Toplumun düşünceleri sadece gelinliği karşı

hemen profilini aç ve açtığın konulara bir bak(sadece başlıkları bile yeterli) sonra da psikologtan randevu al.burada onlarca arkadaş aynı şeyleri söyleyecek sana ama sen zerre düzelmeyeceksin.ben kimseye doktora git demem ama sen git mutlaka git.

kimseyi duyma umursama hatta bu konu üstüne kimseyle konuşma.sen önce eski evliliğinin kötü anılarını hafızandan sil biraz kendine zaman ver evliliği değil mutluluğu huzuru düşün.bu konuya çok fazla takılmışsın insanları ne dediklerini çok önemsiyorsun yapma canım :50:gerekirse psikolojik destek al ama bu olumsuz düşüncelerden kurtul:31:

haklısınız belki bunu kendime bile itiraf edememiştim aslında neden bekar biriyle evlenmek istiyorum onu biliyorum sanırım karşı tarafa bak ben bekar biriyle evlendim demek için.ben böyle düşünen bir toplumun içinde büyüdüm ve hala etkisindeyim.evlenmeden önce boşanmış biriyle evlenmem düşüncesi vardı neden çünkü toplum ne der.sen ona mı kaldın belkide büyük düşündüm başıma geldi.şimdi benim gibi düşünenleri görünce hem kendimin nasıl yanlış düşündüğünü hemde böyle düşünülmeye devam edileceğini bilmek beni üzüyor.şuan sahil kesiminde bir yerde görev yapıyorum sahil kesim böyle düşünmez diye düşünmüştüm ama her yerde aynı düşünülüyor.ben bundan etkileniyorum.

Açıkçası insanların söylediğini değil duymak istediğinizi duyduğunuz için size öyle geliyor. Siz bu konuyu saplantı haline getirdiğiniz için herkes sizin bekaretinizi, dulluğunuzu konuşuyor, düşünüyor gibi hissediyorsunuz. Mesela benim çevremde asla bakire, dul, bekar diye konuşulmaz. Birbirlerini sevmişler mi ona bakılır. Arada çocuk varsa tabi çocuğun sorumluluğu konuşulur en fazla.
Siz de ya çevrenizi değiştirin ya uzman desteği alın ya da herkese "dul ama bakire" olduğunuzdan bahsetmeyi bırakın. Siz boşanmış bir kadınsınız. Bitti. Bakire ya da değil. Bu kadar net.

arkadaşım bence insanların kafasının içindekilerden önce kendi kafanın içindekileri halletmeye bak... bence sen sanırım başından böyle bir olay geçmeden önce, boşanmış kadınları toplumda aşağılarda bir yerde gören hatta üzgünüm ama onlara acıyan biriydin..şimdi bu olay başına gelince herkesinde öyle düşündüğünü zannediyorsun.. o yüzden her konunda BOŞANDIM AMA BAKİREYİM diye tabiri caizse bağırıyorsun.. ve böyle yaparak boşanan kadınları halaaaa aşağıladığının farkındamısın acaba merak ediyorum....

düğününün gelinliğin hiçbir önemi yok ki.
asıl olan nikah.
nikahtan sonra isteyen düğün yapar istemeyen yapmaz.
boşanırken iki türlü de mahkemeye gidilir yani.
düğün yapmadı diye kimse onu bekar zannetmez.
fazla takmışsın. sorun falan yok bence.
kimse boşanmak için evlenmez.
boşandı diye de kötü olmaz.
üzülme bu kadar. hayat devam ediyor.
böyle şeylere saplanıp kapıları kapatma

