dahilye doktoruyla devam ettiğim tedavime anti tg 450 çıkınca endokrine giderek devam etmeye karar verdim ve hafta sonu muayne oldum. tsh: 2.60 diğerleri normal. bu durumda doktor bana hafta içi 50 hafta sonu 75 lik ilaçla devam etmemi söyledi. şuana kadar 50 lik içiyordum sürekli. bunun dışında selenyum, b12, magnezyum-çinko-kalsiyum yazdı. anti tg için bir ilaç olmadığını ve önemli olanın tsh olduğunu söyledi. gebelik açısından bizim açımızdan hiçbir olumsuzluk yok asla tereddütün olmasın dedi. tiroidim haşimatoymuş ve birde diyet listesi verdi.
benim gebelik üzerine ısrarlı sorularıma dayanamayıp kendi facebook listesindeki haşimatolu annelerin çocuklarının resimlerini gösterdi. hatta bunlardan birinin hamile kaldığında tsh'ı 126'ymış inanamadım. bebekte herhangibir özür durumu oluşurmu diye de sordum ve zamanında müdahaleyle böyle bir risk olmaz dedi. gebelik içinde bile farkedilse gebelik tamamlanana kadar bebek gerekli desteği görür dedi. doktorumdan inanılmaz memnun kaldım sanki endokrine değil psikiyatriste gitmiş gibi oldum. belki sizide biraz rahatlatır diye öğrendiklerimi paylaşmak istedim. diyet listesine ek olarak internetten okuyarak kendi başına teşhisler koyma diye defalarca tembih etti.
diyet olarakda: iyotsuz tuz
midye-kalamar-karides yasak
deniz balığı haftada en çok 2 kez
bitki ve meyve çayları dahil günde en fazla 4 bardak çay
perma ilacı içerikli saç boyaları yasak
tentirdüyot ve benzeri ilaçlar yasak
lahana ve benzerlerini sordum günde 20 kg falan yemen lazım öyle bişey yok dedi. her ay tahlil yaptırıp durma şuan için mayıs ortası tahlil sonrada temmuz ağustos gibi yapaız dedi.
ANTİ tg ve ANTİ tpo ÖNEMLİ olmaz olur mu ben 5 yıldır uğraşıyourm bebek için tsh değerlerim normalken ve antikorlarım yüksekken hamile kalamadım gonal f kadar gtiitim ama olmadı aşılma ve tüp bebeği ise bu değerleri düşürmeden olma dediler düşük ihtimali yüksek miş benim tsh normal seviyedeydi 2011 1,65 idi ama antikrlar 1000 üzerindeydi sizin antikorlar daha düşükse onu bilmeme bende selenyım yada başka bir tedavi düşünüyorm antikor düşümüiçin ama kesinlikle önemli her doktor farklı bir şey söylüuor yavvv :