- 1 Haziran 2008
- 5.942
- 33
- 683
- Konu Sahibi dimplehawk
-
canım, sen bunun tarifini vermişsin ama bir detayı atlamışsın, o yüzden bütün malzemem boşa gitti..şimdi canım çok sıkkın, nasıl olsa tatlı yapacağım diye tatlı da almadım, eşimin önünden labneyi yemesin diye de çektim, onunla da papaz olduk....valla üzüldüm açıkcası..şimdi sen bana tatlı nasıl yapılıyor bilmiyor musun diye kızacaksın ama gerçekten bilmiyordum senin tarifinle ilk defa denedim ama berbat oldu....yazmışsın ki....unu, şekeri, sütü, yumurta sarısını muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın, ocağa koyun dememişsin..ben de habire karıştırdım ama su gibi oldu...sonra dedim ki labneyi koyunca koyulaşacak galiba onu da koydum olmadı....sonra tarifine bir daha baktım soğuyunca servis yapın gibi bir yazı var, o zaman anladım ki ocakta muhallebi kıvamını almasını bekleyecekmişiz....ha suç ben de aslında tatlı bilmiyorsan yapma demi ama? ama güvendik tarife bir kere..sabahtan beri bunun hayalini kuruyorum, bir malzeme almak için dışarı çıktım, valla çok üzüldüm çok....
annem öyle güzel yaparki tiramsiyu tadından yenmez.. tvde yapılanların çoğu sahte..
:1shok: :1shok: :1shok:
Gecmıs olsun cancagzım..Sıkma guzel yuregını...
Pofff uzulmemek elde degıl tabı..
Benım de basıma aynısı geldı ..Saglık olsunhihoyyyt
Emın mısın tarıfın eksık olduguna ben ıncelemedım ama..
ınsanlık halı beser sasar be gulum..gamyoncuiremsu
canim ya cok tatlisin yaaa...canım, sen bunun tarifini vermişsin ama bir detayı atlamışsın, o yüzden bütün malzemem boşa gitti..şimdi canım çok sıkkın, nasıl olsa tatlı yapacağım diye tatlı da almadım, eşimin önünden labneyi yemesin diye de çektim, onunla da papaz olduk....valla üzüldüm açıkcası..şimdi sen bana tatlı nasıl yapılıyor bilmiyor musun diye kızacaksın ama gerçekten bilmiyordum senin tarifinle ilk defa denedim ama berbat oldu....yazmışsın ki....unu, şekeri, sütü, yumurta sarısını muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın, ocağa koyun dememişsin..ben de habire karıştırdım ama su gibi oldu...sonra dedim ki labneyi koyunca koyulaşacak galiba onu da koydum olmadı....sonra tarifine bir daha baktım soğuyunca servis yapın gibi bir yazı var, o zaman anladım ki ocakta muhallebi kıvamını almasını bekleyecekmişiz....ha suç ben de aslında tatlı bilmiyorsan yapma demi ama? ama güvendik tarife bir kere..sabahtan beri bunun hayalini kuruyorum, bir malzeme almak için dışarı çıktım, valla çok üzüldüm çok....
annem bu ne fakir pastası gibi oldu diyince:))
meyve fln koydm normalde koyulmaz tiramisuluktan çıktı azcık
tiramisu tiramisu olalı böle muamele görmemiştir eminim kaydirigubbakcemile3
canım, sen bunun tarifini vermişsin ama bir detayı atlamışsın, o yüzden bütün malzemem boşa gitti..şimdi canım çok sıkkın, nasıl olsa tatlı yapacağım diye tatlı da almadım, eşimin önünden labneyi yemesin diye de çektim, onunla da papaz olduk....valla üzüldüm açıkcası..şimdi sen bana tatlı nasıl yapılıyor bilmiyor musun diye kızacaksın ama gerçekten bilmiyordum senin tarifinle ilk defa denedim ama berbat oldu....yazmışsın ki....unu, şekeri, sütü, yumurta sarısını muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın, ocağa koyun dememişsin..ben de habire karıştırdım ama su gibi oldu...sonra dedim ki labneyi koyunca koyulaşacak galiba onu da koydum olmadı....sonra tarifine bir daha baktım soğuyunca servis yapın gibi bir yazı var, o zaman anladım ki ocakta muhallebi kıvamını almasını bekleyecekmişiz....ha suç ben de aslında tatlı bilmiyorsan yapma demi ama? ama güvendik tarife bir kere..sabahtan beri bunun hayalini kuruyorum, bir malzeme almak için dışarı çıktım, valla çok üzüldüm çok....
cicimm alemsinizz kaydirigubbakcemile3
görüntü perfect ama arkadaşın dediği gibi tiramisu sizden şikayetçi olabilir.. :roflol:
afiyet olsun tatlım. ellerine sağlık a.s.
ama tadını merak ettim ben meyve ile birlikte nasıl bi tat oldu acaba CADIARZU
sana kötü bi tecrübe yaşattığım için üzgünüm arkadaşım ama
malzemeleri tencereye doldurup ocağa koyun diye yapılan bi açıklamanın sonucu pişirmek olmaz mıydı? şutarafagitti hem "muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın" demekten herşey anlaşılıyor sanırım a.s
umarımm bi sonraki denemende çok iyi sonuçlar alırsın a.s.
güsel oldu cnm herkese tavsiye ederimsengözlerimebaksanab
ben de bu pastaya güvendm kardeşmn dogum günüydü herkes geldi
Allahtan güzel oldu yoksa mafolmuştumkaydirigubbakcemile5
acaba un kokusu oluyor mu hiç bu pastayı deneyenlerden biri böyle bir şey yaşadı mı??
canım, sen de haklısın, tarifin çok güzel ama ben gerçekten bu konuda çok tecrübesizim...ama sorun zaten "sen ocağa koyun yazmamışsın, malzemeleri tencereye koyun ve karıştırın yazmışsın, ben de hayatımda hiç muhallebi yapmadığım için, onu pişirmek aklıma gelmedi...tarifte pişirin yazmana gerek yok ama en azından ocağa koyun yazsaydın...her neyse arkadaşlara anlattım çok güldüler....bugün yapacağım ama bu defa vanilyalı puding aldım onunla yapacağım aynı tarifi, labnesiz...
sevindim cicimm
afiyet olsunn
bu güzel resmin için de teşekkürler
Şeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?