Toplu taşıma araçları

-Lidya-

Vaktinden evvel çiçek açmaz.
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2016
1.320
1.268
63
Ya arkadaşlar toplu taşıma araçlarında iki kişinin yüksek sesle konuşması
Yahut telefonla konuşması
Yasak degilmi ?
Yok böyle birşey ya okadar ses oluyorki kendi özel arabası yada eviymiş gibi konuşan Görgüsüzler var :(

Yasak olmalı :(
Konuşuyorsanızda lütfen sessiz konuşun
Kimse Sizi dinlemek zorunda değil.

Bunu soylesen "Sanane, rahatsiz oluyorsan kulaklarini tika" diyecek o kadar cok insan var ki bazen cok rahatsiz olsam bile soylemeye cekiniyorum seviyesiz bir tartisma yaratmamak icin.

Bir de benim otobuste konusunca midem bulanir bunlarin hic mi bulanmiyor.

Bunu soylesen "Sanane, rahatsiz oluyorsan kulaklarini tika" diyecek o kadar cok insan var ki bazen cok rahatsiz olsam bile soylemeye cekiniyorum seviyesiz bir tartisma yaratmamak icin.

Bir de benim otobuste konusunca midem bulanir bunlarin hic mi bulanmiyor.

Evet var öyle kişiler ondan dolayı hiç söylemedim bende

Haklıyken seni haksız duruma düşürecek insanlar var

ben de eskiden bu tarz konularda çok fevri davranıyordum. ve çok sinirleniyordum.
direk sert bir şekilde sessiz olur musunuz falan derdim , ya da sıkıştıran, iten kakanlara karşı falan bu tarz konularda böyleydi tavrım. ve birçok kişiyle de yolda izde, toplu taşımada kavga ettim, gerizekalı diye çok bağırdığımı hatırlıyorum :KK70: hatta iki katım iri yarı adamlara falan.
adam istese küçük parmağıyla bile ezebilir beni yani o kadar diyim.
ama artık akıllandım ve eskisi gibi davranmıyorum. çünkü etrafımızda psikolojisi bozuk ve bu tarz bir uyarıda bile belinden bıçağını çıkarıp sizi oracıkta b..k yoluna gittiye döndürebilir. bunları gördükçe artık akıllandım ve amaan banane demeye çalışıyorum. çünkü o yaşına gelip de hala bu öküzlüğü yapan birini 20 dk otobüs yolculuğunda terbiye etmem mümkün mü? değil. bu nedenle de boşvermeye çalışıyorum. sana da tavsiyemi bu. aman bu tarz şeylere bulaşma, üzerine sıçrar.

ben de eskiden bu tarz konularda çok fevri davranıyordum. ve çok sinirleniyordum.
direk sert bir şekilde sessiz olur musunuz falan derdim , ya da sıkıştıran, iten kakanlara karşı falan bu tarz konularda böyleydi tavrım. ve birçok kişiyle de yolda izde, toplu taşımada kavga ettim, gerizekalı diye çok bağırdığımı hatırlıyorum :KK70: hatta iki katım iri yarı adamlara falan.
adam istese küçük parmağıyla bile ezebilir beni yani o kadar diyim.
ama artık akıllandım ve eskisi gibi davranmıyorum. çünkü etrafımızda psikolojisi bozuk ve bu tarz bir uyarıda bile belinden bıçağını çıkarıp sizi oracıkta b..k yoluna gittiye döndürebilir. bunları gördükçe artık akıllandım ve amaan banane demeye çalışıyorum. çünkü o yaşına gelip de hala bu öküzlüğü yapan birini 20 dk otobüs yolculuğunda terbiye etmem mümkün mü? değil. bu nedenle de boşvermeye çalışıyorum. sana da tavsiyemi bu. aman bu tarz şeylere bulaşma, üzerine sıçrar.

Evet bende bu olaylardan dolayı bulaşmıyorum
Ama çokda rahatsız oluyorum.
Nasılki sigara içmenin para cezası var bununda olmalı bence.

Ozaman konuşmazlar .

"Lutfen copleri cop kutusuna atiniz" seklinde bir uyariya ihtiyaci oldugu gorulen ve meydanlarda bu tur uyarilarla yontulmaya calisilan bir toplumun otobuste makul davranislar sergilemesini kim bekleyebilir ki? Hic karismayin bence.

Ya arkadaşlar toplu taşıma araçlarında iki kişinin yüksek sesle konuşması
Yahut telefonla konuşması
Yasak degilmi ?
Yok böyle birşey ya okadar ses oluyorki kendi özel arabası yada eviymiş gibi konuşan Görgüsüzler var :KK43:

Yasak olmalı :KK43:
Konuşuyorsanızda lütfen sessiz konuşun
Kimse Sizi dinlemek zorunda değil.

Haklısınız.. Bende bu geri zekalı insanlara tahammül edemiyorum..
Terbiyesini görgüsünü belli ediyorlar..
Açıkçası çok uzun süre konuşmaya devam ederse müdahale etmek zorunda kalırım.

Ben tırsıyorum ya o kadar çok manyak varki. Birine bişey desem böğrüme pıça saplar mı diye aklıma gelmiyor değil.

