Toplu taşıma araçları

o yüksek sesle telefonla konuşanlara bende uyuzum hele yakınımdaysa sinir tepeme çıkıyor ama sesimi çıkaramıyorum ki üstüme saldırırlar diye :mad:

Bu ve bu tarz sosyal hareketler çok küçük yaşta öğreniliyor, hep söylerim, ilkokulda bunların eğitimi verilmeli. Sonra çok geç oluyor, yasaklarla falan olacak şey değil. Çevreye ve hayvanlara saygı, toplu taşıma kuralları, trafik kuralları, engellilere yaşlılara nasıl davranılması gerektiği, kavga ve zorbalıkla değil, hukuki yollardan hakkını arama, gergin bir durumu sakinlikle çözme, hemen kavgaya dönüştürmeme, kadınların ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğu vs vs vs .
Çoğumuz ne yazık ki o mükemmel ve hatasız ailelerimizden yanlış hareketleri öğrenerek geliyoruz ve bir de insanlarda eğitim seviyesi yükseldikçe bu hareketlerin de düzeleceği düşüncesi var ki ne yazık ki yanlış, üniversitede hangi bölümü kazandıysanız onunla ilgili eğitim veriliyor, çevre temizliği, insanlara saygı, adab-ı muaşeret kuralları değil.
İlkokulda bu tarz sosyal kuralların hem de uygulamalı eğitimi verilmeli bence.

bakın burda çok güzel bir örneği var :)

Son düzenleme:
Ya arkadaşlar toplu taşıma araçlarında iki kişinin yüksek sesle konuşması
Yahut telefonla konuşması
Yasak degilmi ?
Yok böyle birşey ya okadar ses oluyorki kendi özel arabası yada eviymiş gibi konuşan Görgüsüzler var :KK43:

Yasak olmalı :KK43:
Konuşuyorsanızda lütfen sessiz konuşun
Kimse Sizi dinlemek zorunda değil.
Telefon denen aleti boşuna kullananlar var. Bagirsa duyulur zaten sesi boşuna operatore para veriyor lar:KK70:

Aaaaaa o konferansi ben yapmistimmmmmmmmm:KK57: cok mu yuksek sesle konustum:KK57:
:) Hem de çok :D
Şaka bir yana mahremiyeti de sıfıra indiriyor. Yani o kişinin ilişkiler yumağını herkes öğreniyor. Ben ifşa olmuş gibi hissederdim yani, kimin hakkında ne düşündüğün, senin karakter yapın hep ortada. Ve o otobüsteki herkes öğreniyor bunları. Aşırı gereksiz.

Bu ve bu tarz sosyal hareketler çok küçük yaşta öğreniliyor, hep söylerim, ilkokulda bunların eğitimi verilmeli. Sonra çok geç oluyor, yasaklarla falan olacak şey değil. Çevreye ve hayvanlara saygı, toplu taşıma kuralları, trafik kuralları, engellilere yaşlılara nasıl davranılması gerektiği, kavga ve zorbalıkla değil, hukuki yollardan hakkını arama, gergin bir durumu sakinlikle çözme, hemen kavgaya dönüştürmeme, kadınların ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğu vs vs vs .
Çoğumuz ne yazık ki o mükemmel ve hatasız ailelerimizden yanlış hareketleri öğrenerek geliyoruz ve bir de insanlarda eğitim seviyesi yükseldikçe bu hareketlerin de düzeleceği düşüncesi var ki ne yazık ki yanlış, üniversitede hangi bölümü kazandıysanız onunla ilgili eğitim veriliyor, çevre temizliği, insanlara saygı, adab-ı muaşeret kuralları değil.
İlkokulda bu tarz sosyal kuralların hem de uygulamalı eğitimi verilmeli bence.

bakın burda çok güzel bir örneği var :)

Çok güzel bence türkiyedede bu tür şeylerin minibüste konuşulmamanın v.s eğitimi verilmeli

Sevgilisini anlatıyor ne msj yazdını onun neyaptını daha neler neler
İyiki kulaklık var:KK14:

O değil bazı kişiler hastayken ses kaldıramaz
toplu mekanlarda havasız ortamlarda migdesi bulanır

Kaptana demeyi düşündüm ama bilmem çare olurmu:oops:

Dun haberlere çıktı, uçakta kadınlar saçbaş birbirine girmişti bu gurultu yuzunden.insanlar artık piskopat olmuş okadar basit sebeplerle adam öldürüyorlarki bu yuzden kimseye bişe demem korkuyorum açıkçası.
Daha geçengun yuruyuse çıktıgımda annem yaşında bi kadın duştu ama yuvarlandı resmen. Koşarak gittim kaldırdım , poşetlerini topladım kadına iyimisiniz diyorum cevap yok , suratıma bakış attı elimdekileri kaptı gitti. Arkasından baka kaldım sankı ben itmişimde sebep olmuşum gibi davrandı.. yani yardım bile etmeyeceksin okadar net artık. Anlayışsız manyak bi toplum olduk

Dun haberlere çıktı, uçakta kadınlar saçbaş birbirine girmişti bu gurultu yuzunden.insanlar artık piskopat olmuş okadar basit seveplerle adam öldürüyorlarki bu yuzden kimseye bişe demem korkuyorum açıkçası.
Daha geçengun yuruyuse çıktıgımda annem yaşında bi kadın duştu ama yuvarlandı resmen. Koşarak gittim kaldırdım , poşetlerini topladım kadına iyimisiniz diyorum cevap yok , suratıma bakış attı elimdekileri kaptı gitti. Arkasından baka kaldım sankı ben itmişimde sebep olmuşum gibi davrandı..

Tuhaf insanlar çok
Yardım etsen bi türlü etmesen bi türlü

Yasak degil, ama nezaket kurallari geregi cevreyi rahatsiz etmeyecek duzeyde konusmalilar diye dusunuyorum.
Ben de sinir olurum. Neyse ki toplu tasima derdim yok.

Back
X