Toki evi

Arkadaşlar, zamanında 15 yıl kadar önce babam hayattayken Toki evi çıkmıştı bize. O zaman durumumuz olmadığı için babam 10 bin TL karşılığı teyzemin oğluna sattı evi. Şimdi ödemesi bitmiş evin. Babam rahmetli oldu. Kuzenim biz 3 kardeşten ve annemden vekalet istiyor evin tapusunu çıkarıp vekaletname yi ona göndermemizi istiyor haklı olarak. Ozaman biz 3 kardeş küçüktük.. ödedi fiyatı verip anlaşarak şimdiki değere göre. Vermesek tapuyu diye düşündüm. Sonrada haksızlık olur. Diye düşündüm. Ne doğrusu olur sizce. Doğrusu malum.. ama yinede sormak istedim
Siz ne uyanıksınız öyle

Bu platformda özetle "nasıl çalarım"konusunuda gördüm ya yuh artık... adamın şahitleri vardır, ödemelerinin dekontları vardır uğraştığınızla kalırsınız adam evi her şekilde alır almalı zaten... yazık adam 15 yıl taksit ödemiş sorduğunuz soruya bakın utanın varsa utanmanız tabi... :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli::sinirli:

Arkadaşlar, zamanında 15 yıl kadar önce babam hayattayken Toki evi çıkmıştı bize. O zaman durumumuz olmadığı için babam 10 bin TL karşılığı teyzemin oğluna sattı evi. Şimdi ödemesi bitmiş evin. Babam rahmetli oldu. Kuzenim biz 3 kardeşten ve annemden vekalet istiyor evin tapusunu çıkarıp vekaletname yi ona göndermemizi istiyor haklı olarak. Ozaman biz 3 kardeş küçüktük.. ödedi fiyatı verip anlaşarak şimdiki değere göre. Vermesek tapuyu diye düşündüm. Sonrada haksızlık olur. Diye düşündüm. Ne doğrusu olur sizce. Doğrusu malum.. ama yinede sormak istedim

Nasıl yani burdan aaa vermeyin desek bit güzel üstüne mi yapacaksınız
Vallahi bu ülkede iyi yaşıyoruz ya, bu kdr kötü kalp ile başımıza taş yagmadığına sukur

Gerçekten tapuyu vermemeyi düşündünüz mü😳 ne fenalık…hırsızlık gibi bir şey bu

Arsa meselesınde dolandırıldınız o yuzden mı korkuyorsunuz. Yanı o kişi evın taksıtlerıni ödediyse bunu annenız bılıyordur sız küçüksenizde . Bu durumdada tabıkı verıceksınız.

Şuan ki değerine göre versek dedim. Haklısınız yinede.. ama akrabalarım babam rahmetli olduktan sonra hep vekalet istediler yok baban hayattayken şurayı bize sattı dediler. 608 m2 arsayı bize 60 m2 vs dediler bataklık dediler oysa otel yaniymis vs bu yüzden güvenim sarsıldı. O sebeple herseyi düşünüyorum artık.. üzgünüm. Buraya hayir vereceksiniz tabiki vs diye yorum yazıldığında vermem gerektiğinin doğru olduğunu düşünüyorum. Yani artık ne doğru ne yanlış bilmediğimden soruyorum
Anneniz hayatta degil mi?
Babanızın hangi malı kime sattığını bilmiyor mu?
Babanız satış yaparken nasıl resmi satış yapmamış bu kadar soru sorma sebebim herkes sizi dolandırıyor mu

Parayi kim ödedi? Eğer akrabanizin ödedigine dair kanıtları varsa, evi ondan satın almayı teklif edebilirsiniz. Ama adam 10 yıl ödediyse tapuyu vermeyim diye birsey olamaz.

Arsa olayını siz bilmiyor olabilirsiniz ama anneniz biliyordur satıp satmadığını ayrıca tapuya baksanız kaç dönüm falan hepsi yazıyor yada gidip sorsanız bile söylüyorlar yeri nere ne kadar diye siz araştırma yapmadan direkt nasıl sattınız tamam karşı taraf dolandırıcıymış ama sizde hatalısınız malınıza sahip çıkmalıydınız. Bu ev işini düşünmenizde hata adamın satın aldığı eve konmak için birinin iyi bir şey demesini bekliyorsunuz sırf vicdan azabı çekmemek için. Zamanında sahip çıkılmayan malların acısını şimdi suçu olmayan adamdan çıkaramazsınız.

Şuan ki değerine göre versek dedim. Haklısınız yinede.. ama akrabalarım babam rahmetli olduktan sonra hep vekalet istediler yok baban hayattayken şurayı bize sattı dediler. 608 m2 arsayı bize 60 m2 vs dediler bataklık dediler oysa otel yaniymis vs bu yüzden güvenim sarsıldı. O sebeple herseyi düşünüyorum artık.. üzgünüm. Buraya hayir vereceksiniz tabiki vs diye yorum yazıldığında vermem gerektiğinin doğru olduğunu düşünüyorum. Yani artık ne doğru ne yanlış bilmediğimden soruyorum
İyide 2 durumun alakası yok. Birisi sizi kandırmaya çalışmış diğeri gerçekten hakkıyla babanızdan satın almış ve siz de bunu biliyorsunuz. Karşılaştırdığınız konular bile denk değil

Babanız zamanında evi devretmiş parasını da almış. Teyze oğlu 15 yıl evin borcunu ödemiş. Evin taksidi bitmiş. Evi olsun diye ödemiş size hibe edilsin diye ödememiş. Evini istiyor sizden.. sizde sanki ev sizinmiş gibi tapuyu vermesek mi diyorsunuz!
Bu düpedüz kul hakki. O evi vermeseniz gönül rahatlığı ile o evde oturabilecek misiniz?
Bunu kalbiniz kaldırıyor mu?
Evet küçükmüşsünüz babanız hakkını devretmeyi seçmiş. Ne yapabilirdiniz ki? Babanızın kararı imiş. Hakkını devretmesi teyze oğlunun suçu mu? Akraba ile asla iş yapılmaz. Akrabaya asla güvenilmez. Hiçbir akrabaya güvenmiyorum. Kimseyle de iş yapılmaz. Bu konuda bunu destekliyor. O tapuyu vermezseniz o ev size hayırlı günler getirmez. Bol bol beddua kul hakkı getirir. Teyze oğlu mahkemeye gider kanıtları sunar her türlü hakkını almaya çalışır. Bir de şimdiki bedelinden pay istiyorsunuz. Ayıp değil mi? Zaten babanıza 10 bin devretme parası vermiş. Daha ne parası? Yazdıklarınızı bir okuyun kendinize gelin. Yaptığınız düpedüz başkasının malına konmaya çalışmak. Mal mülk edinmek istiyorsanız başkasınınkine konmaya çalışacağınıza kendiniz hakkınızla kazanmaya çalışın.

Son düzenleme:
Back
X