toplum baskısı..

21 yaşındasın ve evde kalmışsın gibimi davranıyorlar :52: o zaman benim ölmem lazım 28 yaşındayım. Ve söyleneneleri hiç takmıyorum bile umrumda değil açıkcası kim de demiş falan Allah ne yazdıysa o olur ne zaman yazdıysa o zaman evlenirim belkide hiç evlenmem.

eksiklikle alakası yok bence.her aile kızının dışarı çıkmasına izin vermıyor ki:23:
eskıden beni dakıka başı ararlardı ; ama ben yine kafama göre takılırdım:27:
inanmayacaksın annem kapıyı kitlerdi dısarı çıkmayayım dıye:27: ama ben bir yerden çıkardım muhakkak
evlenmem için delirdiler resmen , benle başa çıkamıyorlarmış artık ( benım gibi bir hanımefendı ile:37: )

bana 5-6 ayda bir görücü gelirdi:1: annemle teyzem bir olur 'resım yoluyla '' hallederlerdı, vazgeçtiler artık.

ben hiçbir zaman aileme alınmadım, niye alınayım ki?
onlar ne yaparsa yapsın ailem benım.
önemli olan bir şekilde özgür olacak yolları bulmak:27:

yasın kac kı? ee vazgectıler mı bu durumdan?

bırde ben yengec burcuyum saten alıngan bır yapım var=(.. cok gezmecı bırıde degılm, ev kusuyum ama bazen arkdasların ısrarıyla cıkayım dıyorum agzımdan burnumdan gelıyor..

21 yaşındasın ve evde kalmışsın gibimi davranıyorlar :52: o zaman benim ölmem lazım 28 yaşındayım. Ve söyleneneleri hiç takmıyorum bile umrumda değil açıkcası kim de demiş falan Allah ne yazdıysa o olur ne zaman yazdıysa o zaman evlenirim belkide hiç evlenmem.

evet sorma yaa..21 yasındayım ve baskı görüyorum..ama bütün sülalenın derdı olmus bu durum..

aynen öyle nasıp kısmet..yarın ne olacagı bellı olmaz..hayatı akısına bırakmak gerek..bu stres nıye yaaaa!!

uzun süredır gırmıyordum su lanet facebooka..seytan dürttü gırım bır bakım dedım, bakmaz olaydım.. söz takanlar, nısanlanlar, dügün resımlerı, gelınlıkler..sevgılısıyle mutluluk pozları verenlere, kucaklarında bebeklerı..allahım fesatımdan catlıcam yaa..:14: :14: benım neyım eksık onlardan=(

12.12.12 yılında bır sürü kısı evlenmıs..hepsıde benden kücük..yanlıs anlasılmasın evenmek ıcın can atmıyorum ben..sadece adam gıbı adam ıstıyorum hayatımda ama adam denecek kımse kalmamıs bu devırde cıdden öyle..

erkekler kadınlardan farklı degıl artık..süs ve gösterıs pesındeler..zoru gördülermı kacıyolar..derdımı anlatabılecegım, basını omuzuna yaslayabılecegım bır türk erkegıne rastlayamıcam mı=(

ıyılerın hepsı kapılmıs durumda ınanmıyorum yaa..yabancı ülkede yasıyorum ve yabancı bırınede ılgım vardı ama olmayacak ıs o..

bunaldım, sıkıldım yıne..ıcımı dökmek ıstedım.. patlıcam artık yaa..bır ınsanın hayatına hıc mı düzgün ınsan gırmez :14:

en cok gücüme gıdende akrabalarımın benım ıcın fıldır fıldır erkek, damat adayı aramaları..:14: daha ne kadar kücültecekler benı bılmıyorum..

21 yasındayım yahuuuu 21!! evde kalmıs muamalesı görüyorum.. sankı göze batıyorum gıbı gelıyor artık evde.. bırseyler batıyor bellı..

anlıyorum annemde mutlu bır yuva sahıbı olmamı ıstıyor, gelınlıkler ıcınde görmek ıstıyor kızını ama olmayınca yok olmuyor benı nıye bu yasımda bu strese sokuyolar..bızım bu toplum nıye bu kadar gerıkafalı allahımmmm!!! bır gram kendını gelıstırmez mı bır toplum sınır oluyorum yaa..!! bırde yabancı ülkede yetıstım ben..sözde modern bır aılenın kızıyım..

