- 11 Şubat 2009
- 503
- 251
- 333
Selam herkese;3 yıl kadar önce endometrizis teşhisi konuldu doğum kontrol hapları ve ısırgan otu tohumu gibi kullanmadığım yöntem kalmadı.Ameliyat önerdi kimi doktorlar.Şubat ayından beri korunmuyorum.2ay önce başka bir jinekoloğa göründüm.Kistler ufalmış dedi ama kan testleri istedi.Tsh ıma,yumurta oluşumuma baktı adetimin 20.günü yumurtam oluşuyor fakat Tsh ım 96,00 civarındaydı. Hemen malum guatr hapına başladık.1 ayda 3,65 e düştü.Bu arada benim adetlerim hep düzenli oluyordu (en geç 32.gün) hapı kullanmaya başladığım ay 42. günde adet oldum.Bir gün öncesi de hamile miyim acaba diye de test yaptırdım.Sonuç tabi negatif.ışin ilginç yanı bu hap bana sanırsam yaramadı.Cildimde kuruluk başladı,karnımda şişlik,tuvalete çıkamama,adet düzensizliği...Sizde de buna benzer durumlar sözkonusu mu?Bebek için yumurta takibine gitmek istiyorum diğer ay ama bakalım ne olacak kan değerleri.Hepimiz sağlıklı oluruz da bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız inşallah.Guatr hastalığı olup hamile kalınamayacak diye birşey sözkonusu değil.Siz değerlerinizi kontrol altında tutmaya bakın.Tsh larımız dengede olmaz ve stres yaparsak bebişler de inada bindirip nazlanıyorlar bence.Neyse çok yazdım kusura bakmayın...Hoşçakalınnn