Toplum neden bu kadar kibirli, acımasız ve psikopat oldu?

Hiç mi gelişme yok yani?
Bunun için ne yaptın mesela??

Önüne gelen bana saldırıyor; ağzım laf yapmıyor, çekingenim, içine kapanığım diye daima toplum tarafından kum torbası gibi kullanılıyorum.

Ülke öyle bir ülke ki, tanıdığı vs. olan istediği her şeyi yapabiliyor.

İnsanlara tanımadığı kişilere böyle acımasızca saldırma cesaretini hangi psikodinamik mekanizma veriyor? Nasıl böylesine cesurlar?!

Keşke insanların birbirine saygılı olduğu bir yerde doğsaydım...
Gene gelmişsin . He gurban he

bu yönlerinizle savaşmak yerine onları kabullenin ve rahatlayın, belki çözümü budur. zeka, dışa dönüklük vs belli ki değiştirilemiyor yapacak bir şeyiniz yok

Evet bazen toplum demeyelim de kişiler acımasız olabiliyor
Aslında sen müsade ettikçe varlar
Bir defa bu döngüyü kırsan cok kolay olduğunu göreceksin

Önüne gelen bana saldırıyor; ağzım laf yapmıyor, çekingenim, içine kapanığım diye daima toplum tarafından kum torbası gibi kullanılıyorum.

Ülke öyle bir ülke ki, tanıdığı vs. olan istediği her şeyi yapabiliyor.

İnsanlara tanımadığı kişilere böyle acımasızca saldırma cesaretini hangi psikodinamik mekanizma veriyor? Nasıl böylesine cesurlar?!

Keşke insanların birbirine saygılı olduğu bir yerde doğsaydım...
Zevk veriyor senin gibileri çiğnemek

Sana burda gayet güzel tavsiyelerde bulunan incelikli yaklaşan insanlar oldu. Algın çarpık ve negatife dönük olduğu için radarına girmiyorlar bile. Ben kaba/ters yazacağım için yazacaklarım dikkatini çekebilir muhtemelen.

Bazı insanlar hepppp mağdurdur çünkü mağdur olmayı severler. Örtük bir kazancı vardır. Ya mağdur olarak hayatta görünür olur ya mağdur olarak önemli hisseder ya mağdur olarak korktuğu şeylerle yüzleşmekten kaçar vs vs. Sen onlardan birisin, mağdur olmak için doğmuşsun, mağdur diye bir kelime olmasa senin için icat edilirdi. Hayatımda bir şeyleri değiştirecek cesaretim yok harekete geçmeye korkuyorum dememek için insanlar niye böyle diye ağlıyorsun. Birincisi insanların hepsi düşündüğün/yansıttığın kadar kötücül değiller çünkü hayatın matematiği böyle işlemiyor. İkincisi öyle olsalardı bile bu sadece sana karşı değil genel bir kaide olurdu.

Ama sonuç olarak bak, ben/biz “insanlar neden bu kadar kibirli acımasız psikopatttt” diye ağlamazken sen ağlıyorsun. Çünkü olay insanlar değil, olay şu ki sen ağlamayı seviyorsun. Ağlıyorsun çünkü ağlamak harekete geçmekten daha kolay. “Denedim yapamadım” demekten korktuğun için baştan hiçbir şey yapmayıp “bana yaptırmadılar” demek daha kolay. Mağdur hissetmek başarısız hissetmekten daha kolay çünkü mağduriyet edilgen bir kavram. Korkmakta bir şey yok bu arada, korkmak normaldir, korkuyorum diyebilmek cesur ve farkındalıklı bir şeydir. Korkup bir şey yapmamak ve bunun da ötesinde etrafı suçlamak ise bence tam tersine çok farkındalıksız bir şey.

Son olarak gayet de ağzın laf yapıyor sadece bu beceriyi kafa açma ve mağdur edebiyatı gibi alanlarda kullanıyorsun yoksa kendini ifade kabiliyetin hayey

Eski konulariniza baktım. Dehb tanili biri olarak söylüyorum doktor vs değilim lütfen diğer üyeler kizmasinlar tanı koyuyorsun diye ama bence sizde dehb var. Hayatınızı mahvetmis. Sosyal fobi basarisizlik zeki değilim demeler salağım ezigim diye konu acmalar bunlar dehbe bağlı sosyal dışlanma ve depresyon lafları. Doktora gidip dehb teşhisi alın ilaca başlayın çok iyi gelecek.