:14: :14: :14: 40 yıl düsünsem kendımı yük gıbı hıssedıcem aklıma gelmezdı..hemde cok sevdıgım ve güvendıgım aılem tarafından=(

İnsanlar yuva kurmak çocuk sahibi olmak istiyor sevdikleriyle aynı çatıyı paylaşmak istiyorlar ve de bazı şeyleri eşleriyle yaşamak istiyorlar ondan herkesin evlenmesi kadar doğal birşey yok. İnsnalar mutluluklarını tabikide paylaşacaklar onları seven dostları, arkadaşları, aileleri, akrabalarıda bu mutluluğu paylaşsın diye. Olaylara birazcık objektif yaklalırsan ve mantığını kullanırsan bence çözüme kavuşacaksın. Herkes adam gibi adam istiyor? Herkesin istediği ve lede etmek için çabaladığı tipte kişiler için bir çaba sarfettin mi? Bunu hep diyorum nasıl bir zihniyet oluşmuşsa bu da genelde müslüman ülkelerde var kader-kısmet deyip çok ideal çok iyi bir kişinin kendisini bulacağını ve iyi bir ilişki süreceğini düşünüyor hemen her bekar kişi de insanlar hiç düşünmüyor, bu tip kişi beni neden seçsin? beni diğer kızlardan ayıracak ne gibi özelliklerim var diye.

Bazı konularda haklısın insanların uyumlu bir evlilik sürebilecekleri özelliklere sahip erkeklerin çoğunun zaten başı bağlı ya evlenmiş, ya da şuan ki sevgilisiyle/sözlüsüyle/nişanlısıyla evlenmeyi düşünüyor. Ayrıca hiç kimse dertli sorunlu kişileri sevmez, ancak çıkarcı anlık haz peşinde koşan erkeklere cazip gelirsin, uzun süreli ve ciddi düşünen bir erkeğin hiç bir zaman sevgilim bana sürekli sorunlarını anlatsın da çözüm bulayım diyeceğinide sanmıyorum, erkekler gözlemlediğim akdarıyla artık güzelliğede bakmıyor, çekiciliğide bakmıyor, tutkuyada bakmıyor, uysal, sorunsuz, dürüst, eğitimli kişilere yöneliyorlar. Belki bu hususta eksiklerin var.

Bir de demişsin ya neden karşıma doğru düzgün biri çıkmıyor diye, sen de belki doğru düzgün biri değilsin ondan olabilir mi? Belki kendini, davranışlarını huylarını değiştirmen gerek? Belki kendince iyi iken çevrendeki erkeklerce çok itici olarak algılanıyorsun? Bir ihtimal elbette.

Evlilik için 21 çok genç bir yaş gibi gözükürdü ama evlenebileceğin birini tanımandı, sözüydü nişanıydı toplama zaten 2-3 yılı bulabilecek süreçler bazende daha uzun yani 25 i bulursun evlenirken, bir de artık erken menepoza giren kadın sayısında bir hayli artış var daha 30 yaşına gelmeden menepoz oluyor kadınlar. Ailenin seni evlendirmek istemesinin nedeni bence kolu komşudan laf gelmesi ya da sana güvenmemeleri belki geçmişte güvenlerini sarsacak birşey yaptığından ötürüdür. Çünkü çok normal gelmedi bana engellemelri bazı aktivitelere katılmanı, ve bir an önce seni evlendirmek istemeleri.

yasın kac kı? ee vazgectıler mı bu durumdan?

bırde ben yengec burcuyum saten alıngan bır yapım var=(.. cok gezmecı bırıde degılm, ev kusuyum ama bazen arkdasların ısrarıyla cıkayım dıyorum agzımdan burnumdan gelıyor..

yaşım 25.

17 yaşımdan itibaren başladılar
ve benım gerçekten evlenmek istemedıgımı gördüler ve vazgeçtiler artık.

sırf anlasınlar dıye, gelen görücüyü kabul edıp ,nişanlanıp
aradan 1 ay geçtikten sonra , ardından bir bahane bulup ayrıldım ( hemde 2 kere ) .:27: böylece anlamış oldular ve yakamı bıraktılar.
eee, anlamaları için mecburen yaptım bunu.

bende terazı burcuyum .ben eskıden manyağın tekiydim.

