Tokalaşmak

inadına inadına aldatmak ne demek ?kusura bakmayın ama bu düşünce gerçekten hastalıklı bi düşünce.
abartmış olabilirim ama aldatan bi erkeğe hak vermek zaten onun gibi olmaktır bence
öyle bişey yapsa zaten arkama bakmadan giderim

hı hı
ben de tam öleyim zaten
önüme çıkanı aldatırım

hastalıklı düşünceye kim sahip onu da görüyoruz

tmam karıştım ama yabancı birine karışmadım ki hayatımda ki insana karıştım
evt haklısınız onun düşünmesi gerekir dün söyledim zaten kendisine benim sevgime saygın yok benim karşı olduğum şeyleri yapıyosun dedim.çok mecburi bi durum olsaydı kavga çıkarmazdım rahatsız olsamda ama o kadar gereksiz bi durumdu ki bu yüzden sinir oldum.

Peki.
İfade etme konusunda sorunum var sanırım.
Anlaşamayacağız.

canım sen konu açtın bizler de yorum yaptık..ama zaten konuyu açarken kendi davranışının doğru olduğunu ve değiştirmeyeceğini biliyordun..peki o zaman neden fikir istedin bizlerden doğru mu yanlış mı diye?

sevgilin ve senin aranda garip bir kıskançlık durumu var..öyle ki o senin dizi izlemene kızıyor sen onun tokalaşmasına..ve bu durumu da doğru olarak görüyorsunuz.biz ne dersek diyelim senin doğnuların değişmeyeceğine göre aslında tartışmanın da pek anlamı yok.

sen sevgilini sana ait bi eşyaymış gibi görüyosun o da seni aynı şekilde, o sana dizi izlemeyi yasaklayabiliyo sen ona tokalaşmayı vs, sen adamı dünyanın merkezi yaptığın için sanıyosunki her kadın öyle görüyo sana göre elini sıkan o bayan sevgiline dokunmak için fırsat kolluyo, bu tarz ilişkiler başta çok ateşli çok tutkulu görünsede patdanak bitiyo sana söyliyim, çünkü sizde içi saygıyla şevkatle doldurulmuş ince ince işlenmiş bi sevgi yok, birbirini boğan, yoran eğreti eden marazi bir bağ var

Duyduğunuz rahatsızlıklar karşınızdakini rahatsız ediyorsa ,nedenlerini ilişkiinizi yıpratmamak adına, kendinizle tekrar gözden geçirmelisiniz..Huzursuz olduğunuz konularda tartışmak yerine ,mantıklı açıklamalarla, durumu yaşadığınız sevgiliniz yada bir başkasıyla sakince konuşarak uzlaşma yoluna gitmeniz en çok sizin iç huzurunuzun bozulmaması için önemli bir adımdır..
Size göre saçma,gereksiz gibi görünen bir durum başkası için basit bir eylemdir.. Bazı çevreler kurulacak iletişimin ilk adımı olarak görürken bazıları yanlış bir hareket olarak adlandırır..
Ben kendi adıma gerekli görülmeyen hallerde tokalaşmak,el-yanak öpmek için çaba ggöstermem.ama uzatılan elin geri çevrilmesinide nezaketsiz bir davranış olarak görürüm.el geri çevrildiğinde o an bulunan ortamda ister istemez buz gibi bir havanın esmesine,el uzatanın kırgınlığına neden olur..tabii bu benim şahsi düşüncem..

Ben tokalaşma meselesini gereksiz bulanlardanım,karşımdaki kadın ya da erkek farketmez, medeniyetle ilgisini falan da kuramıyorum. İlk sayfada bir bayan daha demiş, "gereksiz yere ten teması" başka bir şey değil benim için.

Bir de görgü kuralları sebebiyle ilk bayan elini uzatır ya da selam verir, ben elimi uzatmadan elini uzatan erkeklere de sinir olurum ki karşımdaki elini uzatmasa elimi zaten uzatmayacağım, selamlaşmak ya da hal hatır sormak yeterli benim için. Bri de hassasiyetim var bu konuda, dini açıdan, ama karşımdakinden hassasiyetimi bilmesini bekleyemediğimden bu açıdan kimseye suç bulamıyorum doğal olarak.

