benim de hipotiroidim ve nodülüm var ve tsh 12.6 lık rakamla rekora koşuyor... moralim çok bozuk kötü şeylerde okudum netten umarım öyle bir şey olmaz.. şu an yeni başladım ilaca umarım en kısa zamanda normale döner benim gibi çok yüksek olan var mı aranızda(
benim de hipotiroidim ve nodülüm var ve tsh 12.6 lık rakamla rekora koşuyor... moralim çok bozuk kötü şeylerde okudum netten umarım öyle bir şey olmaz.. şu an yeni başladım ilaca umarım en kısa zamanda normale döner benim gibi çok yüksek olan var mı aranızda(
canım bendede hipotoidi var bende 3 ay önce fark ettim senin tsh de bişeymi benimki 109 du birçok belirti için lahusalıktandır dedik geçtik sonra dr gidince bune dedi ve tedaviye başladık levotiron hergün bir tane içiyorum bide nodülüm var nodül için hiç birşey söylemedi, son kontrole gittiğimde düşmüştü biraz ama tamamen normale gelmemiştş
bu hafta sonu başka bi dr e gidecem bakalım o ne diyecek
1 ay once tsh 100 kusur cikmisti neysse levotiron kullandim dun kontrole gittim sonuclar yine yuksek tiroid usg yaoildi ama rapordan anlamiyorum.yarin dr gosterecegim.moralim falanda bozuk degil sukur.nasip neysr onu yasayacagim
1 ay once tsh 100 kusur cikmisti neysse levotiron kullandim dun kontrole gittim sonuclar yine yuksek tiroid usg yaoildi ama rapordan anlamiyorum.yarin dr gosterecegim.moralim falanda bozuk degil sukur.nasip neysr onu yasayacagim
100 mg canim.ben aniden kilo aldigim icin gittim dr.30 50 arasi degerlerde 100 cikti bi ay once.dun yapilam tahlilerde 17 kusur cikti ama deger araligi farkliydi.tpo da yuksek malesef.tiroid usg yapildi birde.usume coktu bende mama dogumdan sonra drgisti.halsizlik cok yogundu levotirondan sonra duzeldi.
İlaci kullabmaya basladikdan bir hafta sonra kilo vermeye basladim.bence sisliklerm indi.dogum yapali 2 yili gecti buyuk olasilikla dogim sonrasi durumudur.yarin ne diyecek dr merak ediyorum isin asli
bende endokronolojiye gittim... sebeb kilo veremiyordum... sonuçte troid hormonlarının azçalışması ve şeker çıktı... insülin direncim yüksekmiş... 10 gün sonra şeker yüklemsi yapılacak ona göre bi tedaviye başlanacak... kilo vermeme de yardımcı olacağını söyledi dr hanım...
Geçmiş olsun.Endokronoloji ye randevu alamadım bir türlü.Genel cerrah doktoru başladı tedaviye.İnşallah ilaca cevap verir normale döner.
bende ne devlet hastanesinden ne de özellerden randevu alamadım... 19 mayıs kafültesinden sabah erken gidip sıraya girdim ancak o zaman muayene olabildim...
Arkadaslar acil cevaba ihtiyacım var, cocuklugumdan beri bir cok kisi sende guatr var derdi, doktora 17 yasındayken gitmistim ultrason' da birsey cıkmamıstı yokmus yani, sonrasında kan tahlilleri yaptırırdım sadece demir ekslikligim vardı ve ilac cok daha sonra kullandım. Yani o zamanlar bu sikayetlerim yoktu, en son yaklasık 4 ay kadar kansızlık icin ilac kullandım. Simdi sorunuma gelirsek; 4 aydır kalp carpıntısı, terleme, halsizlik gibi bir takım sıkıntılar yasıyorum ve bunlar olunca da acile kaldırılıyorum ben panik atagın sebep oldugunu düsünürken doktor sende guatr var dedi, sadece normal agzımdan ve boynumdan muayene ederek! Oysa her sene kabiln tahlili yaptırırdım A' dan, Z' ye herseyime bakılırdı, birsey cıkmıyordu. Bu doktor da bazen testler de cıkmıyor dedi, Yani bu guatr icin verilen tahliller de bir sorun olup ta cıkmadıgı oluyor mu onu merak ettim? Yarın bir randevum var, teyzem farklı bir doktordan randevu almıs bana, yani bu sende guatr var diyen doktora degil, merak ediyorum her zaman o tiroid tahlilleri dogru sonucu veriyor mudur?
Bildigim kadariyla tiroid usg ile belirleniyor guatr nodul falan.testlerde bendede bisey yok aaa 6 ayda bi usg ile kontrol edilmeli.olmadigi bb hastalikda olmayacagi anlamina gelmiyormus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?