Toplum/grup icinde görunmez olmak...saygı gormemek..

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
Nerden baslasam hangisinden bahsetsem bilmiyorum
Bir suru küçük küçük derdim var ama hepsi dağ gibi birikti altindan kalkamiyorum
Her seyi kafama takmaktan surekli kendi icimde kendimi elestirmekten yoruldum
Kendimden bıktım gercekten
Birincisi insanlarla dogru duzgun iletisim kuramiyorum. Yani biriyle konusurken sanki o an dusunmuyorum gibi. Soru sorulduysa zaten ne duaunuyorsun diye ben bitmisim. O tedirgin halim, surekli dil surtcmelerim, cumleyi kurmak icin sacmalamam vs vs. Surekli yanlis telafuz ediyorum kelimeleri. Bu durumlardan sakinmak icin konusmuyorum ben de. Sessiz sakin takiliyorum. Dislanmis gibi. Insanlar garip oldugumu dusunuyorlar gercekten.
Kendimi duzgun guzel bir diksiyonla kibar kibar ifade edemiyorum. Sacmaliyorum. Bugun topluluga karsi konustum. Bitirdigimde kalbim ağzımda atiyordu resmen. Heycandan ben iptal
Ikincisi gercekten kaale de alinmiyorum. 25 yasinda genc bi kadinim. Boyum 167 ama kilom 43. Lise ogrencisi kıvamında bile gorunmuyorum belki. Bunu samimiyetle soruyorum. Insanlarin beni kaale almamasinda bu kara kuru halimin etkisi var midir
Misal is yaptigimiz bir adam. Yemek yerken afiyet olsun diyor. Bana kesinlikle denmiyor bu. Yanindakine deniyor her daim. Ben adamin suratina baksam bile o yanimdakine bakarak diyor oluyor mesela.
Belki ufacik seyi buyutuyorsun diyeceksiniz ama bunlar birikiyor ve hayattan soguyorum gercekten. Nerden nasil basliycam bu sorunu bilmiyorum. Ezik ve silik olmaktan bıktım

büyük ihtimalle utangaç bi karakterin var ve yanlış cümle kurma korkusuyla çok muhabbetlere giremiyosundur. kişisel gelişim kitaplarını okumanı tavsiye ederim
Her seyi kafama takiyorum. En ufak olumsuz sey olunca gun boyu buna odaklaniyorum. Niye oyle dedim sunu deseydim bla bla bla

Böyle şeylerde görüntünün etkisi mutlaka vardır ama asıl sebep kesinlikle bu olamaz.Eğer kendini iyi ifade eden, akışkan açık ve anlaşılır konuşan dik yürüyen kendine güvenli bir insan olsaydınız 30 kiloda olsanız saygı görürsünüz.Yerinizde olsam heyecanımı yenip söylediği dinlenen bir bayan olmak bir psikologa gider ve bu heyecan durumunu atlatırdım.

utangaçlıktan işte. milletin seni yanlış anlamasından da korkuyorsun. aslında sosyal olmaya çalışmadan sadece işine odaklanırsan bu durum otomatik olarak düzelir
Emin ol isini iyi yapmak yetmiyor. Her sey pazarlamaktan geciyor. Ve ben bu konularda iyi olmadigin icin gorunmuyorum bile. Cok utangac bir insan degilim aslinda ama insanlarin dusuncelerini cok onemsiyorum maalesf

İlk defa bebek harici bir konuya cevap yazıyorum
İlk önce kilo al en az 50 ol bakımlı ol saçlarını duzlestir yada fon çekti
hafifde olsa makyajin olsun ve olmazsa olmaz topuklu ayakkabın azda olsa topuklu olsun stiletto dan vazgeçme ama sık olanlardan dar kot altına süper ilknonce dış görünümle başka dikkat çek duruşunla
Gerisi oz güven öz güven beyinde biter karşıdaki insanlar senden daha iyi diye dusunmemekle başlar
Bilgili olacaksın bol bol kitap oju
Gündeme hakim ol (haberler) konuşma geçtiği zaman fikrini söyle
Kısaca ilk onc dış görünümü hallet
Sonra Diksiyon kursu vs.. emin ol halledersin
İlk aklıma gelenleri yazdım

İlk defa bebek harici bir konuya cevap yazıyorum
İlk önce kilo al en az 50 ol bakımlı ol saçlarını duzlestir yada fon çekti
hafifde olsa makyajin olsun ve olmazsa olmaz topuklu ayakkabın azda olsa topuklu olsun stiletto dan vazgeçme ama sık olanlardan dar kot altına süper ilknonce dış görünümle başka dikkat çek duruşunla
Gerisi oz güven öz güven beyinde biter karşıdaki insanlar senden daha iyi diye dusunmemekle başlar
Bilgili olacaksın bol bol kitap oju
Gündeme hakim ol (haberler) konuşma geçtiği zaman fikrini söyle
Kısaca ilk onc dış görünümü hallet
Sonra Diksiyon kursu vs.. emin ol halledersin
İlk aklıma gelenleri yazdım
Tesekkur ederim. Dış gorunusten basladigina gore hak vermissin sanirim sen de bana. Kilo alamiyorum iste kendimi yiyip bitiriyorum. Su bir dilemma benim icin. Acaba bilgisiz ol!ugum icin mi boyle oluyor. Her seyi bilemem ama cok okuyan gezen biri de degilim haliyle

Böyle şeylerde görüntünün etkisi mutlaka vardır ama asıl sebep kesinlikle bu olamaz.Eğer kendini iyi ifade eden, akışkan açık ve anlaşılır konuşan dik yürüyen kendine güvenli bir insan olsaydınız 30 kiloda olsanız saygı görürsünüz.Yerinizde olsam heyecanımı yenip söylediği dinlenen bir bayan olmak bir psikologa gider ve bu heyecan durumunu atlatırdım.
Artik iyiden iyiye bi yardim almayi dusunuyorum. Ama inancim yok malesef

Artik iyiden iyiye bi yardim almayi dusunuyorum. Ama inancim yok malesef

Bu psikolojik bişey, psikolojik şeylerde tedavi edilebildiği için psikologlar ve psikiyatristler var sonuçta.Yaşasın bilim :) Doktor baş ağrınızı nasıl geçiriyorsa psikologda bu sorununuza deva olucaktır.Aksini düşünmek mantıksızlık olur zaten.