Elini uzatan olursa tokalaşıyoruz mecburen, ben de erkek arkadaşım da. Bunda bir sakınca göremiyorum, yani kıskanmalık bir sakınca. Yoksa cidden el sıkışmaya meraklı insan değiliz, özellikle yeni tanıştığımız ve samimi olmadığımız insanlarla, samimi arkadaşlarımız zaten bizi bilir.

Sizin ve erkek arkadaşınızın böyle bir hassasiyetiniz varsa karşısındaki bayan bunu bilemeyebilir, nezaketen elini uzatmıştır. Anormal bir durum değil, herkesin sizle aynı düşünmesini bekleyemezsiniz. Kimisi nezaketin bir şartı olarak görüyor, kimisi ayıp olmasın diye elini uzatıyor, kimisi formaliteden. Yani basit bir olay, çok anlam yüklemeye gerek yok, bunun için sorun çıkarmayın.

nasıl bir abartıdır bu ...siz görüp sinir oldunuz peki görmeden tokalaşmalar ne olacak? ne de olsa iş yeri adam günde kaç kez nezaket gereği tokalaşıyor
olabilir...bu size göre sapıklık,cinsel fantezi felan mı...
bu kadar çok kıskançlık adamın aklında yoksa bile aldatmaya yönelmesine sebep olabilir.

aabrtmışşsın diyen arkadaşlar bence haksızlık ediyorlar. "dini boyutuna girmiyorum bile" dediğine göre bunlara dikkat eden birisi. ben de tokalaşmam asla. herkesin de eli havada kalır. eşime karışmıyorum; ama hoşuma da gitmiyor. herkesin hassasiyeti farklı. bence haklısın.

Üzgünüm ama çok şaşkınım ve açık konuşacağım. Açıkcası yorumları okuyunca ufak çaplı ben nerde yaşıyorum acaba dedim. Dini boyut çok farklı o benim inancımsa benim inancımdır şimdi onu araya sıkıştırmak anlamsız çünkü konunun dinle alakası yok. Arkadaş kıskanıyorum ama bak dinen de şöyle zaten diye savunma amaçlı yazmış resmen. Kaldı ki dini yönden bir başkasını nasıl kısıtlayabilirsiniz. Ne demişler her koyun kendi bacağından asılır.

Tokalaşmayı ayıp, terbiyesizlik olarak gören arkadaşların da ciddi anlamda iş ortamı vs gibi ortamlardan uzak olduğunu düşünüyorum. Bence çok büyük bi'terbiyesizlikten başka bi'şey değil "şahsi fikrim" olarak. Bayramda bi'kere bi'amca gelmişti elini öpücez pat çekti elini ben böyle:53: Ben de el öpmeye bayılmıyorum ama nezaketen uzanmıştım. Açıkcası dini yönden de insanların abattığını düşünüyorum kaç yaşında adam kızı yaşındayım. Hacılar bile el öptürüyor bayramda yahu. Herneyse şahsen ben medya alanında eğitim görüyorum düşünün halimi. İnsanlara el uzatmasam karşımdaki adam demekki el tutmaktan bile etkileniyor der. Ki bi'erkek bana öyle yapsa ondan bile tahrik oluyo demek ki deriz. Sene 2012 olmuş bu düşünce hastalıktan başka bi'şey olamaz.

Ki konu sahibinin sevgilisi akademisyen sanırım bu kıskançlıkla erken yaşta çöker valla. Etrafında bayanı bırak, hep bayanlar olacak. Öğrenciler, asistanlar, hocalar...

Bence sevgilinize biraz saygı duyun. O adamın sizden başka da bir yaşantısı var, olmalı da. Ki o adam sizi çok seviyor olmalı yoksa buna hangi erkek/kadın dayanır ki. Sürekli diken üstünde. Sizin kesinlikle güven probleminiz var bastırmaya çalışıyorsunuz. Ya ona karşı ya da kendinize karşı.

Kimse kimsenin dusuncesini yargilamamali...kendi dusuncesini soylemeli sadece..adam elini cekmisse onun dusuncesi...elini uzatmissa o da kendi dusuncesi, karsi taraf tutmamissa oda kendi dusuncesi...

Kimse kimsenin dusuncesini yargilamamali...kendi dusuncesini soylemeli sadece..adam elini cekmisse onun dusuncesi...elini uzatmissa o da kendi dusuncesi, karsi taraf tutmamissa oda kendi dusuncesi...

