Bence
Erkek erkektir,kadın kadındır..
Kadın kadınlığını bilsin.Erkeğinin bir adım önüne geçmesin.Arkasında da değil,Yanında dimdik yürüsün.
Eşitlik, kadının erkeğini erkek....Erkeğin kadınını kadın hissetmesidir..(dikkat edin gibi demiyorum)
Sizce..
(Çok çok müstesna,sağlıksız durumlar vardır,doktor yardımı gerekir,beni aşar.Onlara yorum yok. )
Yeşilim, şimdi ben biraz teknik açıdan bakıcam olaya müsadenle, insanları karıştırmadan.
Ben makine parçaları ile ilgili bir yerde çalışmıştım,
orda dikkatimi çeken, erkek ve dişi parçalar olmasıydı.
Bir usta vardı hoş sohbet bir adamdı, bunlar ne kadar iyi öpüşürse, Şeniz:Roflol: makina o kadar iyi çalışır derdi.
Aslında çevremizde gördüğümüz cansızlarında dişisi ve erkeği var, bunlar birbirine benzeme ve eşit değiller, birbirlerini öyle tamamlarlar ki o aksam içinde tık demeden makinaya işlevini gördürürler.
Yani gemisini yürüten kaptan olman için denizi de, balığı da, rüzgarı da, dalgayı da, kendini de bilcen.
Bildikten sonra erkek, dişi, yürütür beraber gemiyi.
He bide ben eşitliğe inanmıyorum zaten :1shok:
Kadınlar üstündür.:Roflol:Şeniz
yeşilimŞeniz
kadın ve erkek haklar açısından eşit olmalı.bedenen zaten farklıyız.iş yine kadınlara düşüyor.önce anneler, erkek çocuklarını ,kız çocuklarından üstün görmekten vaz geçmeli.kız çocuklarına da erkek çocuklarına verilen hakları vermeli.sonra kadınlar erkeklere duracakları yeri hissettirmeli.haklarının bilincinde olan kadın,erkeğe daha önceki öğretilerin yanış olduğunu anlatabilir.tabi kendini yetiştirmiş, geliştirmiş erkek, zaten kadınların kendisiyle aynı haklara sahip olduğunu bilir.teşekkürler.
bazı konularda katılıyorum, bazılarında katılmıyorum yeşilim.eğer eşinin işi çok ağır değil,masa başı ise gelince sana rahatlıkla yardım edebilir.çünkü ev işi bitmez ve sadece ev hanımına ait değildir bütün işler.derli toplu olmak evin her bireyinin görevi olmalı.ama kadınlar da erkeklerle bu konuda bir yarışa girmemelidir.
canım ablam yeşillerin kraliçesi yine yeniden çok güzel bir konuya değinmişsin kadın kadınlığını erkekte erkekliğini bilsin ve birbirlerine karşı saygıda ve sevgide kusur etmesinler kalabalık bir toplumda birbirlerini küçük düşürücü davranışlarda bulunmasınlar konuşacak bir durum olursa bunu yanlızken birbirlerini kırmadan incitmeden yapsınlar kadınlar bayılırlar beylerinin yaptıkları yardımları anlatmaya aaa benim koca bana bu işte yardımcı oldu seninki yapıyor mu diğer kadınında içi gitmiştir benim kocam neden böyle değildir diye ve akşam olur içi içini yiyen kadın kocasına hesap sorar bak şu arkadaşımın kocası her işte ona yartdım ediyor sen neden böyle değilsin vır vırda vırvır zavallı adam neye uğradığını şaşırır evde bir huzur bulmak için gelmiştir ama malesef yeşilim seninde dediğin gibi koca yardım etmek istese zaten eder yok içnde yoksa istediğin kadar vır vır yap nafile ancak o vırvırla kendini yorar ve ustune ustuk kocaıda soğutursun kendinden
canım ablam burda çok güzel söylemişsin harfi harfine katılıyorum tşk ederim yeşillerin kraliçesi Şeniz
Kadin Erkek esit degildir bence olmasida gerekmez Ablacim..
Esit olsaydik birbirimize ihtiyac duymayiz mesala!..
Her iki tarafinda kendine göre üstünlügü var bence.Elmayla Armutun esitligi gibi birsey..Ilk okula basladigimizda bunu ögrenmisdik..Elmalar,Armutlar...
Ikisini ayni kefeye koyamayiz..Ama hangisi daha lezzetli bence hic önemli degil,cünkü ne biz onlarsiz ne onlar bizsiz yapamazlar ..
Cok güzel bir konuydu Ablacim,emegine saglik...