sanırım biraz kırgın olduğum için yazma gereği duydum.benim kesinlikle eleştirdiğim bir durum değil ama toplum özellikle bayanların bu düşüncesi beni üzdüğü için yazmak istedim.yeni atandığım okulda eş durumdan dolayı gelmiş bir bey var.nikah yapmışlar ama düğün yok.eşler düğün olmadığı için ayrı ev tutmuşlar.bu gün bey ev tutmalarının formalite icabı olduğunu söyledi.çoğunlukla eşinin evinde kalıyormuş.kalabilir de sonuçta resmi nikahlı eşi.aralarında bir şey yaşanır ya da yaşanmaz bu kimseyi ilgilendirmez.beni üzün ben gelinlik giydim evlendim aynı evde 4 ay kaldım cinsellik yaşamadım ama ben boşanmış ve herkese layık olmayan bir bayan oldum.şimdi benim suçum gelinlik giydikten sonra mı nikah kıymak oldu.etrafımda eş durumundan dolayı çok var bu şekilde yaşayan.neden insanlar hala bu noktaya takılıyor.sanırım türkiyede gelinlik giymeden evliliği öğrenip ondan sonra gelinlik giymek gerekiyor.

Siz kendinizi bu şekilde görmeyi bıraktıgınız anda
toplumun da aslında öyle görmediğini anlayacaksınız...

Herkes kendi degerini kendi biçer...

sana ''boşanmış ve herkese layık olmayan bir bayan oldum''dedirten durumların veya
eleştirilerin tamamen haset odaklı olduğunu düşünüyorum lütfen ciddiye

Bakın ne demişsiniz:
Karşı tarafa bak ben bekar biriyle evlendim demek için bekar biriyle evlenmeyi istiyorum.

Yani sizde toplumdan farklı düşünmüyorsunuz:ssz:

Emin olun insanlar durumunuzu düşündüğünüz kadar irdelemiyor.
Bu takıntıdan ivedilikle kurtulup, karşınıza her çıkan şeyi bu noktaya getirmekten vazgeçmelisiniz.

sanırım biraz kırgın olduğum için yazma gereği duydum.benim kesinlikle eleştirdiğim bir durum değil ama toplum özellikle bayanların bu düşüncesi beni üzdüğü için yazmak istedim.yeni atandığım okulda eş durumdan dolayı gelmiş bir bey var.nikah yapmışlar ama düğün yok.eşler düğün olmadığı için ayrı ev tutmuşlar.bu gün bey ev tutmalarının formalite icabı olduğunu söyledi.çoğunlukla eşinin evinde kalıyormuş.kalabilir de sonuçta resmi nikahlı eşi.aralarında bir şey yaşanır ya da yaşanmaz bu kimseyi ilgilendirmez.beni üzün ben gelinlik giydim evlendim aynı evde 4 ay kaldım cinsellik yaşamadım ama ben boşanmış ve herkese layık olmayan bir bayan oldum.şimdi benim suçum gelinlik giydikten sonra mı nikah kıymak oldu.etrafımda eş durumundan dolayı çok var bu şekilde yaşayan.neden insanlar hala bu noktaya takılıyor.sanırım türkiyede gelinlik giymeden evliliği öğrenip ondan sonra gelinlik giymek gerekiyor.

aynen öyle... Tam da böyle buralarda. Türkiye de nikah olsada düğün olmadan eşle beraber olunmaz, gelinlik giyip de evlendiğin adamla birlikte olmadan ayrılırsan dul sayılırsın. Toplumun bakış açısı bu! İsteyen istediğiyle istediği yaşar. İster nikahlı ister nisanlı ister de sevgiliyken.

Bizim toplumda evlilere kadın, bekarlara kız!!! dendiği sürece, bu düşünce yaşatılmaya devam ettiği sürece bu durum da değişmeyecek. Halbuki hepimiz kadınız ya. Kadınız biz! Evlisi, bekarı, bakiresi... Hepimiz kadınız!

Siz de kendinizi bu kadar kasıp kısıtlamayın... Ne yaşamak istiyorsanız onu yaşayın. Toplumdaki insanların düşüncelerini fazla önemsemeyin. Eğer ki bu konulara bu kadar takılıyorsanız bir destek almanızda fayda var.

