Titizim diye kocam benimle kavga ediyo ! Yardimmmm

Benim de var böyle çevremde "ayhhh bean çoooak titiziiiiiem, simetri hastasıyııııııııam......"

Ağızlarının ortasına ortasına vurasım geliyor.

Sanki bütün miilet bokunun üstünde oturyor, bir bunlar temiz.

Ben öYle agzimi yaya yaya bisey demedim!
Derdimi paylastim sizinle hosunuza gitmediyse konu yorum yapmayin !
Ama bukadarda abartacak bisey yok bence..
Cok sinir oluosan git bokumuzun üstündemi oturuyoruz biz diye konu ac !
Sen ve senin gibi düsünenler orda takilin beraber!
;)

Aşırı titizlik bir süre sonra sizi hasta, eşinizi ve çevrenizdekileri de rahatsız eder, hamile halinizle dezenfektanları solumanız hiç sağlıklı değil, bebeğinizi koruyayım derken zarar veriyorsunuz, üstelik bebekler bakterilerle mikroplarla da tanışmalı, ki bağışıklık sistemleri güçlensin, bebeğiniz için en iyisini, en sağlıklısını yapmak istiyorsunuz annelik içgüdüsü gereği ama eskilerin sözlerini de yabana atmamak lazım, sakınan göze çöp batar.

Siz temizliğinizi yapın yine ama abartmayın, banyonuz, tuvaletiniz hijyenik olsun lakin çamaşır suyu vs peşine dezenfektan hiç gerek yok, tek bir ürün kullansanız yeter, onu da dökün ve uzaklaşın, hamileyken bu tip temizlik ürünlerini solumayın.

Hayırlı bir doğum dilerim, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşaallah.

Lafim size degildi..
Tskler

Selam kizlar,

Cok üzgünüm suan ya :( demin esim ise giderken kalktim yolcu etmeye öpmeye..
Kapinin önündeki sepeti gördü bu , icine patates soganlarimi koyardim bi kac gün öncesine kadar ama bi kac gün önce patateslerin en alttakilerinin cürüyüp kurtlandigini gördüm :(((
Aman yarabbi böyle bisey BENIM basima nasil geldi hala anlamis degilim, okadar titizim ki anlatamam ama salakligima denk gelmis iste eskiyle yeni patateslerin yerini degistirmeyi unutmusum :(
Neyse..
Ben tabi heryeri temizledim dezenfekte ettim, o sepetide temizledim ama kullanmak istemedim huylandigim icin :s koydum kapinin önüne balkona cikarmak icin..
Neyse iste demin sepeti gördü benimki vaY efendim neden kullanmiomusum temizlemisim ya sepeti niYe bukadar titizmisim sinir oluomus artik benim bu temizlik titizligime !
Öpmeden kicini döndü gitti söylene söylene :(
Hamileyim ve hamile kaldigimdan beri dahada dikkat eder oldum napim bakteri istemiorum evimde !
Banyo tuvalet temizlerken csmasir suyu kullanirim ardindanda dezenfekte spreyi sikarim tuvalete ve etrafina.
Elime bisey bulastimi huylandigim bisey ellerimi dezenfekte ederim.
Disarda wc girdimmi dezenfekte ederim.
Sinekten falan acayip huylanirim bana degdimi ciglik atarim igrenc sey diye ..
Ya bilmiorum dikkat ederim iste normal temizligimi falan yaparim evde..
Dün dedimki senin havlunu ayiriyorum dedim benim burnumda ucuk cikmis dedim (grip olunca genelde cikar)
Elimi yüzünü siliyorum havluya sanada gecmesin dedim , kötümü etmisim yani ?
Onada dalga gecip güldü :/
Ya o sen titizsin dedikce ben daha titiz oluyorum sanki yada o daha cok takip edio beni napiorum ne ediorum diye, yaptiklarim hep gözüne batio cunku :(
Ben sadece cocuguma bisey olmasin diye dahada dikkat ediorum ( 7 aylik hamileyim Allahin izniyle )
Bilmiorum ya demin yaptigi cok gücüme gitti vallahi artik kavgaya dönüstürecek kadar sikilmis demekki bu durumdan!
Okadar sinir oldum ve üzüldüm ki bidaha hic temizlik yapmasammi acaba diorum ? Görsün nasil pasakli olunuomus !!
Belki ozaman eski temiz beni ve evimizi özler !?
Nedersiniz kizlar varmi bi öneriniz ?
Hamilelik yüzündenmi böyle abarttim yoksa abartmadimmi ? Kocam öyle dio diYemi banada öyle gelio?
Simdi böYleyse cocuk olunca nolcak ??
Yardim lütfen ??!!!!
Temizlik yapmamak iyi bi fikirmi sizce?
Pasakli olsam dahami iyi diorum yok ama bukadarda abarti dio :/

merhaba arkadaşım temizlik güzel ama anladığım kadarıyla yıkamış olduğunuz sepeti gözden çıkarmanız eşinize müsriflik gibi gelmiş bana da öyle geldi açıkçası temizlik ayrı ,titizlik ayrı evdeki yaşam alanına fazla müdahele ediyorsanız titizlenip kimse bundan hoşlanmaz,bu terimleri ayırmanız gerekir ,sevgilerimle

