Toplum Baskısı: 30 Yaş

Ben 26 yaşındayım. Öyle dugunlerde görüp laf olsun diye soranlarin dışında kimse bana evlilik falan sormuyor. 'deli kız, bu sene nereye gideceksin?' falan diyorlar.
Evlenecegimi söylesem herkes büyük bir şok yaşar herhalde. Oysa yasitim tanıdıklara bakıyorum (pek bekar da kalmadı ya) , herkes birini ayarlamanin derdinde, akıl verenler, evlen artik-herseyin zamanı var diyenler...
Bilmiyorum, neden böyle :)
Siz millete kulaginizi tıkayın. Çocuk zor olurmuş.. sanki çocuk yapmada sıkıntın olsa taşıyıcı anne olmasını isteyeceksin o teyzeden. Ona ne?
Sesli güldüm :D Harika !

Tamamen kendisi bir baltaya sap olamayan insanların, senin de baltaya sap olma yeter okuduğun diyerek kıskançlık kusmalarıdır bence. Hani biz böyle yaptık sende yap daha nerene okuyacaksın tarzı. Çok sinir oluyorum bu tayfaya.

Akademisyenim. 29 yaşındayım ve yeni evlendim. Bana da derlerdi evlen diye. Şimdi de çocuk diye soranlar var. O sorular bitmiyor. Bak bir şey anlatayım sana; ben geçen sene bekardım. Otobüste yanıma bir kadın oturdu ve tam sizin tarif ettiğiniz çevreden bir kadın. Sırf denemek için evliyim ve 2 çocuğum var dedim. O sordu çünkü. Ne dedi kadın biliyor musun ? Bir tane daha yap dedi. Ne kadar çok çocuk o kadar iyiymiş ki aşağılamak istemiyorum ama kadın bana akıl verebilecek kapasitede bir kadın değildi ama buna kendinde hak gördü. Yani uzun sözün kısası; herkes her konuda, üstüne vazife olamayan konularda dahil, konuşuyor. Maalesef.

uzun zamandan sonra görüştüğün insanın nasılsından sonra ilk sorusu naptın evlendin mi cevap hayır olunca evde mi kaldın diye kıkırdaması yok mu hatırlıyorum da 20li yaşların ortalarında da maruz kalıyordum aslında çoğu evlenip naneyi yemiş insanlar ben yandım acaba bu da yanmış mı diye mi soruyolar anlam veremiyorum ama sinir bozucu belki çok isteyip evlenemiyor bir türlü hayırlı kısmet çıkmıyor ya da sevdiğine kavuşamamış olabilir niye yarasını deşerler ki insanın.. toplumumuzun dar görüşünden kaynaklı tabi ki yaş ilerledikçe evlilik dışı ilişki yaşamış ihtimali artıyor bu yüzden zaten kız çocuklarını olabildiğince erkenden kocaya veriyorlar ki bir hata yapmadan bizden çıksın mantığıyla sonra da yaşı ilerlemiş ama evlenmemiş insanları yadırgıyorlar akılları fikirleri belden aşağı olan insanlar evliliği amaç görüyorlar 30yaşında bir insanın ne amacı olablr ki evlenmemiş aaaa çok tuhaf kesin bir kusuru var da derler

Back
X