Toplumda beni zor duruma sokan davranışlarım

Alanda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2016
283
707
33
39
Kızlar merhaba;
32 yaşındayım.Uzun yıllardır beni zor duruma sokan bazı huylarım var.Bunları düzeltmem,törpülemem gerekiyor.Yakın zamanda iyi bir işe başlayacağım ve benimle sürüklenen, yük haline gelmiş bu davranışlar konusunda aydınlığa kavuşturmanızı ya da nasıl başa çıkabileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
İlk sıkıntı hemen her şeyden şikayet ediyormuş gibi bir algı yaratma. Ki çoğu durumda evet hemen herşeyden şikayet ettiğimi farkettim.Çocuğumun yaramazlıklarını bile anlatırken aslında çok sevimli geldiğini düşünsem de ses tonum şikayet ediyormuşum gibi algılanıyor.Söylenen sözler şikayet eder tarzında oluşuyor.
2. Ses tonum yüksek ve yüksek perdeden konuşmaya alışkınım.Uzun süre konuşursam irrite ediyorum insanları farkındayım.Sonra susuyorum.
3.Aynı anda birden fazla işi yapamamak.Stres yönetimi diye bir şey yok bende kızlar.Aynı anda birden fazla iş yapmaya çalışırsam herşeyi mahvediyorum.İş hayatında bunu başarabilenleri tebrik ediyorum.Ancak yaptığım iş gereği benimde çoğu zaman birden fazla odak noktasına değmem gerekiyor.Bunu yapamıyorum.
Eğer tek işe odaklanmış isem dünyayı unutup o işe odaklanıyorum.Mükemmel oluyor ancak bukadar odaklanmak insanlarda olumsuz izlenim bırakıyor çünkü uzun saatler aynı yerdesiniz mesela.
4.İş yaparken obsesifleşmek.İşe çok odaklanıp her bir ayrıntısı üzerinde çalıştığımdan dolayı olmaması gereken ya da en faydalı olacağını bildiğim noktaları çoğu kişiden daha iyi ortaya koyabiliyorum.Psikoloğum obsesifliğin yaradılıştan kaynaklanmadığını bunun öğrenilmiş bir davranış olduğunu söyledi.Obsesif insanların tüm olumsuz durumlarına rağmen olumlu yönlerinin de olduğunu ve tehlikeleri önceden sezdikleri için erken önlem alma davranışının olduğunu söyledi.Evet kızlar bende bir proje olsun ya da herhangi bir iş, anında tutarsızlıkları,başımıza gelebilecek her şeyi anlıyorum.Dile getiriyorum ancak herkes onun üzerinde çalışmış ve işi bitirmiş olduklarını düşündüklerinden dolayı umursamıyorlar.Onların bu hatasını düzeltmeye çalışıyor,günlerimi saatlerimi harcıyorum.Kendimi yıpratıyorum.
Şimdi bebeğim var ve eskisi gibi olamam.İş hayatına geri döndüğümde beni zor duruma sokan bu durumlardan nasıl kurtulabilirim?
Kızlar ben asgari ücrette alsam 10 000 tl maaşta alsam aynı şekilde yoğun çalışıyorum.Benim çok çalıştığımı gören amirler bana daha çok iş yüklüyor ve ben iş yüküm arttıkça kilo alıyorum.
Mola vermeden çalışmak kendini bundan alamamak çok zor,lütfen bana yol göstermenizi istiyorum.
Umarım konum çok ilgi çekici gibi görünmeyip sayfalar arasında kaybolmaz.

Son düzenleme:
Gece olduğu için mi yorum yapılmıyor? :sinirli:

Siz sorunlarınızı ve yapmanız gerekenleri biliyorsunuz.
Bende de bazen şey olur, söylenmemesi gereken boş birşey derim sonra evde kendime kızarım bi susamadın diye.

Ne güzel özeleştiri yapmışsınız.
Hoşuma gitti.
:KK54:
Ay teşekkür ederim çok sağolun.
Kendimi de eleştiriyorum başkalarını da.Dayanamıyorum,kurtlanırım eğer söylemezsem.
Eleştirdiğim kişi naif biriyse susuyor benden çekinmeye başlıyor.Eğer kin tutan biriyse arkamdan iş çeviriyor ve başarılı oluyor.Dilimin esiri olmak istemiyorum.Uyanık,azimli ve her iş elinden gelen biri olmak istiyorum.:KK49:

Gece olduğu için mi yorum yapılmıyor? :sinirli:
Burada bile yüksek perdeden konuşmuşsunuz:olamaz:
Sorunlarını tespit etmişsin bu büyük bir adım bence.Şimdiden kendinizi bir şekilde frenlemenin yolunu bulun.Psikoloğunuzun dediklerini uygulamaya çalışın ki şimdiden pratik yapmış olursunuz.Yüksek tonda konuştuğunuzu yada şikayetlendiğinizş hissettiğiniz anda derin bir nefes alın öyle konuşun.

