Köfteler Tire Köftesi(Resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
358
46
İzmir
izmirli olmanın nimetlerinden..

kıyma yumurta rendelenmiş soğan ve tuz yoğurulup dolapta bir saat dinlendirilir..

500 gr kıyma(iki kez çekilmiş olanı makbul)
1 yumurta sarısı
1 minik soğan
tuz

sosu için 5-6 olgun domates
yarım çay bardağı sıvı yağ

köfteleri ve ekmekleri kızartmak için

4-5 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber

hazırlamış olduğumuz köfte karışımından ince uzun köfteler yapılır.evde şiş olmadığı için benimkiler kısa..siz mümkünse yağlanmış şişe yapın köftelerinizi.şekil verme işlemi bittikten sonra tereyağını eritip köfteleri kızartmaya başlayın sona doğru yağın içine toz biberi de ekleyip içi açılmış ekmekleri bu yağa ve köftelerin üzerine bastırıp borcama yayın.köfteleri bunun üzerine sıralayın.domateslerı yağda erittikten sonra köftelerin üzerine dökün..arzuya göre taze yoğurtla mutlaka sıcak olarak servis edin afiyet olsun..

Son düzenleme:
sany0669o.jpg

sany0674.jpg

en kısa zamanda deneyeceğim
ellerine sağllık cnm

teşekkürler ediorm tatlm.gerçekten çok lezzetli bir köfte oluyor.ama tavsiye ederm köfteyi hazır al.hatta bırak yapmayı falan işte şurası tire git ye falan dermişm.şaka bi yana oradakinin tadını tutturmamız imkansız havasından mı suyundanmı bılmem..hele sonrasında bır de tatlı ıkram edıyorlar onunda tarıfını vereceğım ekleyeceğım ınşallah pek yakında..sürpriz olsn..:jeyyar::jeyyar:

teşekkürler ediorm tatlm.gerçekten çok lezzetli bir köfte oluyor.ama tavsiye ederm köfteyi hazır al.hatta bırak yapmayı falan işte şurası tire git ye falan dermişm.şaka bi yana oradakinin tadını tutturmamız imkansız havasından mı suyundanmı bılmem..hele sonrasında bır de tatlı ıkram edıyorlar onunda tarıfını vereceğım ekleyeceğım ınşallah pek yakında..sürpriz olsn..:jeyyar::jeyyar:

ekle tatlım ekle
bekliyorum sabırsızlıkla yerimseniben

canım ablam harikasın çok güzel görunuyor ellerine sağlık delikafadulden cokacimcoook opuyorumnanaktan

ellerine sağlık canım... yerimseniben harika görünüyor... :lepi: opuyorumnanaktan a.s.

teşekkürler tatlıcğm..opuyorumnanaktantavsiye ederm denemeni çok leziz bir köftedir..

canım ablam harikasın çok güzel görunuyor ellerine sağlık delikafadulden cokacimcoook opuyorumnanaktan

balımmm asıl sen harikasın..hiç ıskalamıosn tariflerimi ve de beni çok mutlu ediosn.dilerim sende hep mutlu ol bitnm..opuyorumnanaktan

Super gorunuyoooooo aksama evdekıler yesıl fasulye yemekden kurtuldu sanırım.Nasıl yedırecem dıye dusunuyodum en ıyısı hemen eve gıdınce bunu yapmak.Fıkır verdın banaaaaa saollllllllllllllll kaydirigubbakcemile5

Super gorunuyoooooo aksama evdekıler yesıl fasulye yemekden kurtuldu sanırım.Nasıl yedırecem dıye dusunuyodum en ıyısı hemen eve gıdınce bunu yapmak.Fıkır verdın banaaaaa saollllllllllllllll kaydirigubbakcemile5
kedijikm ne mutlu bana bu sözleri duydm..aslında herhangi bir köfteyle de olabilir ama baharatsız köfteyle daha hoş oluyor bu..denedikten sonrada yorum yazarsan sevınırm cnm bnm..opuyorumnanaktan

kedijikm ne mutlu bana bu sözleri duydm..aslında herhangi bir köfteyle de olabilir ama baharatsız köfteyle daha hoş oluyor bu..denedikten sonrada yorum yazarsan sevınırm cnm bnm..opuyorumnanaktan

Goruntusu hayli cezbedıcıydı:lepi:Once goz zevklerını doyurdum kaydirigubbakcemile5

Alttakı ekmekler sayesınde de evdekı bayat ekmekler bıttı zemuszemus

Yanına pirinç pilavı yaptım ama bır dahakı sefere bulgur pılavı yapacagım.Sankı o daha cok yakısır gıbı geldı bana sengözlerimebaksanab

Tekrarrrr ellerıne saglıkkkk kaydirigubbakcemile5

Goruntusu hayli cezbedıcıydı:lepi:Once goz zevklerını doyurdum kaydirigubbakcemile5

Alttakı ekmekler sayesınde de evdekı bayat ekmekler bıttı zemuszemus

Yanına pirinç pilavı yaptım ama bır dahakı sefere bulgur pılavı yapacagım.Sankı o daha cok yakısır gıbı geldı bana sengözlerimebaksanab

Tekrarrrr ellerıne saglıkkkk kaydirigubbakcemile5

senin ellerine sağlık cnm benm..beğenilmesine çok sevindim..afiyetler olsun hepinize..tekrar teşekkürler cnm..opuyorumnanaktan

enfes görünüyor ellerine sağlık canım... birde ben köftelere hiç yumurta koymam yumurta yemediğim için.. yumurta kokusu oluyormu köftede olmuyorsa yumurtada kırayım tam lezzet olması için a.s.

enfes görünüyor ellerine sağlık canım... birde ben köftelere hiç yumurta koymam yumurta yemediğim için.. yumurta kokusu oluyormu köftede olmuyorsa yumurtada kırayım tam lezzet olması için a.s.

yok bidenem olmuyor koku falan..sen kullan gönül rahatlığıyla a.s.

Back
X