Son düzenleme:
evet..18 yasında kuzenımın sözü olcak yıl basından sonra.. ben gec kalmısım..

18 mi :53:

Bizimkilerde evlenme diye yalvarıyorlardı da ben evlendim :32:

Ama 24ümdeydim evlendiğmde...Vayy be 6sene olmuş.Yaşlandık anasını satayım :ssz:

Esmer evlilik yaşlandırdı bak beni ...Sen erken evlenme sakın :31:

İnsanlar yuva kurmak çocuk sahibi olmak istiyor sevdikleriyle aynı çatıyı paylaşmak istiyorlar ve de bazı şeyleri eşleriyle yaşamak istiyorlar ondan herkesin evlenmesi kadar doğal birşey yok. İnsnalar mutluluklarını tabikide paylaşacaklar onları seven dostları, arkadaşları, aileleri, akrabalarıda bu mutluluğu paylaşsın diye. Olaylara birazcık objektif yaklalırsan ve mantığını kullanırsan bence çözüme kavuşacaksın. Herkes adam gibi adam istiyor? Herkesin istediği ve lede etmek için çabaladığı tipte kişiler için bir çaba sarfettin mi? Bunu hep diyorum nasıl bir zihniyet oluşmuşsa bu da genelde müslüman ülkelerde var kader-kısmet deyip çok ideal çok iyi bir kişinin kendisini bulacağını ve iyi bir ilişki süreceğini düşünüyor hemen her bekar kişi de insanlar hiç düşünmüyor, bu tip kişi beni neden seçsin? beni diğer kızlardan ayıracak ne gibi özelliklerim var diye.

Bazı konularda haklısın insanların uyumlu bir evlilik sürebilecekleri özelliklere sahip erkeklerin çoğunun zaten başı bağlı ya evlenmiş, ya da şuan ki sevgilisiyle/sözlüsüyle/nişanlısıyla evlenmeyi düşünüyor. Ayrıca hiç kimse dertli sorunlu kişileri sevmez, ancak çıkarcı anlık haz peşinde koşan erkeklere cazip gelirsin, uzun süreli ve ciddi düşünen bir erkeğin hiç bir zaman sevgilim bana sürekli sorunlarını anlatsın da çözüm bulayım diyeceğinide sanmıyorum, erkekler gözlemlediğim akdarıyla artık güzelliğede bakmıyor, çekiciliğide bakmıyor, tutkuyada bakmıyor, uysal, sorunsuz, dürüst, eğitimli kişilere yöneliyorlar. Belki bu hususta eksiklerin var.

Bir de demişsin ya neden karşıma doğru düzgün biri çıkmıyor diye, sen de belki doğru düzgün biri değilsin ondan olabilir mi? Belki kendini, davranışlarını huylarını değiştirmen gerek? Belki kendince iyi iken çevrendeki erkeklerce çok itici olarak algılanıyorsun? Bir ihtimal elbette.

Evlilik için 21 çok genç bir yaş gibi gözükürdü ama evlenebileceğin birini tanımandı, sözüydü nişanıydı toplama zaten 2-3 yılı bulabilecek süreçler bazende daha uzun yani 25 i bulursun evlenirken, bir de artık erken menepoza giren kadın sayısında bir hayli artış var daha 30 yaşına gelmeden menepoz oluyor kadınlar. Ailenin seni evlendirmek istemesinin nedeni bence kolu komşudan laf gelmesi ya da sana güvenmemeleri belki geçmişte güvenlerini sarsacak birşey yaptığından ötürüdür. Çünkü çok normal gelmedi bana engellemelri bazı aktivitelere katılmanı, ve bir an önce seni evlendirmek istemeleri.

dürüstlük ve egtım konusunda eksılerım oldugunu sanmıyorum ama evet arızalı bır yapım var, huysuz ve dengesızım bıraz..ama hangı ınsan böyle degılkı? yasadıgın durumlara, hıssetıgın seylere baglı bıraz bazı seyler ve ben son 2yıldır hıc kolay seyler yasamıyorum..

etrafımda erkek yok kı onlara ıtıcı geleyım..sorun bu erkek yok :D

evet her genc gıbı benımde hatalarım oldu ve olmayada devam edecek her ınsan gıbı .. ama evlenmek cözüm mü orası tartısılır ..

yaşım 25.