Ee bunca insan, bu kadar toplum neye göre, kime göre terbiyeli-terbiyesiz, görgülü-görgüsüz diye yakıştırma yapıyor insanlara. Adam argo bir kelime, küfür edince de aa senin düşüncen mi diyelim terbiyesiz yerine.

Anla-ya-madım:26:

En iyisi kimse kimseyle konuşmasın:18:.

Dinî sebeplerden dolayı rahatsızlık duyuyorsanız hak veririm.

Yalnız neden kıskançlıksa çok abartı bir durum bu.

Tokalaşmanın nesinden nasıl rahatsız oluyorsunuz anlamadım, ben de yabancılarla tensel temastan nefret ederim ama iş hayatında sürekli erkeklerle tokalaşıyordum, genelde elini uzatan da ben oluyordum, aklımın ucundan bile geçmezdi bunun kıskanılacak bişey olabileceği...

Eşim bana erkeklerle tokalaşma yasağı koysa hiç vakit kaybetmeden onu bir psikiatriste götürürüm...

psikiatriste götürülcek bi durum değil bence.

Ama tokalaşmak mecburi bir durumdur zaten,toplu yaşamanın getirdiği mecburi durumlardan birisidir. Sanmıyorum ki kimse kimseyle aşırı zevk alarak tokalaşsın, sadece belli yakınlığı olduğu insanların elini sıksın,alışveriş yaparken ürün satan insanla konuşmak, elinden para üstü almak, çıkarken iyigünler, kolay gelsin vs. tarzı bir cümle kurmak gibi birşey tanıştırıldığın kişinin elini sıkmak. Enimin tokalamak için elini uzatan kadın şuanda hatırlamıyordur bile ikinizi de, siz boşu boşuna kendi kendinizi yiyorsunuz. Ve yine eminim ki o uzattığı eli havada bırakan birisini herkes hatırlar, o tarz bir alışkanlık sürdürerek iş yaşamında tutunmak pek mümkün olmaz.

sorun şu ki kadın ikimizide unutamaz çünkü aynı okuldayız dengesiz hareketleri olan biri.. bilmiyorum belkide bu yüzden bu kadar tepsi verdim.

Aaa pardon

Siz dizi izleyince orada erkekler var bakmanı istemiyorum diyen adamdı bu dimi

O zaman tokalaşmada kriz geçirmeniz lazım

Haklısınız, körler sağırlar birbirilerini ağırlar

orada erkek var bakmanı istemiyorum değil uygunsuz sahneleri izlemeye diyen adam evt.
herneyse ortada körlük sağırlık bi durum yok neyse sizin görüşünüz..

hı hı
ben de tam öleyim zaten
önüme çıkanı aldatırım

hastalıklı düşünceye kim sahip onu da görüyoruz

bu benim düşüncem ozaman bende sizin bi düşüncenizi beğenmediğimde amannn bu hastalıklı bi düşünce diyim olur mu

Neden rahatsız oldun o zaman?
Tek bir cümleyle mümkünse...
Ne hissettin? Ne olabileceğini düşündün?

gereksiz buldum,hoşlanmadım hoşlanmıyorum sadece merhaba demeyi yeterli buluyorum.

canım sen konu açtın bizler de yorum yaptık..ama zaten konuyu açarken kendi davranışının doğru olduğunu ve değiştirmeyeceğini biliyordun..peki o zaman neden fikir istedin bizlerden doğru mu yanlış mı diye?

sevgilin ve senin aranda garip bir kıskançlık durumu var..öyle ki o senin dizi izlemene kızıyor sen onun tokalaşmasına..ve bu durumu da doğru olarak görüyorsunuz.biz ne dersek diyelim senin doğnuların değişmeyeceğine göre aslında tartışmanın da pek anlamı yok.

doğru mu yanlış mı diye fikir istemedim ki ben
sizlerinde bu konu hakkında görüşlerini merak ettim,abartmışsamda sizin söyleyeceklerinizden sonra belki daha sakin davranırım bu konuda diye düşündüm.
ama bazı arkadaşlar ipin ucunu kaçırdı üzülerek söylüyorum.