Emin ol isini iyi yapmak yetmiyor. Her sey pazarlamaktan geciyor. Ve ben bu konularda iyi olmadigin icin gorunmuyorum bile. Cok utangac bir insan degilim aslinda ama insanlarin dusuncelerini cok onemsiyorum maalesf
yanlış anladın. zamanını işe odakla insanların düşüncelerini umursamamaya çalış diyorum

Vitamin al bol bol ye emin ol dış görünüş çok önemli elbette öz güven fazladiyla önemli tartışılmaz ama ilk önce sizden dış görünüm yanınıza insanlar yaklstikca öz güven de yavaş yavaş gelir tabi sadece bu değil sizde biliyorsunuz
Yapıcam diyeceksiniz önce ben yaparım diye yakın ark.dan destek alın her konuda yardımcı olsun size destek çıksın yaparsın desin

Görünüşünle ilgili beğenmediğin noktaları istediğin hale getirmeye çalış.Görünüş özgüveni hakikaten etkiliyor.Ayna karşısında duruş ve konuşma çalışabilirsin.Yüksek sesle kitap okumak iyi fikir.

Ben sana güzel bir alıştırma önereceğim.Hiç tanımadığın kişiler üzerinde prova yap:)
Atıyorum mesela bir cafeye gir,rahat ve sosyal kadını oyna.Yan masaya laf at,siz ne içiyorsunuz güzel mi,ben de çok severim o kahveyi falan filan...Veya mağazaya gir,satıcı kızla gereksiz bir muhabbet aç,espriler yap.Bunları yaparken önce kendin olmadığını düşünerek başlayabilirsin.O an sen değilsin,başka bir kadını oynuyorsun.Rezil olsan bile nasılsa o insanları bir daha görmeyeceksin.Zaten rezil olacak bir şey de yok.

Görünüşünle ilgili beğenmediğin noktaları istediğin hale getirmeye çalış.Görünüş özgüveni hakikaten etkiliyor.Ayna karşısında duruş ve konuşma çalışabilirsin.Yüksek sesle kitap okumak iyi fikir.

Ben sana güzel bir alıştırma önereceğim.Hiç tanımadığın kişiler üzerinde prova yap:)
Atıyorum mesela bir cafeye gir,rahat ve sosyal kadını oyna.Yan masaya laf at,siz ne içiyorsunuz güzel mi,ben de çok severim o kahveyi falan filan...Veya mağazaya gir,satıcı kızla gereksiz bir muhabbet aç,espriler yap.Bunları yaparken önce kendin olmadığını düşünerek başlayabilirsin.O an sen değilsin,başka bir kadını oynuyorsun.Rezil olsan bile nasılsa o insanları bir daha görmeyeceksin.Zaten rezil olacak bir şey de yok.
cokguzel tarif etmişsiniz:) bende utangacligimi boyle yendim.. şimdi herkesle muhabbetim var nereye gidersem gideyim tanımadığım insanlarla bile rahatça arkadaşlık kuruyorum artık:)

cokguzel tarif etmişsiniz:) bende utangacligimi boyle yendim.. şimdi herkesle muhabbetim var nereye gidersem gideyim tanımadığım insanlarla bile rahatça arkadaşlık kuruyorum artık:)

Aa ne güzel.İnşallah konu sahibi de başarır.Keşke biraz detay yazsanız,motive etmiş olursunuz.

Aa ne güzel.İnşallah konu sahibi de başarır.Keşke biraz detay yazsanız,motive etmiş olursunuz.
ben onunki kadar çekingen değildim az çok cevrem muhabbetim vardı ama çok atılgan değildim yani, ben evlendikten sonra biraz degistim farklı ülkeye geldim hayliyle farklı kültürden insanlar taniyorsun, kurs ve iş hayatininda çok etkisi var mutlaka tavsiye ederim..

Soyle dusun. Karsindakilerde senin gibi etten kemikten. Herkesin korkulari endiseleri var. Sen sanirim kafanda surekli bunlari dusunerek duygularini disariya yansitiyorsun. Insansanlara o sinyali veriyorsun. Oysa kimsenin senden farki yok. Gozunde herkesi buyutup kendini kucultmussun. Hic birimiz mukemmel degiliz. Hepimizin iyi oldugu taraflari var, yapamadigi seyler de var. Herkes herseyi yapamaz. Sen yapabileceklerini kesfet, onun uzerine egil. Yapadiklarin icin de uzulme cunku kimse mukemmel degil. Kendini tani. Kendine guven. Yalnizsan da yalnizliktan korkma. Bazen yalniz olmak da bir keyiftir. Kendine saygi duy. Kimsenin seni uzmesine izin verme cunku sen degerlisin. Degerli olmasaydin Allah deger verip yaratmazdi.
Sevgiyle kal.

Back
X