Tiroidlerin az çalışması

heceyarisi

I wanna feel your love until end of time...
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
582
204
73
9+2 hamileyim. Geçen hafta kan tahlilleri yaptırdım. Dün sonuç için gittim ve doktorum bidaha test yaptı. İkisinde de tiroidlerimin az çalıştığini söyledi ve dahiliye bölümüne yönlendirdi. Bu durumu yaşayan var mı? Gebelikte herhangi bir riski var mı bu durumun? Dünden beri kafama takıldı. Hemen yarına randevu bulabildikleri çok şükür ama kafami çok kurcalıyor bu durum. Lütfen yardımcı olun bilen varsa

9+2 hamileyim. Geçen hafta kan tahlilleri yaptırdım. Dün sonuç için gittim ve doktorum bidaha test yaptı. İkisinde de tiroidlerimin az çalıştığini söyledi ve dahiliye bölümüne yönlendirdi. Bu durumu yaşayan var mı? Gebelikte herhangi bir riski var mı bu durumun? Dünden beri kafama takıldı. Hemen yarına randevu bulabildikleri çok şükür ama kafami çok kurcalıyor bu durum. Lütfen yardımcı olun bilen varsa
Korkma her gebelikte olmasada çoğunda çıkıyor tiroidin az çalışması.. Tabikide çok çok önemli bebeğin de seninde sağlığın açısından ama korkulacak bişey yok ilaç verecek sana ilaçını dozuna göre sabah erken saatte aç karnına düzenli olarak alırsan Allah'ın izniyle düzene girer :) geçmiş olsun

Korkma her gebelikte olmasada çoğunda çıkıyor tiroidin az çalışması.. Tabikide çok çok önemli bebeğin de seninde sağlığın açısından ama korkulacak bişey yok ilaç verecek sana ilaçını dozuna göre sabah erken saatte aç karnına düzenli olarak alırsan Allah'ın izniyle düzene girer :) geçmiş olsun
Dahiliye verecek galiba bu ilacı. Doktor söylediğinden beri tedirgin oldum . Ama dediginiz gibi umarım düzene girer. Teşekkürler

Ben de tiroid var canım 7-8 yıldır. Tiroid ilacı kullanıyorum benimkisi genetik babadan geçmiş ve ömür boyu kullanmam gerekiyor ilacı ama ciddi bi hastalık değil,tiroid hormonunun yavaş çalışması benimki,hipotiroid. Hızlı çalışana da hipertiroid deniyor.Kimilerinde de hamileyken ortaya çıkıyor geçici bir durum olarak ya da doğumdan sonra kalıcı da olabiliyor. Gebelikte tiroid değerlerinin bakılması kontrol edilmesi ve belli seviyede kalması çok önemli ama doktorun vereceği ilaçları mutlaka düzenli kullan,yoksa Allah korusun bebekte zeka geriliği ya da anormallikler olabilir ya da düşük. Ama endişe etme eğer kalıcı olursa sonradan,kadınların 1/3 ünde bu hastalık var. Her ay tiroid değerlerime bakılıyor gebelikte önemli olduğu için,ilacımı düzenli kullandığım için değerlerim çok iyi hiçbir sıkıntı yok. Hatta doktor bebeğimin gelişimi için 10 numara fıstık gibi dedi :) Gebelikten önce de 3 ayda 1 kan verip tiroid değerlerime baktırıyordum.Sana tavsiyem dahiliye doktorundan ziyade Endokrinoloji bölümüne gitmen,bu bölüm tiroidle ilgilenen bir bölüm çünkü.

Ben de tiroid var canım 7-8 yıldır. Tiroid ilacı kullanıyorum benimkisi genetik babadan geçmiş ve ömür boyu kullanmam gerekiyor ilacı ama ciddi bi hastalık değil,tiroid hormonunun yavaş çalışması benimki,hipotiroid. Hızlı çalışana da hipertiroid deniyor.Kimilerinde de hamileyken ortaya çıkıyor geçici bir durum olarak ya da doğumdan sonra kalıcı da olabiliyor. Gebelikte tiroid değerlerinin bakılması kontrol edilmesi ve belli seviyede kalması çok önemli ama doktorun vereceği ilaçları mutlaka düzenli kullan,yoksa Allah korusun bebekte zeka geriliği ya da anormallikler olabilir ya da düşük. Ama endişe etme eğer kalıcı olursa sonradan,kadınların 1/3 ünde bu hastalık var.
Geciktirmeden hemen yarına randevu aldım dahiliye den. Umarim ihtiyacım olan ilacı yarın yazarda kullanabilirim. Allah korusun kötü bisey olmasin