Son düzenleme:
özellikle evlenmemiş erkek istemenin sebebi ne?

yani evlenmemiş erkek de olabilir hayatında da, belki karşına boşanmış biri çıkar mutlu olursun??

ben evli değilim ama daha önce evlenmiş boşanmış birisiyle seviyorsam neden olmayayım diye düşünürüm...

haklı bir tespit ama buna takılma bence. herkes kendi hayatını ve kaderini yaşar, mutlu olmak,geleceğimizi belirlemek ise bizim elimizde.

Düşününce sen de o ayıpladığın toplum gibi düşünüyorsun aslında. Bakire olduğun için hala bekar olduğunu ve bekar birisi ile evlenmen gerektiğini düşünüyorsun. Yani sevdiğin, aşık olduğun değil bekar birisi. Oysa evlenip boşanmış birisiyle de evlenebilirsin,bu ayıp değil suç değil günah değil. Kaldı ki bakire olmayıp bekar birisi ile de evlenebilirdin, bu da ayıp değil. Bu takıntından vazgeçmek için uzman desteği almalısın.

evet, arkadaş çok doğru bir tespit yapmış.
sen de bakire olduğun için bekar biriyle evlenmek istiyorsun?

haklısınız belki bunu kendime bile itiraf edememiştim aslında neden bekar biriyle evlenmek istiyorum onu biliyorum sanırım karşı tarafa bak ben bekar biriyle evlendim demek için.ben böyle düşünen bir toplumun içinde büyüdüm ve hala etkisindeyim.evlenmeden önce boşanmış biriyle evlenmem düşüncesi vardı neden çünkü toplum ne der.sen ona mı kaldın belkide büyük düşündüm başıma geldi.şimdi benim gibi düşünenleri görünce hem kendimin nasıl yanlış düşündüğünü hemde böyle düşünülmeye devam edileceğini bilmek beni üzüyor.şuan sahil kesiminde bir yerde görev yapıyorum sahil kesim böyle düşünmez diye düşünmüştüm ama her yerde aynı düşünülüyor.ben bundan etkileniyorum.

Her yerde aynı düşünülmüyor. Bu sizin obsesyonunuz ve bunu çevreye
yıkıyorsunuz. Gerçekten birini sevdiğinizde medeni durumu da dahil herşeyi
için herkesi karşınıza alacak cesaretiniz oluyor. Birinin evlenip boşanmış
olması onun makus talihi değil, yaşamının bir parçasıdır... Burada boşanmış
bir sürü insan var ya da evliliği iyi gitmeyen... Üyelerin hiçbiri linç girişiminde
bulunmuyor hatta mutsuz evliliğini bitirmesini tavsiye bile ediyoruz. Yani
boşanmışlık tabu falan değil. sadece sizin takıntınız.

Ülkedeki her 10 evlilikten 7sinin boşanma ile sonuçlandığını gösteren bir
araştırma sonucu vardı geçen gün gazetelerde. Artık boşanmamak anormal
sayılıyor bu sonuca göre...

Bakirlik bakirelik değil, zihniyet ve açıklık önemli olan. Siz verdiğiniz karardan
emin olduktan sonra değil mahalle ülke bastırsın vazgeçmezsiniz.

öncelikle evet bazı görüşler benimde görüşlerim olabilir ben bu görüşlerimi yıkmaya çalışıyorum ama sadece ben yıkmaya çalışıyorum.toplumu önemsemeden yaşanmıyor.ev arkadaşımda bir öğretmen ve nişandan dönmenin felaket boşanmanın ise bir bayan için en kötü olay olduğunu düşünüyor.ben eğitimcilerin ağzından dul kelimesini duyuyorum benim yanımda ve sadece bayanlara dul gözüyle bakıyorlar.arkadaşım nişandan döndü görücü usulü gelenler nişanlıyken nikah yapmışmıydınız diye soruyorlarmış.biz belki farkında değiliz ama böyle bir toplumda yaşıyoruz.herkes öyle düşünmüyor deniyor ama maalesef aslında %90 nı böyle düşünüyor.doktor,mühendis,avukat,bankacı istediğiniz mesleği yazın bu şekilde düşünüldüğünü görürsünüz.ben boşandım boşanalı bununla karşılaşıyorum.

