Tipe göre muamele

Merhaba kk.. malesef duygularını olduğu gibi dışında yaşayan biriyim,bir gerginlik anında ufacık bir olay bile olsa hemen elim ayağım titrer sesim titrer.. tahriklere kapılmayım serin kanlı olayım diyorum onu de yapamıyorum.. eşimle tartışırken de öyle o sakin hafif alaycı böyle gülerek konuşur bense bağıra çağıra,ağlayarak..
dışarda da diğer insanlara ne zaman nazik yaklaşsam malesef karşılığı ezmek olUyor. Özellikle o gün paspalsam..
Mesela buğün markette kızımla alışverişteydik ve arkadaki yaşlı adam ürünlerini yerleştirdi ve benimkileri koyacak yer kalmadı,nazikçe “yalnız benim ürünlerim için yer kalmadı isterseniz daha fazla yerleştirmeyin dedim diye amca birden bağrındı “boş boş konuşma dön önüne “diye.. benim elim ayağım titredi saçmaladım düzgün bir cevap bile veremedim..
Bunu nasıl yeneceğim?
Özgüven eksikliğiniz çok fazla bir psikiatriste gidip dersinizi anlatmalısınız. Belki altında yatan sebepler ortaya çıkar ve yenersiniz bunu.

Birde kıyafetten, tipten çok ne kadar cool olduğunuzla da alakalı. Mesela toplu taşımalarda yanında çocuğuyla iki koltuğu işgal etmişse biri, hemen birileri o kişinin, çocuğunu kucağına alıp koltuğun birini boşaltmasını isterler ya, bir kere denk geldim bir otobüste, kadın o kadar rahat ki çocuğu da kendi de bacak bacak üstüne atmış(çocuk 13-14 gibi) sanki evdeki kolruktaymış gibi o kadar rahat, gelen geçen için bari ayaklarını biraz çekme çabasında bile bulunmadan tıklım tıkış otobüste kahkahalarla sohbet ede ede bitirdiler yolculuğu. Kimsenin de onlara gıkı çıkmadı, sanırım kadında hemen tak tak cevap verecek, suç bastırma potansiyeli görüp, tartışmadan kaçtılar :KK67: Kadının sade bir giyimi vardı ayrıca. Ya her ortamda da böyle rahat olunmaz ama sonuçta bencillik, nezaketten, görgüden daha itibarlı olmuş.

Merhaba kk.. malesef duygularını olduğu gibi dışında yaşayan biriyim,bir gerginlik anında ufacık bir olay bile olsa hemen elim ayağım titrer sesim titrer.. tahriklere kapılmayım serin kanlı olayım diyorum onu de yapamıyorum.. eşimle tartışırken de öyle o sakin hafif alaycı böyle gülerek konuşur bense bağıra çağıra,ağlayarak..
dışarda da diğer insanlara ne zaman nazik yaklaşsam malesef karşılığı ezmek olUyor. Özellikle o gün paspalsam..
Mesela buğün markette kızımla alışverişteydik ve arkadaki yaşlı adam ürünlerini yerleştirdi ve benimkileri koyacak yer kalmadı,nazikçe “yalnız benim ürünlerim için yer kalmadı isterseniz daha fazla yerleştirmeyin dedim diye amca birden bağrındı “boş boş konuşma dön önüne “diye.. benim elim ayağım titredi saçmaladım düzgün bir cevap bile veremedim..
Bunu nasıl yeneceğim?
Sizde disaridan nasil gorunurum korkusu var ve cok kavgaya girmemissiniz sanirm.aglarsam bagirirsam rezil olurum korkusuda olabilir.oncelikle kendiniz rahat birakin birakin kim ne dusunurse dusunsun icinden geldigi gbi konus o ne der bu ne der diye dusunurseniz sessiz kalmaya hakkinizi koruyamamaya mahkumsunuz

Bu sizinle değil toplumun genelinin eğitimsiz ve kaba oluşuyla alakalı bence.O yaşlı adamın yaptığı apaçık terbiyesizlik verdiği cevap sa üstüne tüy dikmiş.
Yurt dışında yasıyorum.Kendi milletimi küçümsemek için değil asla ama bir gerçek var ki çok üzücü,görgü kurallarını bilmiyor nezaketten habersiz yaşıyoruz.
Burada yolda yürürken birine kazayla çarpsan o özür diler.Ozur dilemek ve tesekkur etmek o kadar işlenmişki karakterlerine geneli böyle kibar.
Malesef Türkiye ye her geldiğimde mutlaka birileri ile tartışıyorum bu yüzden.Hakkim olanı almak için yada hak ettiğim tavrı almak için çaba göstermek zorunda kalmak çok yıpratıcı oluyor.

Karşılaştığınız olumsuz durumlar olduğunda kendinizi suçlamak yerine gereken cevabı kibarca verin anlaşılmıyorsa çok ta üstünde durmayın.

Sizin naifliginiz ayip bi sey degil... Maalesef disarda böyle kaba ve ahlaksiz insanlar var. Bu olay sizin degil, o adamin sucu. Boylelerine pabuc birakip kendinizi degistirmeye calismayin bence. En iyisini yapmissiniz bana kalirsa susup cevap vermemekle. onu diyen adam bi laf etseniz iyice cingar cikarirdi. Karakter meselesi. Insan 7sindd neyse 70inde odur. Kafaniza takmamayi ogrenmelisiniz.

Back
X