sen sevgilini sana ait bi eşyaymış gibi görüyosun o da seni aynı şekilde, o sana dizi izlemeyi yasaklayabiliyo sen ona tokalaşmayı vs, sen adamı dünyanın merkezi yaptığın için sanıyosunki her kadın öyle görüyo sana göre elini sıkan o bayan sevgiline dokunmak için fırsat kolluyo, bu tarz ilişkiler başta çok ateşli çok tutkulu görünsede patdanak bitiyo sana söyliyim, çünkü sizde içi saygıyla şevkatle doldurulmuş ince ince işlenmiş bi sevgi yok, birbirini boğan, yoran eğreti eden marazi bir bağ var

marazi bir bağ filan yok,yani aramızda saygının şefkatin olmadığını nerden çıkardınız analiz ettiniz hemen:(
neyse sizin fikriniz.

psikiatriste götürülcek bi durum değil bence.

sorun şu ki kadın ikimizide unutamaz çünkü aynı okuldayız dengesiz hareketleri olan biri.. bilmiyorum belkide bu yüzden bu kadar tepsi verdim.

orada erkek var bakmanı istemiyorum değil uygunsuz sahneleri izlemeye diyen adam evt.
herneyse ortada körlük sağırlık bi durum yok neyse sizin görüşünüz..

bu benim düşüncem ozaman bende sizin bi düşüncenizi beğenmediğimde amannn bu hastalıklı bi düşünce diyim olur mu

gereksiz buldum,hoşlanmadım hoşlanmıyorum sadece merhaba demeyi yeterli buluyorum.

doğru mu yanlış mı diye fikir istemedim ki ben
sizlerinde bu konu hakkında görüşlerini merak ettim,abartmışsamda sizin söyleyeceklerinizden sonra belki daha sakin davranırım bu konuda diye düşündüm.
ama bazı arkadaşlar ipin ucunu kaçırdı üzülerek söylüyorum.

marazi bir bağ filan yok,yani aramızda saygının şefkatin olmadığını nerden çıkardınız analiz ettiniz hemen:(
neyse sizin fikriniz.

hem soru sormuşsunuz hem de verilen yanıtların hiçbirini beğenmiyorsunuz
ne bekliyordunuz ki, evet tokalaşmak sapıkça bir davranıştır, elin kadını sevgilinizle tokalaşınca baştan çıkarır falan dememizi mi?
işim gereği bazen konferanslarda 60-70 kişiyle tokalaşıyordum, benim namus çoktan elden gitmiş desenize, eşim katil olmalıydı, ne geniş adammış :27:
siz de sakın sevgilinizin kadınlarla tokalaşmasına izin vermeyin, maazallah bu kadın milletine elini veren kolunu kaptırır, tokalaşınca elinden çok etkilenir, çeker alırlar elinizden adamı :51:

hem soru sormuşsunuz hem de verilen yanıtların hiçbirini beğenmiyorsunuz
ne bekliyordunuz ki, evet tokalaşmak sapıkça bir davranıştır, elin kadını sevgilinizle tokalaşınca baştan çıkarır falan dememizi mi?
işim gereği bazen konferanslarda 60-70 kişiyle tokalaşıyordum, benim namus çoktan elden gitmiş desenize, eşim katil olmalıydı, ne geniş adammış :27:
siz de sakın sevgilinizin kadınlarla tokalaşmasına izin vermeyin, maazallah bu kadın milletine elini veren kolunu kaptırır, tokalaşınca elinden çok etkilenir, çeker alırlar elinizden adamı :51:

verilen yanıta göre cevap veriyorum
kimsenin beni desteklemesini asla beklemedim herkesin fikrine saygılıyım ben ama saygısız bi şekilde eleştirilmeyede tahammülüm yok.
şimdi namus sapıklık filan demişsiniz ama ben anlatamıyorum galiba rahatsızlık duyuyorum ve gereksiz buluyorum
karşıt görüşlerede saygım sonsuz ama dozunda olursa
konu çarpıtmadan yorum yapmak çok mu zor

bende yapı olarak insanlarla çok samimi olmayı tokalaşmayı bana dokunulmasından pek hoşlanmam ama sevgilim tokalaşsa dert etmem bence çok abartıyosun istediğin şey mümkün değil çok takıyosan bi psikiyatriye git konuş dök içini belki seni biraz rahatlatacak bi ilaç falan verir böle hayatı kendine zehir edersin sadece :34:

Tokalaşmakta bir şey yok gerçekten abartmışısnız...