17 yaşımdan itibaren başladılar
ve benım gerçekten evlenmek istemedıgımı gördüler ve vazgeçtiler artık.

sırf anlasınlar dıye, gelen görücüyü kabul edıp ,nişanlanıp
aradan 1 ay geçtikten sonra , ardından bir bahane bulup ayrıldım ( hemde 2 kere ) .:27: böylece anlamış oldular ve yakamı bıraktılar.
eee, anlamaları için mecburen yaptım bunu.

bende terazı burcuyum .ben eskıden manyağın tekiydim.

aferın sana gercekten, güclü bır yapın varmıs :) pekı kendını nasıl hıssedıyorsun?

Sordular tabii.Bilenler var zaten.Oturduğum muhitte biliiyorlar zaten sordu ve öğrendiler.Fazla soran olmuyor o yüzden.

18 mi :53:

Bizimkilerde evlenme diye yalvarıyorlardı da ben evlendim :32:

Ama 24ümdeydim evlendiğmde...Vayy be 6sene olmuş.Yaşlandık anasını satayım :ssz:

Esmer evlilik yaşlandırdı bak beni ...Sen erken evlenme sakın :31:

evet 18 ve aılesı ve tabıkı kendısı son derece gururlu, ıyı bır halt yıyor ya kocaya vararak..

ya ben asla evlenmıcem yada hemen evleneyeyım demıyorum.. dogru ınsan cıkınca saten bılırsın, hıssedersın..sonucta hayatını paylasacaksın..yasa bakmaz kı bu..30umda bulacak belkı benı hayatımın erkegı..nerden bılebılırım?

Erken evlenenlerin çoğu, hayattan ve evlilikten bıkma gibi bir durumla karşı karşıya kalıyorlar ve de özellikle, kadınlar erken çöküyor.

Hem farklı durumlar olmadıkça aşık olmadan evlenilmez bana göre. Aşk, ne zaman kapını çalarsa...

Doğru bildiğini uygula ve hiç kimseye aldırma.

valla esmer yanlış anlama lütfen ama sanki çevre baskısı dışında sen de bu konuyu takmışsın gibime geldi. sanki sen de isteklisin de ondan sorun oluyor gibi.

Bana sorarsan yaşın daha bunu takmak için çok küçük. ama evlilik meselesi herkese göre değişr tabi..kimi 21 yaşında takar. kimi 35-40 yaşına kadar bekler sorun etmez.

Valla bende 21i geçen ay bitirdim
Ama şuan tek derdim nasıl iş bulurum, nasıl kariyer yaparım

Yoksa benimde arkadaşlarımın % 90ı facebook da alayına fotoğraf paylaşıyor
Mutluluktan 4 köşe pozları veriyor
Çok çok az kişinin hayatında biri yok bende dahil
Ama ben memnunum kaçıran yok ya elbet birgün evleniriz

Şuan tek düşüncem hayatımı idame ettireceğim bir iş
Evlenmekse evlenilir ya sonra?

valla esmer yanlış anlama lütfen ama sanki çevre baskısı dışında sen de bu konuyu takmışsın gibime geldi. sanki sen de isteklisin de ondan sorun oluyor gibi.

Bana sorarsan yaşın daha bunu takmak için çok küçük. ama evlilik meselesi herkese göre değişr tabi..kimi 21 yaşında takar. kimi 35-40 yaşına kadar bekler sorun etmez.

benım taktıgım yada takıntım evlenmek degıl, hayatıma sevebılecegım bırısnın cıkmayacagına ınanmam(cogu zaman)

tabıkı yasım cok kücük, ben kendım saten cocuk gıbıyım, olgun degılm evlılık kaldıramam, ama her ufak bırseyde evlen ozaman yaparsın, evlenınce olur gıbı seyler duymak kırıcı ve yıpratıcı..

Back
X