Pardonda siz kim oluotsunuzda bana hasta diosunuz ?
Saglikli düsünen eforunu buna harcamaz diosunuz ?
Hayret bisey ya !
Iyi ozaman bende sana deli diyeyim senin yazdiklarindan bunu cikardim diyeyim !?
Yazmakla hastalik tespitimi olurmus tövbe tövbe ne insanlar var ya

Pardon, cevabınız kimeydi? İki kişinin yorumunu alıntılayınca kime cevap yazdınız tam olarak anlaşılmıyor, eğer bana yazdıysanız benim yazdığım hastalık kısmı psikolojik değil, bedensel, aşırı titiz kadınlarda bel fıtığı gibi sağlık sorunları baş gösteriyor, yakın bir tanıdığımda olmuştu, sizin gibi titiz bir kadındı, bende titiz biriydim o tanıdığım rahatsızlandığında, bana tavsiyede bulunmuştu hatta, çok titiz olma benim gibi bel fıtığıyla uğraşırsın sonra diye.

Pardon, cevabınız kimeydi? İki kişinin yorumunu alıntılayınca kime cevap yazdınız tam olarak anlaşılmıyor, eğer bana yazdıysanız benim yazdığım hastalık kısmı psikolojik değil, bedensel, aşırı titiz kadınlarda bel fıtığı gibi sağlık sorunları baş gösteriyor, yakın bir tanıdığımda olmuştu, sizin gibi titiz bir kadındı, bende titiz biriydim o tanıdığım rahatsızlandığında, bana tavsiyede bulunmuştu hatta, çok titiz olma benim gibi bel fıtığıyla uğraşırsın sonra diye.

Lafim sana degildi canim :)
Yanlislikla senin yazdiginida eklemisim :)
Tskler

Ben istediğim yere istediğim konuyu açabilirim.

Ah çok temizim vah çok titizim; hijyen benim göbek adım diye ortalarda dolaşan insanları normal karşılamadığımı her zaman söylerim.

Gerçekten hasta olanları ayrı tutuyorum; onlara şifa diliyorum ama diğerleri kendini komik duruma düşrmekten başka birşey yapmıyor.

Yine söylüyorum; çamaşırsuyunu oraya buraya boca etmek marifet değil.

Hoşuna gitmeyen yorum görünce çirkefleşen insan açmasın konu.

Gitsin kendisini pışpışlayacak birilerine anlatsın.

Ah çok temizim vah çok titizim; hijyen benim göbek adım diye ortalarda dolaşan insanları normal karşılamadığımı her zaman söylerim.

Gerçekten hasta olanları ayrı tutuyorum; onlara şifa diliyorum ama diğerleri kendini komik duruma düşrmekten başka birşey yapmıyor.

Git ac kardesim benim konumun icine etme yeter yorum falanda istemiorum senden hadi yallah..
Hastamidir nedir ya asil senin pispislanmaya ihtiyacin var sanirim

Git ac kardesim benim konumun icine etme yeter yorum falanda istemiorum senden hadi yallah..
Hastamidir nedir ya asil senin pispislanmaya ihtiyacin var sanirim

Isteyen istedigi gibi temiz yada pasakli olabilir buda seni hic ilgilendirmez magdem hosuna gitmio okuma yorumda yapma git hosuna giden seyler oku burdada insanlari rahatsiz etme !

Senin sinirlerin bozuk galiba bi doktora görün istersen..
Verdigin tepkiler hic normal degil..
:)
Ayrica isteyen camasir suyu kullanir istemeyen kullanmaz , neden bunu bukadar dert ettinki kendine.

Daha önce söylendı mı bılmıyorum ama hamıleyken dıkkat et çamaşır suyu zararlı değıl mı :26:
Tabıkı temız tutmak zorundayız evlerımızı
bende hem hastanede çalışırken hemde evde veya sokakta yanımda mınık dezenfekte şışelerı gezıdırırm bende huylanırım
ama fazla tıtızlıkte ıyı değıl yıpratma kendını bu kadar :16:

Sepet konusuna bende katılmıyorum canım.Bunlar dışında sen normal temizliğini yapıyorsun ama aşırıya kaçma.
Şunuda unutma içinde aşırı kimyasal barındıran hiç birşey evini temizlemiyor.Dahası çok daha fazla kimyasal bulunduruyorsun evinde.İlla yapacağım dersen eşinin olmadığı zamanlarda yap.Ama hamileymişsin bence kendini bu kadar temizliğe bağlama çünkü o minik meleği daha fazla hasta edersin.
Ve organik içerikli deterjanlara yönelmeni tavsiye ederim sana.Bunlar dışında evini mutlaka sirkeli su ile silmelisin.Dolaplarını karbonatlı su ile.Hem temizlik açısından hemde bakteri açısından çok daha sağlıklı sonuçlar alırsın.
Yarın bebeğin olup Allah nasip eder emeklemeye başlarsa düşünsene evi domestosla silmişsin o yapışkanlık yerlerde kalacak ve bebeğinin ellerine yapışacak.Bu çok daha kötü.Sirkeli karbonatlı su en güzel işi yapar sana.
Dezenfekteden kastımız aşırı kimyasal ürünler olmamalı bence.
Sevgiler.

Back
X