kesinlikle katılıyorum. ben de aynı sekilde bu soylediklerinizle paralel seyler yazdım ama öyle cevaplar geldi ki sok olmakla kalmadım gercekten bu ulkenın gelecegi icin endise duydum.
türkiyede ne zaman avm ye girsem her yer cocuk cıglıgı ve merdivende solu tıkayan insan dolu. cunku neden, insanların kendisinden baskasına saygısı yok ki cocugunu da saygılı yetistirsin. aman bana ne cocuk bu bagırır eglensin oynasın bana ne baskasından rahatsız oluyorsa gelmesin diyecek. hemen cocugunun arkasına sıgınma, benim cocugum var yeaaa bebek bu aglar yeaaa savunması cunku zor geliyor insana cocugunu terbiye etmek ya da toplum icinde yasama terbiyesini edebini adabını asılamak. insanlar o kadar saygısız ve toplum icinde yasama kültüründen yoksun ki, cocukları da aynı sekilde yetisiyor. biz kucukken sitenın havuzuna gittigimiz zaman suya atlamamıza bile babam kızardı, insanlar ıslanır uzananlara su sıcrar diye. bu konuda cocuk tabii ki bebek tuvaletini mi tutacak tutamaz evet ama bunu cok zor durumda kalıp degistiriyorsa sayet anne, etrafındakilerden ozur dileyebilir, kusura bakmayın rahatsızlık verdim dese burada konu sahibi gelip sikayet etmezdi. bunu kimse sorun etmezdi. ama turkiyede insanlar o kadar saygısız ki, herkes kendisine insanların sonsuz musamaha gostermesini beklerken kendileri de cevreye karsı bir o kadar tahammulsuz. biri bir sey yese "bebegim kaka yaptı seni mi dusunucem be" gibi saygısız bir cevap alması an meselesi cunku herkes bu kalitede artık. saygısız olmak marifet olmus, cunku insanlar kendini dusunmeyi, kendine deger vermeyı baskalarının hakkına saygı göstermeme olarak algılayacak kadar sığ ve cahil maalesef.