Hiçte öyle biri değil bence daha çok narsist gibi sanki

Ya ben anlıyorum nörolojik bir bozukluğu olan kişiler belli bi yerden sonra o kadar başarısız ezik kötü hissediyor ki bi savunma yöntemi olarak etrafa ofke kusup insanlar salak kimse değerimi bilmiyor gibi ilk bakışta narsist gibi duran laflar ediyor ama değil. Dehb tanım var daha tanı konmamisken ortaokulda filan ben de bazen konu sahibi gibi düşünüyordum ki benim dehb baya yüksek fonksiyonlu başarılı filanim. Zamanla geçti o düşüncelerim şu an psikiyatrist de bana narsist filan değilsin asla diyor ki öyle değilim gerçekten normal, tatlı bi insanımdır. Ama o zamanlar konu sahibi gibi düşüncelere kapilmistim çünkü aşırı ozguvensizlik ve depresyondan insan bi savunma gelistiriyor. Sağlıklı düşünemiyor. Bence konu sahibi yüzde 90 dehbli ya neden bilmiyorum ama çok eminim.

Eski konulariniza baktım. Dehb tanili biri olarak söylüyorum doktor vs değilim lütfen diğer üyeler kizmasinlar tanı koyuyorsun diye ama bence sizde dehb var. Hayatınızı mahvetmis. Sosyal fobi basarisizlik zeki değilim demeler salağım ezigim diye konu acmalar bunlar dehbe bağlı sosyal dışlanma ve depresyon lafları. Doktora gidip dehb teşhisi alın ilaca başlayın çok iyi gelecek.
Gitmez ki doktorları sevmiyor , ilaç kullanımına da toptan karşı . Kendisi de dahil şu hayatta sevdiği ve güvendiği kimse yok . Tüm galaksi kötü bırakın dünyayı bu üyeye göre.

Toplum toplum dediği de 7/24 üstünde yayılıp twit okuduğu kanepe herhalde.

Yahu insan içine mi çıkıyorsun ? Sosyal hayatın , üretim hayatının içine mi karışıp katışıyorsun da nerde eziliyorsun bu toplum tarafından ? Heee twitter'da doğru ya!!

Yahu insan içine mi çıkıyorsun ? Sosyal hayatın , üretim hayatının içine mi karışıp katışıyorsun da nerde eziliyorsun bu toplum tarafından ? Heee twitter'da doğru ya!!
Yalnız malım cahilim vs diyor da yazım dili , kelime haznesi zenginliği vs de bi dikkatimi çekti .Yapay zekaya yazdırmıyorsa benden zeki 😁😅🙈

Yalnız malım cahilim vs diyor da yazım dili , kelime haznesi zenginliği vs de bi dikkatimi çekti .Yapay zekaya yazdırmıyorsa benden zeki 😁😅🙈

Ay zeki falan değil yahu, öğrendiği tüm yeni kelimeleri cümle içinde kullanıyor sadece...

Sen eğilirsen üzerine basan çok olur. Durum bundan ibaret.

Hiçte öyle biri değil bence daha çok narsist gibi sanki
Bu konusu da dahil birkaç konusunda sosyal fobisi olduğunu yazmıştı, 2-3 yıl önce youtube'da sosyal fobiyle ilgili bir video izlemiştim altında sosyal fobi gizli narsisizmdir diye bir yorum vardı o zaman anlamamıştım ama konu sahibinin yazdıklarına bakınca o yoruma fazlasıyla hak veriyorum

Konu açıp gidiyor bide
Üstüne iyi niyetle yazılan yorumlara beğenmedim atıyor bir önceki konusuna yazdığım bir yorumuma beğenmedim atmıştı bu siteye neredeyse 5 yıldır üyeyim yorumlarıma sadece iki kere beğenmedim emojisi atıldı biri konu sahibinden geldi

Birkaç ay önce twitter'da bir hesaba denk gelmiştim attığı twitlerin yazım tarzı konu sahibinin yazım tarzına aşırı benziyordu belki de onun hesabıydı

Üstüne iyi niyetle yazılan yorumlara beğenmedim atıyor bir önceki konusuna yazdığım bir yorumuma beğenmedim atmıştı bu siteye neredeyse 5 yıldır üyeyim yorumlarıma sadece iki kere beğenmedim emojisi atıldı biri konu sahibinden geldi
Evet herkesle aynı fikirde olmak zorunda değiliz atan yine atsın da "gençliğin sana tekrar sunulmayacak bu yaşlarını hep söylenerek geçirme" dememe beğenmedim atmış. Yaş geçtikçe bir şeyler yapmaya eskisi kadar enerjisi kalmayacak ve asıl o zaman gençliğinde yapamadığı şeyleri yapma isteğiyle dolup taşacak ama yapabilir mi bilemeyiz çünkü bu hayatta ne olacağı hiç belli değil. Bugün varız on dakika sonramız bile belli değil bize verilen sağlık bile emanet. Bu hayatı söylenerek geçirme lüksümüz pek yok yani, biz kötü olunca hayat durmuyor devam ediyor ve bu hayatın akışına uyum sağlamak zorundayız. Bir konusunda destek aldım demiş ama ben inanmıyorum doktora birkaç ay bile gitseydi bence hali bu şekilde olmazdı

Back
X