Kendimi de eleştiriyorum başkalarını da.Dayanamıyorum,kurtlanırım eğer söylemezsem.
Eleştirdiğim kişi naif biriyse susuyor benden çekinmeye başlıyor.Eğer kin tutan biriyse arkamdan iş çeviriyor ve başarılı oluyor.Dilimin esiri olmak istemiyorum.Uyanık,azimli ve her iş elinden gelen biri olmak istiyorum.:KK49:
Mükemmeliyetçi iş kolik ve eleştirmeden duramıyorsan tipik başak burcusun bence:KK70:burç değişmez ama huylarını törpüleyebilirsin.başta zorlansan da sonra alışırsın.

Ben tam olarak istediğiniz cevapları veremicem sanırım ama şunu söyleyebilirim.
Sorunlarınızı da biliyorsunuz,aslında,çözümlerini de.
Sadece uygulamaya dökemiyorsunuz.
Bunu da ne destekler bilemedim.
İş hayatı için önerim.
Biraz daha rahat olmanız.
Görevinizi elbette güzel yapın.
Ama fazlasını değil.
Çalışmak için yaşamayın.
Yaşamak için çalışın;)

Çocuğunuzdan bahsederken,şikayet olarak algılanır diye düşünüyorsanız,öyle olmadığını vurgulayın.
Ona olan sevginizi,tatlılıklarını da paylaşın mesela.
Gibi gibi gibi ;)
Benim yorumlamam bu kadar :KK54::KK53:

Yaşınız genç bunları farkedip düzeltmeye çalışmanız çok güzel davranış..ben buyum diyip köşeyede çekilebilirdinz nihayetinde :) kişisel gelişim kitap setlerini öneririm etkili akıcı iletişim için .4 sene önce 2 cilt bitirmiştim o kadar çok şey kattı ki anlatamam:)

Mükemmeliyetçi iş kolik ve eleştirmeden duramıyorsan tipik başak burcusun bence:KK70:burç değişmez ama huylarını törpüleyebilirsin.başta zorlansan da sonra alışırsın.
Akrep burcuyum.Bilmiyorum burç etki eder mi?Yoksa çevresel etkenler mi beni böyle yaptı.:olamaz:
Ancak bunların torpülenmesi, yumuşatılması lazım.
Çünkü bana zarar veriyor.
İnşallah alışırım.

Ve hangi işte çalışırsanız çalışın fazla iş yükü konusunda taviz vermeyin bence
Bu konuda okadar haklısınız ki.İnanın kendimi okadar yıpratıyorum ki.Milletin 5 yılda aldığı terfiyi ben 3 yılda aldım ama ne aldığım terfiye ne de maaşımın artmasına sevinemedim.Ruhumda bir şeyler eksik ve yanlış olduğunu haykırıyordu bana.Sonunda ise hepsini bıraktım.

Bazi davranışlar insanin dna sina kodlanir. Yani derler ya can cikmayinca huy çıkmaz. Amaa bu demek degildir ki hep böyle gidersiniz. Farkindalik cok önemli. Kendinizde gördüğünüz eksiklerin üzerine gidin. Sabırla ve azimle. Bulduğunuz her fırsatı alıştırma olarak degerlendirin. Aile içinde bile olsanız kendinizi frenleyip ses tonunuzu ayarlayın mesela.
Sizde ki durumlarin hepsi pratikle ve zamanla olacak şeyler. Takıntı haline getirmeyin yeter ki

Bazi davranışlar insanin dna sina kodlanir. Yani derler ya can cikmayinca huy çıkmaz. Amaa bu demek degildir ki hep böyle gidersiniz. Farkindalik cok önemli. Kendinizde gördüğünüz eksiklerin üzerine gidin. Sabırla ve azimle. Bulduğunuz her fırsatı alıştırma olarak degerlendirin. Aile içinde bile olsanız kendinizi frenleyip ses tonunuzu ayarlayın mesela.
Sizde ki durumlarin hepsi pratikle ve zamanla olacak şeyler. Takıntı haline getirmeyin yeter ki
Çok, çok, çok haklısınız.Her anımı pratik yaparmış gibi geçirirsem bu işi çözerim inşallah.Çok sağolun yorumunuz için.

Bu konuda okadar haklısınız ki.İnanın kendimi okadar yıpratıyorum ki.Milletin 5 yılda aldığı terfiyi ben 3 yılda aldım ama ne aldığım terfiye ne de maaşımın artmasına sevinemedim.Ruhumda bir şeyler eksik ve yanlış olduğunu haykırıyordu bana.Sonunda ise hepsini bıraktım.
Kıyamam ya ..öyle kötü ruhlu insanlar var ki çalışma hayatında biraz kendi halinde olan insanı bile harcıyorlar maalesef..

Back
X