşum. 5 senedir tesettürlüyüm. İnsanların tavrının nasıl değiştiğini o kadar net gördüm ki. Mesela bir dükkana giriyorsunuz bana davranıldığı gibi diğer cazibeli kadınlara davranılmıyor, açık bir şekilde tespit edebiliyorum. Bazı insanlar ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyor. Bir Egeli olarak ne yazık ki Ege’de bunu hissettiriyorlar. Doğu ve iç Anadolu’da hiç hissetmemiştim. Yani işin özü tipe göre muamele yapıldığını hissettiğiniz doğrudur. Nasıl yeneceğinize gelince cevap vereceksiniz, susmak yok. Karşınızdaki sizden üstün değil.
katılmıyorum yorumunuza açık kapalı konusunda ama kaliteli mekanlar ve pahalı mağazalar maalesef pahalı giyimli lüks arabalı insanlara daha çok değer verir ve açık ya da kapalı farketmez yeterki havalı olun marka takılın .açık kadınlar da bir çok yer de saygı ıtıbar görmüyor.DEVİR YE KÜRKÜM YE DEVRİ OLMUŞ

Dış görünüşe göre muamele yapılıyor ne yazık ki. 27 yaşına kadar açık biriydim ve de alımlı görünüyormuşum. 5 senedir tesettürlüyüm. İnsanların tavrının nasıl değiştiğini o kadar net gördüm ki. Mesela bir dükkana giriyorsunuz bana davranıldığı gibi diğer cazibeli kadınlara davranılmıyor, açık bir şekilde tespit edebiliyorum. Bazı insanlar ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyor. Bir Egeli olarak ne yazık ki Ege’de bunu hissettiriyorlar. Doğu ve iç Anadolu’da hiç hissetmemiştim. Yani işin özü tipe göre muamele yapıldığını hissettiğiniz doğrudur. Nasıl yeneceğinize gelince cevap vereceksiniz, susmak yok. Karşınızdaki sizden üstün değil.
Sizde 3. sınıf vatandaş muamelesi yapın o zaman. Neden çekiniyorsunuz?

Hanımlar,
rica ediyorum konuya dini yorumlar yazılmasın, bölgelere, şehirlere göre kategorize edeyim derken incitici yorumlar yazılmasın ve açık-örtülü kadın tartışmasına dönmesin.

Nezaketine karşılık sert cevap verildiğinde dikenlerini çıkaramıyorsan ve bu seni aşağı çekiyorsa giriş cümlelerini nazik seçmemek senin için iyi bir seçenek olur çünkü bazı insanlar nezaketi zayıflık olarak algılar

Bu insanlarin hepsinde var biliyo musunuz?
Cok ilgincime gidiyor kiyafetine gore muamele edilmesi cok sacma
ozellikle de unideki amerikali, eski istanbullu hocalarimi gorunce cok sacma geliyor adam o kadar kalifiye o kadar kendini egitmiski kiyafetin hicc onemi yok cunku beyne onem veriyor
ama etraf o kadar sig, basit insanlarla dolu ki kiyafetini az cabasiz bulsunlar hemen bi suratlar ne alacaksin sanki bakislari
Bir teyzemiz var tanir misiniz bilmem tedx konusmasi va derki kiyafet dedigin sey degistirmesi 5 dakika surer onemli olan beynini gelistirmek
Eger sakin, ozguvenli konusmak istiyorsaniz bol bol okuyun

genelde bende senin gibiyim oyızden tepkilerim sert olacak diye susarsım sonra içime öküz otururdu . simdi susmuyorum oyle bagırıp cagırmadan sert konusuyorum . gerekirse fazlaca sert deveye diken insana s.n yarasır .

saygısz diyecktim o adama uslubunu koru hafdini bil diyecektin .

birde toplumda ayar cekilmesi gerekn okadar densiz varki

Olay sizin kendinize olan güveniniz. Bunun enerjiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta karşınızdaki insanı etkiliyor. Valla makyajsız paspal paspal dolaşırım saç baş dağınık, ama kimseden ayrımcılık görmedim. Bodrumun en lüks mekanlarına girdim gayet varoş,Turgutreis pazarı kıyafetlerimle,en şıkır şıkırın gördüğü ilginin altını görmedim. Çünkü yürüyüş tarzı bile önemli. Yani, ben burada multimilyoner adamlara hizmet veriyorum, adam kalkmış altında bir şort üstsüz şıpıdık terliklerle dolaşıyor. Abartıyorsunuz yani, onlar aşmışlar bu konuyu ilgilenmezlerse ilgilenmesinler diyorlar. Sizin derdiniz giyim kuşan değil ki. Siz cevap veremiyorsunuz, kendinize yeterince güvenmiyorsunuz.

Back
X