Bebek Beslenmesi ton baliği

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

casser

öğrenci anne...
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2007
399
0
96
İstanbul
Bebeklere ton baliği veren var mi?
Ben normal balk neredeyse vermiyorum gibi bir şey.Ton baliği versem mi diye düşünüyorum.Birde bamyann bebeklere faydas varmi bilen varsa yazarsa sevinirim.:dance:

bende hiç vermedim taze bulmak zor balığı sanırım balık yağına başlayacağım ama ton balığını düşünmedim değil aslında ama konserve olduğu için tereddüt ettim araştırmak lazım

Bebeklere ton baliği veren var mi?
Ben normal balk neredeyse vermiyorum gibi bir şey.Ton baliği versem mi diye düşünüyorum.Birde bamyann bebeklere faydas varmi bilen varsa yazarsa sevinirim.:dance:

ton balıgı konserveleri yağ içerisinde oldugu için bebege ağır gelebilir. diet olanları su içerisinde ama onların da tadı bir garip. bakla, patlıcan, mantar, bamya, lahana ve pırasa da bir yaşından önce verilmemelidir.

merhaba benim oğluma 11 aylık iken konserve ton balıgını verebilecegimizi söylemişti doktorumuz..ama ne varki oğlum hiç sevmedi..:1no2:

Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama eğer 8 aydan büyükse haftada 1 mutlaka balık verin.
Ton balığı ağır gelir.
Konserve balık asla hatta konserve ürünlerin hepsi asla kullanılmamalı.

şu an balık mevsimi olmadıgından bende balık yedirme konusunda sıkıntı yaşıyorum.buzhane balıklarını yedirmeyi içim el vermiyor.dediğim gibi ton balıgınıda sevmedi..

cassercim ben ton balığından çorba yaptım oğluşuma güzel oldu ve yedi
artık yaşlarını geçtiler ben balıkta veriyorum niye balık vermiyosunki kışın ben hep vermiştim
şuan mevsimi değil ama yinede dr bi danış istersen

Ben normalde 10-15 günde bir kez balk veriyordum.Havalar isinali vermiyorum.Ne bileyim şimdi baliklarin kokusundan belli ouyor bayat oldugu.Zaten normaldede balik pek sevmiyor lezzetli balik bulmakda zor şimdi.Ton baliği düşündüm ama vazgeçtim konserve sonuçta.Kşa kadar balik yemesin napim.Ben ceviz ve semizotu düzenli veriyorum omega 3 kaynaği balik yerine ksmende olsa geçer.

Sevgili karamsar bebeğine baliği değişik şekillerde dene.Benimkide sevmiyor ben havuç soğan domatesle buğlama gibi yapyorum kokusunu aliyor sulu yerindende yediriyorum.Bir keresinde çorbasina katmiştim ilk kaşikla beraber midesinde ne var ne yok kusmuştu.

ben kızıma taze balık yedıremedım hep tÜkÜrdÜ sonra aklıma ton balıĞı geldı denedım severek yedı doktora sorum sakıncası yok haftada 2 -3 defa gÜenle verebılırsın dedı...

konserve olduğunan ben vermedim hiç,alıp kendim yapıyorum.Önceden çorbasını yapardım,şimdi büyüdü,pilav veya makarnasına koyuyorum

benim bebeğim 8 aylık doktorumuz çorbasına somon balığı katabilirsin dedi. Omega 3 yönünden çok zengin bir balık. Fiyatı biraz fazla ama 1 dilim alıp çorbalarına katmak için küçük parçalara ayırdım bir çok oldu hemde kılçığı yok gibi birşey tavsiye ederim.yerimseniben

canım benim bildiğim zaten tonbalığı yani yağlı ve büyük balıklarda omega 3 varrr bence verebilirsin bende verdimmm dene benceee

doktorlara göre ton balığının hiç bir zararı yok sadece yagından arındırmak gerekiyor.bir de aklınızda olsun küçük balık vermek bebek acısından daha saglıklı bunları trcıh etmelıyız,doktor tavsiyesi :)

valla ben 8 aylıkken vermeye başladım ton balığını,doktorumuz verebilirsiniz demişti.onu yedirme, bunu yedirme nereye kadar?1 yaşından sonra büyüme-gelişme normale dönecek zaten kendisi fazla yemek istemeyecek.

Mrhabalar.Benim kızım şu an 14 aylık.Düzenli olarak balık yedirmek istiyorum.Fakat tam bir emme canavarı kendisi.Yemek yerken bile keyif sigarası gibi yemeğin ortasında emmek istiyor.Balık yedirdikten sonra bir süre emzirmek istemiyorum, korkuyorum.fakat bikaç kere balık yedikten 1 saat kadar sonra emzirdim.Çünkü krize girdi.Denize yakın değiliz.Balıkları alırken taze olmasına dikkat etmeye çalışıyorum fakat tabi insan yanılabilir de.Sizce balık yedikten ne kadar sonra emmeli?

Kizlar 7 aylik kizim ton balikli makarna vermek.istiyorum ama bilemedim yardiiiiim acil

Back
X