• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toksoplazma

megryan01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2008
1
0
86
İstanbul
Evimde beslediğim 5 aylık bir köpeğim var.Çocuk sahibi olmak da istiyorum.Toksoplazma olup olmadığıma dair test yaptırdım ama bu güne kadar toksoplazma geçirmediğim ortaya çıktı.Bunun ne gibi bir zararı var geçirmeden hamile kalsam ve hamileyken geçirsem bu hastalığı bana ne gibi sonuçlarla geri döner.Bir bilginiz varsa bu konuyla ilgili aydınlanmamı sağlayın lütfenn

arkadaşım google yasana toksoplazma diye
ordan öğren nelere neden olmuyoki düşüğe zeka ve görme bozukluklarına...................

Evimde beslediğim 5 aylık bir köpeğim var.Çocuk sahibi olmak da istiyorum.Toksoplazma olup olmadığıma dair test yaptırdım ama bu güne kadar toksoplazma geçirmediğim ortaya çıktı.Bunun ne gibi bir zararı var geçirmeden hamile kalsam ve hamileyken geçirsem bu hastalığı bana ne gibi sonuçlarla geri döner.Bir bilginiz varsa bu konuyla ilgili aydınlanmamı sağlayın lütfenn

Toksoplazma köpeklerde değil kedilerde olur canım .Böyle birşey geçirmediysen ne güzel .Toksoplazma taşıyanlarda düşük riski olabiliyor .Ayrıca iyi yıkanmamış sebzelerden ve pişmemiş çiğ etten uzak durmak gerekiyor .

ALINTIDIR
Kediler toksoplazmayı çiğ etten alırlar.Bu nedenle toksoplazma sadece kemirgenleri avlayarak yiyen kedilere bulaşır. Eğer kedinizi sokağa çıkarmıyorsanız ya da çiğ et ile beslemiyorsanız toksoplazmaya yakalanmaları nerdeyse olanaksızdır.
Bir kere enfekte olan kedi 14 gün süreyle bulaştırıcı olur ve daha sonra bağışıklık kazanır ve yeniden hastalanmaz ve bulaştırıcı olmaz. Sokak kedileri toksoplazmayı genelde yavrulukları döneminde geçirirler ve büyüdüklerinde bulaştırıcı olmazlar.
Kediler enfeskiyonu aldıktan sonra 14 günlük bir kuluçka dönemini takiben paraziti dışkıları ile atarlar. Bu parazitlerin bulaşıcı özellik kazanması için dış dünyada 24 saat geçirmeleri gerekir. Bu nedenle kedinizin kumunu düzenli olarak 24 saatte bir değiştiriyorsanız kedinizde bulaştırıcı aktif enfeksiyon olsa bile size bulaşması çok uzak bir olasılıktır.
Hamileliğiniz sırasında kedinize dokunabilir, onu sevebilir ve aynı ortamda bulunabilrisiniz. Yalnız ona dokunduktan sonra mutlaka ellerinizi iyice yıkamalı ve elinizi ağzınıza götürmemelisiniz.
Her ihtimale karşı kedinizin kumunu kendiniz değiştirmemelisiniz. Eğer bunu yapacak başka kimse yoksa kumunu mutlaka eldiven giyerek değiştirmelisiniz ALINTIDIR

Back
X