Toplum ve İlişkiler

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
İyi günler sevgili hanımlar.

Havanın güzelliğine bakınca insanın bütün dertlerini şöyle bir saatliğine de olsa bir kenara bakıp baharın tadını çıkarası geliyor bence. Elbette bahsedeceğim şey benim için kişisel bir dert değil ama sadece paylaşmak istiyorum. Kişisel bir dert değil dedim ama toplumsal açıdan bakıldığında pek parlak bir durum da değil sanırım. Ben içinde yaşadığım toplumu gözlemlemeyi, insanların toplum içinde birbirlerine nasıl davrandıklarını, nasıl konuştuklarını falan izlemeyi seven biriyim. Yıllardır var bu alışkanlığım. Bahsedeceğim şey sevgililer arasındaki ilişkiler. Başlık sadece ne yazacağıma karar veremediğim için öyle oldu, kusuruma bakmayın.

Dün eve gitmek için bir dolmuşa bindim, zaten pek kalabalık da sayılmazdı aracın için. Bir çift gözüme ilişti. Sevgili oldukları zaten oturuşlarından belliydi, gayet olağan bir şekilde işte çocuk kıza sarılmış falan. Bunda bir sıkıntı yok, ilk bakışta insana huzur bile veriyorlar. Aynı ortamda bulununca ve onlar konuşmaya başlayınca düşüncelerim değişti. Bu arada kız, çocuk gibi şeyler söyledim ama bunların yaşı tahminimce 25-30 arasındaydı, yani ergen falan değiller. Bir kere konuşmaları çok laubaliydi. Çocuk kıza "benim bütün sevgililerim zekiydi, bi sen salak çıktın" deyip gülüyor, kız da "ya sen ne diyorsun" falan diye önce çıkışıyor, o çıkıştıkça çocuk gülüyor, "bi sen salak çıktın" demeye devam ediyordu. Kız da hiçbir şey yokmuş gibi başını onun omzuna koydu, biraz havadan sudan konuştular. İçimden "bu nasıl bir şakalaşma" diye geçirdim, içimden kahkaha atmak geldi neredeyse. Sonra bir süre konuşmadılar, yine konuşmaya başladıklarında kız bişey söyledi ve çocuk ona cevap olarak "senin ağzına s***yım da gör!" deyip kahkaha attı. Kız yine bozulur gibi oldu, bir dakika sonra aşkım, canım, cicim şekilde davrandı çocuğa. Bu esnada dolmuş kalabalıklaşıyordu ve neredeyse herkes onların konuşmasını rahatça duyabiliyordu çünkü sesleri oldukça yüksekti. Buna benzer birkaç laçka konuşmaları daha oldu ama burada söylemek istemiyorum. Ben toplum içinde bu tarz tuhaf sevgili konuşmalarına bu aralar çok sık rastlar oldum ve en son şahit olduğum şeyi size aktarıyorum sadece. İnsanların birbirine mi saygısı yok, toplum içinde olduklarını mı unutuyorlar falan filan yani bilemiyorum ama neden ilişkilerde seviye böyle? Tamam belki kalabalıktaki hiç kimse seni takmıyor ama neden sevgiline küfürlü şakalar yapıyorsun? Başbaşa kimin ne yaptığını bilemezsin, bu davranışlara bakarak onların ilişkisini değerlendirmek ne derece doğru olur bilmiyorum ama insanlarımızın bu tarz hareketleri bana hoş gelmiyor. Seviyesiz olduklarını düşünüyorum. Sizce sevgililer toplum içinde birbirine nasıl davranmalı, siz nasıl davranıyorsunuz ve bir kadının, sevgilisinin kendi şahsına yönelik yaptığı küfürlü şaka(!)sına gülmesi sadece bana mı sevimli gelmiyor?

Evlendikten sonra buraya eşim bana hakaret, küfür ediyor, beni dövüyor diye konu açar... Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir öyledeğil mi?

Toplum içinde olması ya da olmaması fark etmiyor.. Bir kız kendisine bu şekilde davranılmasına izin veriyorsa sevgilisinin de dediği gibi salaktır bence de.

kişilik meselesi bana kalırsa bu durum asla hoşuma gitmezdi kii ben toplum içinde sarmaş dolaş halleride normal karşılamıyorum herşeyin yeri var .

her sey kadinda bitiyor biliyor musun?
bir kadin kendisine nasil davranilmasini hakediyorsa o sekilde davraniliyor.
Ben tek bir kadin gormedim ki, ezik buzuk zavalli dursun ama cevresinde ki kadir kiymet bilen insanlar tarafindan "deger" gorsun.
kendini ne kadar degerli gosterirsen o kadar degerlisin.

Bana da sevimli gelmez çok şükür ki nişanlım ya da ben öyle laubali konuşmaya girmeyiz salak bilmem ne cinsinden toplum içinde üslupla otururuz ve konuşuruz genelde.
Ama başbaşaysak ki yine böyle laubali olmaz daha samimi olabiliriz yani canım bitanem anlamında :)

Dediğiniz gibi öyle laçka ilişkiler görüyorum ki etrafımda bende şaşırıyorum bence tek size tuhaf gelmiyodur emin olun :)

Evlendikten sonra buraya eşim bana hakaret, küfür ediyor, beni dövüyor diye konu açar... Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir öyledeğil mi?