Evet bence de doğru değil. Sadece otobüs değil, okulda,hastanede falan da doğru değil.
Geçen gün dersimi bekliyorum, 3 kız çığlık atarak, hoplayarak önümden geçtiler. Ve koridordaki 2 sınıfın dersi vardı. İnsani ölçülerde gülebilirlerdi bence. Gülmek güzeldir ama çığlık atıp tepinmek o an için uygun olmayabilir.
Bir de kadın vardı otobüste geçenlerde. 20 dakika yolculuk yaptım yaklaşık. Ve otobüs doluydu tıklım tıklım, trafik de çok sıkışıktı. Bu bayan o kadar süre konferans görüşmesi yaptı resmen. 3 ayrı arkadaşıyla dedikodu etti. Gideceği oturmaları ayarladı, götürülecek hediyeleri tartıştı. Kim nişanlanmış, evlenmiş o konuşuldu.
Sonra şoför ani fren yapınca bir de yüksek sesle, geri zekalı diye söylendi. Şoför duysaydı ne olurdu bilemiyorum tabi.
Ve tüm otobüs bu kadının konuşmasını dinlemek zorunda kaldı.
Ya tamam acil bir şey olur, açarsın telefonu. Kısa cevaplar verirsin, kapatırsın ama sohbet edilmez öyle. İnince konuş, kaçmıyor ya!

Ya bu bahsettiklerin bile bir derece çekilebilir inanın...

Antalya gibi bir yerde yaşıyorsanız, yaz aylarında... O koltuk altı kokuları. Aman Allahım!
Kişisel temizliği umurunda olmayan insanın verdiği rahatsızlık kadar daha bir şey rahatsız etmemiştir toplu taşımada beni.
Tepki verseniz ne diyeceksiniz? Ne diyebilirsiniz?

Aklıma geldi de, bikeresinde minibüsteyken bi adam bildiğin tüm ailesini aradı ve hal hatır sordu
O da yetmedi işyerini aradı
O da yetmedi medcezir dizi setini gördüğü ve onu içeri almadıkları konulu hikayesini 2 konuşmada birden anlattı

Hehh konuşmalar tam bitti, Ohh şükür derken
Telefonunun zil sesini değiştiresi geldi ve , 15 tane zil sesini yüksek sesle çalarak zil sesi seçti.
Ondan sonra da mesaj sesini değiştirdi yine sesleri deneye deneye..

Telefonda yapacak işleri kalmayınca da inmeye karar verdi minibüsten :KK70:

Aklıma geldi de, bikeresinde minibüsteyken bi adam bildiğin tüm ailesini aradı ve hal hatır sordu
O da yetmedi işyerini aradı
O da yetmedi medcezir dizi setini gördüğü ve onu içeri almadıkları konulu hikayesini 2 konuşmada birden anlattı

Hehh konuşmalar tam bitti, Ohh şükür derken
Telefonunun zil sesini değiştiresi geldi ve , 15 tane zil sesini yüksek sesle çalarak zil sesi seçti.
Ondan sonra da mesaj sesini değiştirdi yine sesleri deneye deneye..

Telefonda yapacak işleri kalmayınca da inmeye karar verdi minibüsten :KK70:

Yuh artık ya bu kadarınada kimse birşey demedimi

Yetişme şekli ile alakalı diye düşünüyorum. .
Kesinlikle kalabalık ortamlarda ne gerek var Laklak yapmaya ..

Yuh artık ya bu kadarınada kimse birşey demedimi

Minibüste pek kimse yoktu, birileri biara söyledi ama adam takmadı

Eğlence çıktı herkese :-) arkadaşımla gül gül öldük resmen.. Tüm minibüs kafayı yemişti valla.. gülenler, yarı yolda inenler, ya sabır çekenler :rolleyes: o günden sonra minibüsler bana çok sessiz gelmeye başladı

Minibüste pek kimse yoktu, birileri biara söyledi ama adam takmadı

Eğlence çıktı herkese :-) arkadaşımla gül gül öldük resmen.. Tüm minibüs kafayı yemişti valla.. gülenler, yarı yolda inenler, ya sabır çekenler :rolleyes: o günden sonra minibüsler bana çok sessiz gelmeye başladı

:D :D

çok haklısınız valla bazıları o kadar yüksek sesle konuşuyor ki adeta naklen yayın yapıyor sanki :D
bu tür kişileri uyarmak en doğrusu ama bazıları anlayışla karşılar mı bilinmez tabi..:KK14:

Evet bence de doğru değil. Sadece otobüs değil, okulda,hastanede falan da doğru değil.
Geçen gün dersimi bekliyorum, 3 kız çığlık atarak, hoplayarak önümden geçtiler. Ve koridordaki 2 sınıfın dersi vardı. İnsani ölçülerde gülebilirlerdi bence. Gülmek güzeldir ama çığlık atıp tepinmek o an için uygun olmayabilir.
Bir de kadın vardı otobüste geçenlerde. 20 dakika yolculuk yaptım yaklaşık. Ve otobüs doluydu tıklım tıklım, trafik de çok sıkışıktı. Bu bayan o kadar süre konferans görüşmesi yaptı resmen. 3 ayrı arkadaşıyla dedikodu etti. Gideceği oturmaları ayarladı, götürülecek hediyeleri tartıştı. Kim nişanlanmış, evlenmiş o konuşuldu.
Sonra şoför ani fren yapınca bir de yüksek sesle, geri zekalı diye söylendi. Şoför duysaydı ne olurdu bilemiyorum tabi.
Ve tüm otobüs bu kadının konuşmasını dinlemek zorunda kaldı.
Ya tamam acil bir şey olur, açarsın telefonu. Kısa cevaplar verirsin, kapatırsın ama sohbet edilmez öyle. İnince konuş, kaçmıyor ya!
Aaaaaa o konferansi ben yapmistimmmmmmmmm:KK57: cok mu yuksek sesle konustum:KK57:

Back
X