İnsanlar yuva kurmak çocuk sahibi olmak istiyor sevdikleriyle aynı çatıyı paylaşmak istiyorlar ve de bazı şeyleri eşleriyle yaşamak istiyorlar ondan herkesin evlenmesi kadar doğal birşey yok. İnsnalar mutluluklarını tabikide paylaşacaklar onları seven dostları, arkadaşları, aileleri, akrabalarıda bu mutluluğu paylaşsın diye. Olaylara birazcık objektif yaklalırsan ve mantığını kullanırsan bence çözüme kavuşacaksın. Herkes adam gibi adam istiyor? Herkesin istediği ve lede etmek için çabaladığı tipte kişiler için bir çaba sarfettin mi? Bunu hep diyorum nasıl bir zihniyet oluşmuşsa bu da genelde müslüman ülkelerde var kader-kısmet deyip çok ideal çok iyi bir kişinin kendisini bulacağını ve iyi bir ilişki süreceğini düşünüyor hemen her bekar kişi de insanlar hiç düşünmüyor, bu tip kişi beni neden seçsin? beni diğer kızlardan ayıracak ne gibi özelliklerim var diye.
Bazı konularda haklısın insanların uyumlu bir evlilik sürebilecekleri özelliklere sahip erkeklerin çoğunun zaten başı bağlı ya evlenmiş, ya da şuan ki sevgilisiyle/sözlüsüyle/nişanlısıyla evlenmeyi düşünüyor. Ayrıca hiç kimse dertli sorunlu kişileri sevmez, ancak çıkarcı anlık haz peşinde koşan erkeklere cazip gelirsin, uzun süreli ve ciddi düşünen bir erkeğin hiç bir zaman sevgilim bana sürekli sorunlarını anlatsın da çözüm bulayım diyeceğinide sanmıyorum, erkekler gözlemlediğim akdarıyla artık güzelliğede bakmıyor, çekiciliğide bakmıyor, tutkuyada bakmıyor, uysal, sorunsuz, dürüst, eğitimli kişilere yöneliyorlar. Belki bu hususta eksiklerin var.
Bir de demişsin ya neden karşıma doğru düzgün biri çıkmıyor diye, sen de belki doğru düzgün biri değilsin ondan olabilir mi? Belki kendini, davranışlarını huylarını değiştirmen gerek? Belki kendince iyi iken çevrendeki erkeklerce çok itici olarak algılanıyorsun? Bir ihtimal elbette.
Evlilik için 21 çok genç bir yaş gibi gözükürdü ama evlenebileceğin birini tanımandı, sözüydü nişanıydı toplama zaten 2-3 yılı bulabilecek süreçler bazende daha uzun yani 25 i bulursun evlenirken, bir de artık erken menepoza giren kadın sayısında bir hayli artış var daha 30 yaşına gelmeden menepoz oluyor kadınlar. Ailenin seni evlendirmek istemesinin nedeni bence kolu komşudan laf gelmesi ya da sana güvenmemeleri belki geçmişte güvenlerini sarsacak birşey yaptığından ötürüdür. Çünkü çok normal gelmedi bana engellemelri bazı aktivitelere katılmanı, ve bir an önce seni evlendirmek istemeleri.