Toplum içinde olması ya da olmaması fark etmiyor.. Bir kız kendisine bu şekilde davranılmasına izin veriyorsa sevgilisinin de dediği gibi salaktır bence de.
Katılıyorum, elbette başbaşayken de bunları yaptırmaması lazım ve bence o başbaşayken de izin veriyordur bu seviyesizliğe. Ben yalnızca toplum içindeki hallerini gördüm, aslına bakarsanız başka durumları düşünmek dahi istemem...

kişilik meselesi bana kalırsa bu durum asla hoşuma gitmezdi kii ben toplum içinde sarmaş dolaş halleride normal karşılamıyorum herşeyin yeri var .
Sarmaş dolaş hallere artık o kadar çok alıştım ki hakaretin yanında bazen o çok masum kalıyor. :)

bazı kızların yada kadınların ortak sorunu... itilip kakılmaktan hoşlananlar çok. dövse buraya konu açar kocam dövdü der iki dakika sonra "ay benim kocam mükemmeldir, bir anlık oldu, yoksa melek" demeye başlarlar...

Toplum içinde olsun olmasın kadın ya da erkek kendisine hakaret edilmesine ses cikarmiyor hatta müsade ediyorsa hatayi karsi tarafta değil bizzat kişide ararım.biri bana senin agzina yaparım diyecek bende gülecegim öyle mi:KK34:

Bana da sevimli gelmez çok şükür ki nişanlım ya da ben öyle laubali konuşmaya girmeyiz salak bilmem ne cinsinden toplum içinde üslupla otururuz ve konuşuruz genelde.
Ama başbaşaysak ki yine böyle laubali olmaz daha samimi olabiliriz yani canım bitanem anlamında :)

Dediğiniz gibi öyle laçka ilişkiler görüyorum ki etrafımda bende şaşırıyorum bence tek size tuhaf gelmiyodur emin olun :)
Düşünsenize, belki de o çift evlilik planları yapıyor. Yapıyor da olabilirler, bilemeyiz. Böyle bir çiftten nasıl bir çoluk çocuk yetişmesini beklerim? Herhalde o da onlar gibi olur. Bu çok uzun vadeye ait bir düşünce ama aklıma ilk gelen şey de bu ne yazık ki.

Toplum içinde olsun olmasın kadın ya da erkek kendisine hakaret edilmesine ses cikarmiyor hatta müsade ediyorsa hatayi karsi tarafta değil bizzat kişide ararım.biri bana senin agzina yaparım diyecek bende gülecegim öyle mi:KK34:
Çocuk öyle söyleyince iki üç kişi falan onların tarafına doğru baktı hatta.

daha çok bu seviye meselesi. seviyeleri yerlerde. bunu gayet normal karşılıyorlarsa ,bu itilip katılmayı sevmekten öte seviyesizliklerinden.

o erkeğin bayan versiyonları da var. küfürlü, yüksek seste konuşmalar... görünüşte kız ama davranış erkekten de odun... emocular masum kalıyor onların yanında...

Düşünsenize, belki de o çift evlilik planları yapıyor. Yapıyor da olabilirler, bilemeyiz. Böyle bir çiftten nasıl bir çoluk çocuk yetişmesini beklerim? Herhalde o da onlar gibi olur. Bu çok uzun vadeye ait bir düşünce ama aklıma ilk gelen şey de bu ne yazık ki.

Olabilir şimdi ne görsem hiç şaşırmaz oldum sadece bende öyle olmayayım karşıma da öyle insanlar çıkmasın diye dua ediyorum :)

Şuan edilen küfürler onlara göre küfür değil bi nevi cilveleşme evresi. İşler ciddiye binip evlenince tüm bunların pembesi gider tozu kalır :-)

Şuan edilen küfürler onlara göre küfür değil bi nevi cilveleşme evresi. İşler ciddiye binip evlenince tüm bunların pembesi gider tozu kalır :-)
Eskiden yapılan espride kalite aranırdı, şimdi sadece saygı olsun yeter diyor insanlar. :)

Katılıyorum, elbette başbaşayken de bunları yaptırmaması lazım ve bence o başbaşayken de izin veriyordur bu seviyesizliğe. Ben yalnızca toplum içindeki hallerini gördüm, aslına bakarsanız başka durumları düşünmek dahi istemem...
Bir de bizim toplumumuzda sarılmak, öpüşmek tü kaka. Sokakta öpüşen birçift görsek anında müdahale ederiz. Ama küfür etmek normal. Küfür eden birine ağzını topla, efendi ol diyen birini gördünüz mü? Ben görmedim...

Olabilir şimdi ne görsem hiç şaşırmaz oldum sadece bende öyle olmayayım karşıma da öyle insanlar çıkmasın diye dua ediyorum :)
Umarım her şey istediğiniz gibi olur, zaten siz prim vermezseniz kimse saçma sapan davranışlarda bulunamaz. Sevgili olmak için sevgili olmak, evlenmek için evlenmek sonucunda da yaşanabiliyor o tarz durumlar.

X