Geciktirmeden hemen yarına randevu aldım dahiliye den. Umarim ihtiyacım olan ilacı yarın yazarda kullanabilirim. Allah korusun kötü bisey olmasin

hiç endişe etme kötü bir durum değil ,dediğim gibi ilacı düzgün kullan asla atlama,sabah aç karnına kahvaltıdan yarım saat önce alman önemli.Ucuz bir hormon ilacı 5 tl civarında. Düzene girer en kısa zamanda.

hiç endişe etme kötü bir durum değil ,dediğim gibi ilacı düzgün kullan asla atlama,sabah aç karnına kahvaltıdan yarım saat önce alman önemli.Ucuz bir hormon ilacı 5 tl civarında. Düzene girer en kısa zamanda.
İnşallah çok teşekkür ederim desteğiniz için yarın doktora gideyim bakalım

Bende de tsh düşük çıkmıştı. Dr un endokrine yönlendirdi hemen (bi düşük yaşadığım için ) Dr hamilelikte ılanilir dedi benim 0.31 falan çıktı. Başka testlerde yaptı hasimato diye tiroid hastalığı çıktı ama ilaç vermedi. 15/16 haftada tekrar çağırdı tsh yükseldi :-) bikaç tahlilde iyi çıktı . Yine düşük çıksaydı ilaç verecekti. Şimdi şeker yüklemesinden sonra tekrar bakılacak. Çok önemli hamilelikte Can'ım ama çaresi de var.

Bende de tsh düşük çıkmıştı. Dr un endokrine yönlendirdi hemen (bi düşük yaşadığım için ) Dr hamilelikte ılanilir dedi benim 0.31 falan çıktı. Başka testlerde yaptı hasimato diye tiroid hastalığı çıktı ama ilaç vermedi. 15/16 haftada tekrar çağırdı tsh yükseldi :-) bikaç tahlilde iyi çıktı . Yine düşük çıksaydı ilaç verecekti. Şimdi şeker yüklemesinden sonra tekrar bakılacak. Çok önemli hamilelikte Can'ım ama çaresi de var.
Benim ilk tahlilde 5.06 çıkmış. İkincide t3 2,4 t4 0,96 çıkmış. Banada endokrin yada dahiliye bölümüne git dedi ama maalesef endokrin de randevu bulmak o kadar kolay değil. Hemen yarına dahiliye den randevu aldım. İnşallah hamileligimizi sorunsuz atlatıp bebeklerimizi sağlıkla kucagimiza alırız

Benim ilk tahlilde 5.06 çıkmış. İkincide t3 2,4 t4 0,96 çıkmış. Banada endokrin yada dahiliye bölümüne git dedi ama maalesef endokrin de randevu bulmak o kadar kolay değil. Hemen yarına dahiliye den randevu aldım. İnşallah hamileligimizi sorunsuz atlatıp bebeklerimizi sağlıkla kucagimiza alırız
Meraklanma ilaçla her türlü dengelenecek. Mutlaka belli aralıkla ölçüm isteyecektir. Senin yüksek çıkmış. İlk üç ay çok değişebiliyormuş. Büyük ihtimal ilaç verecek. Miniklerimize kavuşucaz sağlıkla ve sihatle İnşAllah

Dahiliye bölümüne gittim ve kontrolümü oldum kızlar. Kan tahlillerim daha yeniydi o yüzden yaptirmadi doktor bidaha. Normal sınırda değilmiş gebelik için. 50mg ile başladık. İlacımi yazdi. Elle baktı ve eline bisey gelmediğini ama her ihtimale karsilik tiroid ultrason yaptırmak gerektiğini söyledi. İki gün sonraya ultrason randevum var

Ben varım her sabah içiyorum ilacımı

Back
X