Titizlik ve Tembellik arasinda gelgitler :)

_chocolate_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
1.324
2
116
38
Almanya
Arkadaslar sizdede öyle mi? Bilhassa calisan bayanlar. Bütün gün calisiyorum eve geliyorum aslinda bütün aksam oturup cayimi yudumlamak tembellemek istiyorum öte yandanda biryer daginik oldugu zaman fena halde gözüme batiyor oturdugum yerde rahat edemiyorum.

Insanda hem tembellik hemde titizlik huyu birarada olunca cok karmasik oluyor yahu delikafadulden

Evet karmasik oluyor ama gayetde dogal bence...yerimseniben

Bende öyleyim, bir bakmisinki Cif perisi gibi iste geldim burdayim ben bu iste ustayim -tatlicadiarzu-gibi elimden bez düsmez, birde bakmissin bir cay demlemek bile icimden gelmez.:umursamaz:

Ama ben böyle olmaktan memnunumkaydirigubbakcemile3, cünkü ne fazla titiz olup günlük hayatimi kendime ve aileme zehir etmek isterim, nede fazla tembel olup evimi pislik götürmesini..

Insanin birgünü diger gününe uymuyorki....ayrica coluk cocuk olduktan sonra zaten sürekli tip top derli toplu bir evin olmuyor, en fazla yarim saat sonra bir bakmisinki her yer yine carsamba pazari....:1rolleyes:

yaa bende şu tembellikten kurtulsam diyorum her şeyi zoraki yapıyorum şu sıralar

sabah erkenden kalksam (kalkıyorum aslında da tekrar uyuyorum)temizlik ve yemek öğleden önce bitmiş olsa

kendimi fazla rahata alıştırdım 8 ay sonra çok zor gelecek bakalım ne yapcam:))

tembelim tezgah iyice dolmadan bulaşıkları yıkamam.
halının kıldan tozdan deseni iyice gizlenmeden süpürmem. zaten halı sadece yatak odasında var.
antre oturma odam banyo hergün mobla silerim çünkü köpeklerimin pati izleri oluyo.
titizliğim nadiren tutar heryeri koslayla çamaşır suyuyla siliyorum parlatıyorum evi ama tembelliiğim ağır basıyooo:)
evde iki köpek akvaryum dolusu balık anca onlara yetişiyorum.

öyle titizlikmiş yerinde duramamazlık şöyle dursun ben normallikle tembellik arasında gidip geliyorum.birde başak burcuyum başka bir burçtan olsam ne olacam kimbilir artık

bende öyle işten eve gidince ortalığı toplar siler süpürürdüm. ama şimdi bileklerimde sorun oluştuğu için sadece hafta sonları yapıyorum. boşverin dağınık olsun etraf canımızdan daha önemli değil ya sağlık gittimi geri gelmiyor.

evde 3 tane cadı varkaydirigubbakcemile3evi temizliyorum toparlıyorum biraz sonra bakıyorum yine aynı:bbo:
bu nedenle artık kendimi fazla yormuyorum.arada büyük temizlik yaparım geri günler normal temizliğimi yapıyorumyerimseniben

bende ne pasaklıyım nede titiz orta şekerim haftada bir büyük temizlik yaparım geri kalan günler normal işleri yaparım ama öyle bi an gelirki yemek yapmaya bile üşenirim .... allahtan çok gelmiyoda kurtarıyoruz kendimizi

ben de tam ikisinin ortasında ve ideal bi yerde olduğumu düşünüyoruma.s
arada bi herşeyden huylanır dip köşe evde domestosla gezerim ama bazen de kısıtlı vaktimi ev işi yerine kocamla geçirmeyi tercih ederimsengözlerimebaksanab
ama sonuç itbariyle evim hiç ööyle pis pasaklı olmaz bi şekildezemuszemus

her ne kadar eşim "değilsin" diyorsa da ben kendimi tembel kategorisine sokuyorum :kedi: 2 küçük bebeğimin olmasından herhalde akşam olunca yığılıp kalıyorum, gün boyu da sürekli koşturma halindeyim. mesela şu an ev felaket ve ben oturuyorum :1closedeyes:

bendeee ne titizim ne pasaklı, haftada bir yada 2 haftada 1 bür dip köşe temizlik yaparım, çalışıyorum akşamları yemekten sonra bulaşıklar hoopp makina, etrafı toparlarrım, yatmadan öncede kızımın darmadağın ettiği evi toparlamadan yatmam, ee sabaha ne olacağımız belli değil. Bazen evi .... götürsede umursama miskin miskin yatarım, bazende evde temizlik için terör estiririm..

Ben çalışırken çok tembeldim. Birde altıda evde oluyordum ve haftasonlarım vardı ama çok titiz değildim. Cumartesi günleri eşimi gönderir süpürür siler toz alırdım, mutfağı temizlerdim birde yemek o kadar. Salonda kimse oturmuyor diye ayda bir girerdim. Şimdi evde oturuyorum herşey gözümebatıyor yada ben sıkılıyorum evişine sarıyorum. Evim çok büyük değik ve yerler parke olduğundan kolay temizleniyor ame en çok zamanımı mutfak alıyor çünkü hem dolaplar hemde fayansım beyaz o yüzden iki günde bir dolapların önlerini ve yerleri siliyorum dip bucak. İki haftada bir dolap içlerini siliyorum. Oturma odamdaki halımda beyaz baskın olduğundan iki kişiyiz ama hemen leke oluyor hep koslalıyordum da eskitcem halıyı bu sefer. Salonda da haftada bir toz alıyorum, ayda bir de gümüşlükleri temizliyorum örtülerini değiştiriyorum misafirden misafire kullanıyoruz o o dayı zaten. Aslında hergün bir yeri yaptıktan sonra iş birikmiyor iyi oluyor..

Son düzenleme:

aahhh o dediğin şeyleri birde ben yapabilsem şöyle erkenden kalkıp herşeyim düzenli olsa ama nerdee

Bende de hep vücudumun yorgunluguna göre degisiyor.Cok yorgunsam Basimi yerden kaldiramam,yorgun degilsem dizi izlerken bile reklam aralarinda evi kontrol ederim cocuklar nereyi dagitmis diye.

benim evim düzenlidir ama silmek canım nezaman isterse ozaman yaparım yani ne pasaklı nede çok titizim benim üst katta eltim var
evlere şenlil tam titizlik hastası
her gün siler süpürür yolluklarını benim balkona sirkeler gün aşırı 3 haftada bir yolluk yıkar 10 günde çekyat örtüsü yıkar misafiri olur gittikten sonra evi dip köşe siler yıkar siler su paramız bir benimle aynı öder benden 2 katı fazla yıkar ayrıca 4 kişi ben 3

bende calisan evli bir bayan olarak, zaman zaman tembelligim tutuyor elimdeki fincani mutfaga goturmeye useniyorum kimi zamanda buldugum her seyi yerli yerine koyar hemencik toz alir banyoyu domestoslayip mutfagida toparladim mi icim cok rahatliyor. Isten gelince bazen yigiliyorum koltuga kimi zamanda hamaratligim tutuyor. Dip kose temizlige girisiyorum. Dolaplarin icleri, kararmis kuvet koseleri, cerceveler, halilar, raf icleri, kutuphane tozlari, cdler vb. Evimi genelde daginik birakmamaya calisiyorum zaten ne zaman amaan yarin toplarim desem dinnnn dannnn donnnn kapi calar ve misafir gelir kaydirigubbakcemile3 aman ben bu halimden memnunum ne cok titiz ne cok tembel ortaya karisik iste, ileride cocuk olunca nasil yetisicez bakalim zemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…