Bende bilgine katiliyorum her iki tarafinda eksikleri mevcut...her iki tarafta digerinin eksiklerini tamamliyor...esim evde elinden geldigince bana yardim etmeye calisiyor,ikimizde calisiyoruz benim yetisemedigim yerlerde o muhakkak varligini gösteriyor...
yerine görede onun islerini eger benim halledebilecegim islerse ben yapiyorum,
cocuklarin sorunlari,veya evle ilgili her hangi bir durumda kim müsaitse o hallediyor,ama tabii ki yapamayacagi seylerde var genel temizlik benden sorumlu:))buda kadin elinden gecince daha bir baska oluyor yani:))
hic bir zaman esime is konusunda emri vaki yapmadim...evlendigimiz günden beri cogunlukla calistigim icin kendi istegi dogrultusunda yardim etmistir,dogum izinlerimde ev hanimi oldugum zamanlarda hersey yapilmis aksam onu bekliyordu;
zorlamayla hic birsey yaptirilamaz,daha cok erkek inatlasir ve görev kavgasina dönüsür,eger ev hanimiysaniz ve bütün gün calisan esinizden aksam evdede yardim bekliyorsaniz o yardimi zaten o bütün gün calisarak yapmistir!!!
dedigim gibi calisanlar icin durum cok farkli aksam eve gelindikten sonra bir kac saatte evle veya cocuklarla ilgili tüm sorunlari tek basina gögüslemek cok zor,
güzel ve anlamli bir konuydu ellerine saglik ablacima.s.
Yeşilim, şimdi ben biraz teknik açıdan bakıcam olaya müsadenle, insanları karıştırmadan.
Ben makine parçaları ile ilgili bir yerde çalışmıştım,
orda dikkatimi çeken, erkek ve dişi parçalar olmasıydı.
Bir usta vardı hoş sohbet bir adamdı, bunlar ne kadar iyi öpüşürse, Şeniz:Roflol: makina o kadar iyi çalışır derdi.
Aslında çevremizde gördüğümüz cansızlarında dişisi ve erkeği var, bunlar birbirine benzeme ve eşit değiller, birbirlerini öyle tamamlarlar ki o aksam içinde tık demeden makinaya işlevini gördürürler.
Yani gemisini yürüten kaptan olman için denizi de, balığı da, rüzgarı da, dalgayı da, kendini de bilcen.
Bildikten sonra erkek, dişi, yürütür beraber gemiyi.
He bide ben eşitliğe inanmıyorum zaten :1shok:
Kadınlar üstündür.:Roflol:Şeniz
yeşilimŞeniz
arkadaslar dünyanin hic bir tarafinda kadin erkek esitligi olduguna inanmiyorum.yasalarda esitlik olsa bile sadece orada kaliyo.kadinlarin erkeklerden cok üstün oldugunu düsünüyorum.kadin herseye dayanikli ama erkekler aciz dayaniksiz gücleri ancak kabakuvvete yeter.bunun okuma ile de hic bir ilgisi yok.dayak atan erkeklerin cogu tahsilli.dünyanin her yerinde ezilen yine ne yazikki kadinlar.ayrica allah sadece kadinlara vermis sabri aciya dayanma gücünü.
yeşilim bende güzel bir konuya değindiğini söylemeden edemiyeceğim öncelikle...her iki cinsinde farklı özellikleri,üstünlükleri vardır tabiki ama hakları insan olarak eşit olmalıdır.toplum olarak biz kadın erkek ayrımını ve rollerini daha bebeklik dönemlerinde çocuklarımıza yüklemiyormuyuz?biz anneler olarak kendi özeleştirimizi yapmalıyız kız çocuklarımıza nasıl erkek çocuklarımıza nasıl davranıyoruz?(kimse üstüne alınmasın ben genel olarak toplumumuzu eleştiriyorum)unutmayalımki dayak atan ,kadını hor gören erkeklerde bi zamanlar çocuktu ve onlarla anneleri ilgileniyordu.
örnek vericek olursak erkek çocuklarımız bi şeye üzüldüklerinde yada canları yandığında ne deriz?_aaaaa!erkekler hiç ağlarmı sus bakıyım!erkek çocuk çok güldüğünde !_sus kız gibi gülme!korktuğu zaman!_erkek adam korkmaz oğlum!
kızdığında bağırıp çağırdığında bişeyleri kırıp döktüğünde dövüştüğündede erkek işte aslanım benim!nasılda güzel dövüşüyo kırıyo helal!
daha sonra o çocuk büyüyo ve yetişkin olduğunda üzüldüğü zaman ağlıyamıyo kırıp döküyo,sevindiği zaman havalara ateşler ediyo!kızdığı zaman maçlarda yıkıp döküyo!neden çünki ona küçükken bu mesaj verilmiş duygularını sadece bu yolla gösterebilir!peki soruyorum size kadınlar nasıl gösteriyo duygularını? hangi davranış toplumumuzun değer yargılarını gösteriyor?
konuyu biraz derinlemesine düşündüğümüzde bireysel olarak her nekadar kadın erkek eşitliğini savunsakta bizlerde bu toplumun bir bireyi olarak aslında içten içe ayrımcılığın bir parçası oluyoruz.kızımız varsa illa bir oğlumuz olsun istiyoruz mesela sanki soy sürmezsse olmaz gibi!oğlumuz olmazsa içten içe bi burukluk hissediyoruz!oğlumuz varsa gururla_ oğlum işte!diyoruz...
işte bunun için öncelikle biz çevremizi ,yakınlarımızı ,çocuklarımızı eğitip bu hak ayrımcılığına neden olan faktörleri değiitirmeye çalışmalıyız.blmem düşüncelerimi aktarabildimmi? bu konu bitmez yani.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?