Tırnak yemeyi bırakmazsam eşim başımın etini yiyecek.

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
Kendimi bildim bileli tırnak yeme alışkanlığım var.Şuan 24 yaşımdayım.Bir tek düğünümde uzatmayı başardım.Düğün bittiği an direkt yemeye devam:)

Haliyle eşim çok kızıyor,hatta çocuk gibi elime vuruyor yerken:)

Lafın özü:ben nasıl kurtulucam bu huydan ya.Acı oje diyenler olacaktır.Onu denedim ama öyle pis bir alışkanlıkki ben o ojeyide dişimle kazıyorum:) Ki şuan namaz kılıyorum sürekli abdest aldığımdan oje sürüp çıkartmak zor olur.İnşallah iyi bir fikir veren olur da kurtulurum.Uzun, güzel, bakımlı tırnaklarım olsa keşke

Neden yiyorsun tırnaklarını , tadı mı guzel , bağımlılık mı ?

Bence altta yatan sebebi bulmalısın .. Endişe halinde mı , stres anında mı?

Belki bı doktora danışman sana daha faydalı olur

Allah yardımcın olsun insaallah en kısa zamanda bu huydan kurtulursun?

Farkettim ki daha çok tv izlerken yiyorum.Yani stres veya herhangi bir durum yok.Huzurlu da olsam sıkkın olsam farketmiyor.Yapacak bir şey olmayınca elimde iş vs yiyorum hemen.

bende 6 ay önce bıraktım tırnak yemeyi acı ojeyi falan bisürü şey denedim ama olmadı sonra çalıştığım yerdeki psikologla bi kaç terapide hallettik şuan upuzun tırnaklarım var psikoloğa gitmeni öneririm sadece

Son düzenleme:
Farkettim ki daha çok tv izlerken yiyorum.Yani stres veya herhangi bir durum yok.Huzurlu da olsam sıkkın olsam farketmiyor.Yapacak bir şey olmayınca elimde iş vs yiyorum hemen.

sakız çiğneyebilirsin ya da devamlı çekirdek yiyebilirsin ağzının ya da elinin bişeylerle meşgul olması lazım

bende bi kaç yıl öncesine kadar tamamiyle can sıkıntısından yemeye başlamıştım tırnaklarımı ama bi gün kuaföre gittim ninem yaşındaki kadınlar manikür yaptırıyordu.. o gün bugündür yemiyorum bakımlı,normal uzunlukta tırnaklarım vardır

insan utanıyo böyle durumlarda

başlıgı okurken farkettim ki parmaklarım agzımda :18::18::18::18::18:
ben de bu aralar tekrar başladım ne güzel bırakmıştım
o zamanlar nası bıraktım anlatıyım
uzun tırnaklarım olucak dedim inat ettim her gün oje sürdüm
oje sürdükçe yememeye basladım gerci sen namaz kılıyosun oje süremezsin de
birazcık beyninle inatlaş

Sakız hava yutmaya neden olduğu için gaz yapıyor.Çekirdek hamileyken tiksindim:) Ama belki minik şekerlemeler atabilirim ağzıma bilmiyorum ki...Hatta demin eşime ne olur tırnaklarıma ilgili kötü şeyler söylede bırakayım dedim:)) Ama yok tesirli değil:)

kk'da oje - tırnak topiclerinde gezin, bikaç gündür oje sürüp duruyorum çok heves ettim :)

en iyisi örgü örmeye başla elin oyalansın

senin için küçük bi araştırma yaptım buyur:
:126:

birçok insan ne yaptığını farkında olmadan tırnaklarını yiyor; acı bir tadı olan özel ojeler sürülürse, insan tırnağını her kemirmeye çalıştığında ne yaptığını fark edip duruyor.

Tırnak yemenin yerine başka bir şey koymayı denemek, akıllıca bir fikir. Bunun yerine daha az kozmetik ve ruhsal soruna yol açacak stres topuyla oynamak, tespih çekmek gibi başka bir tekrarlayan hareket, tırnak yemekten kurtulmanıza yardım edecektir.

Tırnak yemekten vazgeçtiğinizi kendinize hatırlatmak için elinizden ne geliyorsa yapmakta fayda var. Eldiven giyin, parmaklarınıza renkli bantlar sarın, etrafa notlar asın; daha önce tırnak yemek yüzünden yaşadığınız sıkıntıyı kendinize hatırlatın.
Her tırnağınızı yediğinizde kendinize bedensel bir ceza verin; örneğin yanağınıza fiskeyle vurun. Böylece tırnak yeme hazzının yanına hoş olmayan bir duygu eklenir.
Tüm bu önerilerin belli bir kararlılık ve disiplinle uygulanması gerekir. Bu da önce karar vermeyi gerektirir. Uygulamada zaman zaman zorluklar yaşanabilir; baktınız ki işler istediğiniz gibi gitmiyor, tıp doktorlarından, klinik psikologlardan yardım istemeye çekinmeyin. :126:

Canım bende tırnaklarımı yerdim ara ara hala yerim gerçi.

Annem ellerime vururdu hatta daha çok yiyesim gelirdi. Olumsuz tepkiler bizi yıldıramıyor yani eşin destek olsa daha iyi olur öncelikle

Ben nasıl bıraktım onu söyleyeyim. Acı oje banada etki etmedi.Zaten devamlı çıkarmak durumunda kalıyorsun.

Tırnaklarımı hiç uzatmadım, farkettim ki uzun olunca başlıyorum tırtıklamaya
Kısa kestiğim içinde hiç farkında olmadan baya bir süre yemedim. Zamanla alıştım ama hala uzun görsem arada unutuyorum ama takıntımdan kurtuldum çok şükür.

Seninde işine yarar inşallah.

O hastalık bende de vardı. Dişlerime tel taktırınca 2 yıl kadar ara verdim şimdi tel çıkınca ara ara yine yiyorum ama eskisi gibi değil tel taktır sen de

Bence psikologa git canım tırnak yeme alışkanlıgına anca öyle çözüm bulabilirsin

offfffffff offffff aynı sorun bende de var.en güzel takma tırnak yapıştırınca uzuyor,her halde havasızlıktan altta baya uzuyor,yemiyorsun da..çıkarınca oje falan sürüyorsun çok güzel ama sonra bir iki derken yine bitmişler..eşim de çok kızıyor,bir kere aynanın karşısına geç te ye ne kadar kötü görünüyorsun dedi,denedim çok haklı ama,yok duramıyorum arkadaş..

canım ben de 10 yıl tırnaklarımı yedim..babam ellerimi vururdu..hiç tanımadığım insanlardan eleştiriler duydum, utandım karar verdim ama olmadı..bir kere kamerada tırnak yerken ki o tiplemelerimi gördüm kendimden soğudum çok itici bir görüntüydü:)) en son kuzenimin düğünü var diye takma tırnak takdırdım baya sağlam oldu..elim ağzıma gidiyordu alışkanlıktan, yiyecek birşey olmadığı için geri çekiyordum elimi..bir oldu iki oldu derken 2 hafta sonra bir baktım elim gitmiyor hafif uzakdıkça ellerim hoş gözüküyordu, hoş göründükçe artık yememeye başladım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…