Kekler - Pastalar Tiramisu (Nescafeli Pasta)

:1shok: :1shok: :1shok:
Gecmıs olsun cancagzım..Sıkma guzel yuregını...
Pofff uzulmemek elde degıl tabı..
Benım de basıma aynısı geldı ..Saglık olsunhihoyyyt
Emın mısın tarıfın eksık olduguna ben ıncelemedım ama..
ınsanlık halı beser sasar be gulum..gamyoncuiremsu

annem öyle güzel yaparki tiramsiyu tadından yenmez.. tvde yapılanların çoğu sahte..

annem öyle güzel yaparki tiramsiyu tadından yenmez.. tvde yapılanların çoğu sahte..

Tarif bekliyoruz cokacimcoook delikafadulden
Hakiki tiramisu sauyer bisküvi ile olur:asigim: Anneciğin nasıl yapıyorkaydirigubbakcemile5

tarif tastamam eksik değil ama benim gibi mutfak kültürü az olan biri için yanlış anlaması olası bir durum var...arkadaş, sütü, yumurta sarısını, unu ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın yazmış...ben de haliyle karıştırdım, muhallebi gibi olmayınca dedimki belki labneyi koyunca koyulaşır..onu da koydum, sonra tarife tekrar bakınca soğuduktan sonra yazıyor....anladım kilabneyi atmadan önce karışımı ocakta pişirmek gerekiyor, e bende saflık tabi ama doğru tarif için onu da belirtmesi gerekmez miydi? yapmayacağım bir daha tramisu

canim ya cok tatlisin yaaa...
ben krema nin tam yapilis tarifini bilmiyordum netten baktim KKda olacagi hic aklima gelmemisti 3 yumurta sarisini bir mikserle cirptim sonra bir su bardagi sekeri ekledim yine cirptim daha sonra bi su bardagi süt ekledim önce hepsini iyce karistirdim pisine kadar karistirmaya devam ettim daha sonra pisince sogumaya biraktim daha sonra burayi bilemedim kac yumurta aki olacak diye bende 3 yumurtanin akini cirptim kar gibi oldu daha sonra vanilya ve Mascarponeyide kattim (labne yerine bunu kullandim zaten bununla yapiliyormus ben labne ararken bir arkadas dedi)sonrada o sogumaya biraktigim malzemeyi kattim iyce mikserle cirptim ben olmaycak sandim krema oldu kedi diliyle yaptim fakat ben pek kremasini anlamdim kafamdan nette okudugum tarifleri birlestirdim yaptim oldu ama bir gün kesinlikle beklet dolapta o zaman daha güzel olur...
insallah bu sefer cok güzel yaparsn cünkü tarifi gerckten cok güzel vermis arkadas...

annem bu ne fakir pastası gibi oldu diyince:))
meyve fln koydm normalde koyulmaz tiramisuluktan çıktı azcık
tiramisu tiramisu olalı böle muamele görmemiştir eminim kaydirigubbakcemile3

cicimm alemsinizz kaydirigubbakcemile3
görüntü perfect ama arkadaşın dediği gibi tiramisu sizden şikayetçi olabilir.. :roflol:
afiyet olsun tatlım. ellerine sağlık a.s.

ama tadını merak ettim ben meyve ile birlikte nasıl bi tat oldu acaba CADIARZU

sana kötü bi tecrübe yaşattığım için üzgünüm arkadaşım ama
malzemeleri tencereye doldurup ocağa koyun diye yapılan bi açıklamanın sonucu pişirmek olmaz mıydı? şutarafagitti hem "muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın" demekten herşey anlaşılıyor sanırım a.s
umarımm bi sonraki denemende çok iyi sonuçlar alırsın a.s.

güsel oldu cnm herkese tavsiye ederimsengözlerimebaksanab
ben de bu pastaya güvendm kardeşmn dogum günüydü herkes geldi
Allahtan güzel oldu yoksa mafolmuştumkaydirigubbakcemile5

millet kuş gribinden yıkıldı hala gerçek tiramisu peşindeyiz. sahtesine razıyım valla çiğ yumurta yemektense...

canım, sen de haklısın, tarifin çok güzel ama ben gerçekten bu konuda çok tecrübesizim...ama sorun zaten "sen ocağa koyun yazmamışsın, malzemeleri tencereye koyun ve karıştırın yazmışsın, ben de hayatımda hiç muhallebi yapmadığım için, onu pişirmek aklıma gelmedi...tarifte pişirin yazmana gerek yok ama en azından ocağa koyun yazsaydın...her neyse arkadaşlara anlattım çok güldüler....bugün yapacağım ama bu defa vanilyalı puding aldım onunla yapacağım aynı tarifi, labnesiz...

güsel oldu cnm herkese tavsiye ederimsengözlerimebaksanab
ben de bu pastaya güvendm kardeşmn dogum günüydü herkes geldi
Allahtan güzel oldu yoksa mafolmuştumkaydirigubbakcemile5

sevindim cicimm
afiyet olsunn
bu güzel resmin için de teşekkürler
Şeniz

evet anlatımımın herkese hitap etmesi gerekiyor
en bilgininden tut yeni başlayanlarına kadar
insan kendi çok iyi bildiği bişeyi başkasına anlatırken o da biliyor psikolojisiyle anlatabiliyor
neyse o size nasip değilmiş diyelim
vanilyalı yapacaksan arasına muz da koy o zaman
afiyet olsun

ayyy çokk komikjsinn çamaşır suyuuu gülmektenn yerlere yattım kızzzzzz:roflol::roflol:
dem ekk pişirmedinn kremayıııııııı:roflol:

harika görünüyor ellerine sağlıkkk cokacimcoook
bekle beni yemeye geliyorum hemen :jeyyar:

bu da benim en son yaptığım 14 şubat versiyonu kalpli tiramisumm :asigim: :asigim: yalnız o günkü acelemden yazıyı pek tutturamamışım :))

Son düzenleme:
Benim yaptığım tarif bu aynısı.
çok pratik ,çok lezzetli eşim bayılır buna .
Diyete girmese ine yaparıdm aklıma geldi.
Ahh kocacıım yapsam kzıar mı acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…