Ama ben de tokalaşmak için el uzatıp sonra da kendine dogru çekip,
yanak yanaga öpüşmek isteyenlerden nefret ediyorum...

Bu nedenle de sadece elimi uzatırım,
ve kendimi geri çekerim,
böyle bir şeye yeltenilmez...

Çok sinir bozucu bir durum oluyor çünkü...

Son düzenleme:
psikiyatıra gitmek ayıp bişey değil bence herkesin gitmesi lazım sende sevgilin konusunda takıntılısın bu ortada gitmesilin bencede :34:

Konu sahibi, sen tokalasmaktan hoslanmiyorsan, gereksiz buluyorsan, kendin kimseyle tokalasmazsin. Ama baskasinin dusuncelerine, dogrularina, hareketlerine karisma hakkin yok, bu sevgilin de olsa boyle. Bir de baskasinin dusuncesine saygi duyarim demissin. Sevgilini adamdan saymiyorsun galiba. :)
Artik bu durumda anormal davrananin, degismesi gereken kisinin kendin oldugunu kabul et ve ona gore hareket et. Sacma sapan bir kiskanclik krizini savunuyorsun hala. Madem dusuncelerimizi sordun, abarttim mi dedin, cevaplari da kabul et. Elestiriye asla gelemiyorsan o halde konu acmanin da manasi yok. Boyle bir sacmalikta sirtinizi sivazlayip, haklisin diyecek halimiz yok, aklin yolu bir. Tekrar soyluyorum, haksizsin, abartmissin ve bu kafa yapini degistirmen gerekiyor.

Ben bu iliskiye fazla omur vermiyorum, onu da soyliyim.
.

Son düzenleme:
psikiyatıra gitmek ayıp bişey değil bence herkesin gitmesi lazım sende sevgilin konusunda takıntılısın bu ortada gitmesilin bencede :34:

tşkler yorumunuz için evt bu kıskançlık konusunda belki yardım alabilirim ama tokalaşmak konusunda gerek yok ozaman tokalaşmak istemeyen herkes mi yardım alsın:)

Konu sahibi, sen tokalasmaktan hoslanmiyorsan, gereksiz buluyorsan, kendin kimseyle tokalasmazsin. Ama baskasinin dusuncelerine, dogrularina, hareketlerine karisma hakkin yok, bu sevgilin de olsa boyle. Bir de baskasinin dusuncesine saygi duyarim demissin. Sevgilini adamdan saymiyorsun galiba. :)
Artik bu durumda anormal davrananin, degismesi gereken kisinin kendin oldugunu kabul et ve ona gore hareket et. Sacma sapan bir kiskanclik krizini savunuyorsun hala. Madem dusuncelerimizi sordun, abarttim mi dedin, cevaplari da kabul et. Elestiriye asla gelemiyorsan o halde konu acmanin da manasi yok. Boyle bir sacmalikta sirtinizi sivazlayip, haklisin diyecek halimiz yok, aklin yolu bir. Tekrar soyluyorum, haksizsin, abartmissin ve bu kafa yapini degistirmen gerekiyor.

Ben bu iliskiye fazla omur vermiyorum, onu da soyliyim.
.

ben mi anlatamıyorum siz mi anlamadınız yoksa hiçbi yorumu okumadan mı yorum yaptınız?
sevgilimin davranışlarına karışmaya hakım var yoksa arkadaştan farkımız kalmazdı.
saygı duyuyorum derken saygı çerçevesinde olan yorumları kastetmiştim adamdan saymamak ne alaka?
hakaret içeren mesajların nesini kabul edicem ben???
ben eleştiriye gelemiyorum demedim kırıcı üzücü hakaret içeren yorumlara gelemiyorum dedim.
eleştiriye gelemesem konu açmazdım ve açıp açmamakta bana kalmış.
kimse sırtımı sıvazlasın diyede konu açmadım aksineee karşıt görüşleri görmek hoşuma gider abartmışsam ama saygılı olucak.

''haksizsin, abartmissin ve bu kafa yapini degistirmen gerekiyor.'' işte bu gibi.. bilmem anlatabildim mi

Back
X