Toplum Baskısı: 30 Yaş

TeraziHanim

Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2017
182
108
18
32
merhabalar , bizim toplumda 30 yaş oldu mu evlilik, doktora yapmak, çocuk için geç kalındı algısı neden var ? Bu nedenle rahat yaşayamaz olduk, neye dayanıyor bu ? Yani neden 30 ?

merhabalar , bizim toplumda 30 yaş oldu mu evlilik, doktora yapmak, çocuk için geç kalındı algısı neden var ? Bu nedenle rahat yaşayamaz olduk, neye dayanıyor bu ? Yani neden 30 ?
Evlilik ve cocuk baskisini duydumda doktora baskisi yeni mi cikti.

Takmayin bu baskilar herkeae var cogu kisi gulup geciyor.

Kaç yaşında olduğun değil kaç gösterdiğin önemli bence :)
Dediğin şeyler de kismete bağlı ne zaman olacağı belli olmaz.
Bu yüzden dedikoduları çok da takmamak gerek

Çocuk yapmak yerine doktora mı tercih ediyorsunuz anlamadım bu mu baskı
Evlilik, doktora, bebek aynı anda olmuyor muymuş

bazen bu toplumda yasamiyor gibi hissediyorum kendimi yada sizler cok takiyorsunuz bazi seyleri
25 yasimda evlenmeye kalkistigimda ailem ve cevrem cok gencsin ne evliligi demisti
yani bu toplum nasil baski yapiyor insanlara ? hani baska baskilar var tamam da 30 yasindaki birine evlilik baskisi nasil yapilir mesela?

En kötüsü de insanlar acıyarak bakiyor. 30 umdayim bekarim ogretmenim doktora yapiyorum. 30 dan sonra cocuk dogurmak sikıntı oluyormus. Bunu yakin bildigim arkadasim soyledi. Ne yazik ki bizim toplumumuzun boyle boktan bi anlayisi var. Cahillik baska bisey degil

Annem bizim zamanımızda 20 sini geçtiği mi evde kaldı derlerdi diyor
Bu değişecektir zamana ihtiyaçlara mekana göre

Àa teyze kocana soramadigin market fişinin hesabını bana mı soruyorsun? diyemedin dimi.
Diyemezsin tabii bizde terbiye var utanma var.

En kötüsü de insanlar acıyarak bakiyor. 30 umdayim bekarim ogretmenim doktora yapiyorum. 30 dan sonra cocuk dogurmak sikıntı oluyormus. Bunu yakin bildigim arkadasim soyledi. Ne yazik ki bizim toplumumuzun boyle boktan bi anlayisi var. Cahillik baska bisey degil
ilkini 30 da , ikinciyi 37 de dogurdum
cok ideal yaslardi bana gore
arkadasiniz kac yasinda dogurmus ta 30 dan sonra zor diyor
iplemeyin boyle insanlari , hayatinizi yasayin

ilkini 30 da , ikinciyi 37 de dogurdum
cok ideal yaslardi bana gore
arkadasiniz kac yasinda dogurmus ta 30 dan sonra zor diyor
iplemeyin boyle insanlari , hayatinizi yasayin
Allah bagislasin. Benim ablam da 32 yasinda evlendi simdi 33 unde hamile ve hic bi sıkıntı yasamadi. Biliyorum aslinda sıkıntı olmadigini. Ama insanlar fesat olunca en can alici noktadan vurmaya calisirlar. Bu dedigim arkadas evlenen diger arkadaslari anlatip yasi gecmeden 2. Cocugu yapacakmis diye bahseder. Iplemiyorum :) toplum baskisindan dolayi icimin isinmadigi hic kimseye de evet demedim. Allahin izniyle demicem de.

Back
X