• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Topkapı Sarayı Konyalı Restaurant - şikayet

EstetikEditor

ne mutlu TÜRKÜM diyene
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2008
6.979
148
158
İstanbul
Valla konuyu nereye açsam diye düşündüm - sonuç alınacak bir durum değil ama - buraya karar verdim..

Cumartesi günü sevgilimle şöyle bir tarih turu yapalım dedik. Hazır Kanuni falan gündemdeyken Topkapı Sarayını harem dairesini gezdik. Müze kart çıkartmak için epey bir süre bekledikten sonra kendimizi saraya attık. Gezdik gezdik ve haliyle acıktık. Sarayın içini ve bir bahçesini Konyalı mesken tutmuş. Dışarda cafe gibi bir bölümü var orada birşeyler atıştıralım dedik. Self servis ne alacaksanız tepsiye dolduruyorsunuz en son da kasada ödeme yapıyorsunuz. 2 döner ekmek + 2 ayran + 1 patates ve içinde 4 adet sarma bulunan bir tabak aldık. Kasaya gelince çıkan fiyat neydi biliyor musunuz? 77 TL:53::53::53: aynen böyle oldum. Yahu dedim turistlerden sonra türkleri de mi kazıklamaya başladınız. Ben farketmedim benden önceki turist 1 dilim pasta ve 1 meyve suyuna 25 TL vermiş:53: Yani bir yerin kaliteli malzeme kullanmasını, kaliteli hizmet etmesini - ki hizmet yoktu sadece ürün aldık- anlarım ama enayi yerine konmak bu olsa gerek.Cİmri bir insan değilim ama enayi de değilim. Vallaha arkadaşıma ayıp olmasın diy bırakmadım tepsiyi. Alt tarafı içinde boş kısımları olan 2 döner ekmek 2 ayran yahu..

Bir yere içimi dökmem gerekiyordu döktüm rahatladım.:kkk:

Vay be şimdi internetten bir araştırdım da nette yazıldığına göre hem içki ruhsatı olmadan içki servisi yapılıyormuş, hem de tarihi Saray' a kaçak kat çıkmışlar. Rezillik dizboyu yani..

Pazar günü oradaydık bizde.
Eşim hadi gel birşeyler yiyelim dedi bende netten araştırmıştım gitmeden önce biliyordum fiyatları.
Geçmiş olsun ne diyeyim.
bütünüyle turistlere hitap ediyor,biz insan değiliz türkiye cumhuriyeti vatandaşı değiliz
o manzara karşısında 77 liraya yemek yemek zorundayız..

Yahu 77 tl ye yemek yenir ama iki döner iki ayran değil..Bu sondur valla gördüğüm herkesi uyarıyorum artık. Kimsenin enayi yerine konmaya hakkı yok:47:

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum... Bu tip yerlere hep seçenek konulur.
İsteyen kuzu çevirme yer verir parasını,isteyen sandiviç yer uygun bir ücrete.
Ama her bütçeye sahip insan o güzellikten faydalanır.
Sosyal devletin amacı bu,o müze saray tesis her ne ise hepimizin vergileri ile orada duruyor.

Pes, turist fiyati türkler icinde gecerli demek..
Bunu ögrendigim iyi oldu,yanima ekmek arasi yapar da giderim daha iyi:9:
enayi yerine konmak cok can sIKIcI bi durum..

Back
X