bu arada bekar biriyle evlenmek istememin nedeni ben çok ağladım istediği her şeyi kabul etmeme rağmen eski eşim beni çok ağlattı.boşanan her erkek eğer eşini benim gibi ağlattıysa sırf annesinin sözüne bakıp,sırf sorumsuzluğundan dolayı boşandıysa diye güvenemediğim için bekar dedim.öyle değilse sevdiğim sürece tabiki sıkıntı yok

öncelikle evet bazı görüşler benimde görüşlerim olabilir ben bu görüşlerimi yıkmaya çalışıyorum ama sadece ben yıkmaya çalışıyorum.toplumu önemsemeden yaşanmıyor.ev arkadaşımda bir öğretmen ve nişandan dönmenin felaket boşanmanın ise bir bayan için en kötü olay olduğunu düşünüyor.ben eğitimcilerin ağzından dul kelimesini duyuyorum benim yanımda ve sadece bayanlara dul gözüyle bakıyorlar.arkadaşım nişandan döndü görücü usulü gelenler nişanlıyken nikah yapmışmıydınız diye soruyorlarmış.biz belki farkında değiliz ama böyle bir toplumda yaşıyoruz.herkes öyle düşünmüyor deniyor ama maalesef aslında %90 nı böyle düşünüyor.doktor,mühendis,avukat,bankacı istediğiniz mesleği yazın bu şekilde düşünüldüğünü görürsünüz.ben boşandım boşanalı bununla karşılaşıyorum.

bu arada bekar biriyle evlenmek istememin nedeni ben çok ağladım istediği her şeyi kabul etmeme rağmen eski eşim beni çok ağlattı.boşanan her erkek eğer eşini benim gibi ağlattıysa sırf annesinin sözüne bakıp,sırf sorumsuzluğundan dolayı boşandıysa diye güvenemediğim için bekar dedim.öyle değilse sevdiğim sürece tabiki sıkıntı yok

Ev arkadaşınız da demek ki sizin gibi yanlış düşüncelere sahip. İyi o zaman, nişandan ayrılan boşanan kadınlar ölsün mü, yok böyle bişey. Gerçekten uzman desteği almalısınız. Kendi kendinizi boş yere yıpratıyorsunuz. Bir de anlamadığım, evlenmek isizin için bu kadar hayati bir önemde mi? Bırakın hayatı akışına, neyin ne zaman olacağı varsa o zaman olsun.

canım ben seni anlıyorum yaşadığın bu 4 aylık kötü evlilik tecrübesi sanki evlilikle ilgili sana verilen tek şansı tüketmişsin gibi geliyor aslında haklısında bizim toplumumuz böyle anladığım şuki yazdıklarından zaten öğretmen bayanlar çok iyi kısmet olarak görülürler çöpçatanlar ve erkek aileleri tarafından sanırım seninde bu şekilde çok kısmetlerin çıkarken bu yaşadığın evlilik boşanma olayı bu talepleri azaltmış yada yok etmiş.Bence sen bundan sonra görücü usuluyle evliliği düşünme çünkü ne yazıkki bakış açısı bu insanların sen artık severek aşık olarak seni sen olduğun için sevecek tanıyacak bir insanın arayışı içinde ol ve bu konuya bence takılmamaya çalış bunun için kendini mutsuz etme artık derim ne yaşanmışsa yaşanmış şansızlığım kaderimde oldu bitti de artık önüne bakmaya çalış.Bence boşanmış olduğundanda utanma bunu özellikle saklamaya çalışma evlenmek kadar boşanmakda doğal bunu ayıplayan insanlarlada işin olmasın prim verme böylelerine.Tek yapacağın sen hayata bakış açını değiştir ve artık elalem ne der benim için ne düşünürler düşüncelerinden sıyrılmaya çalış bırak ne düşünürlerse düşünsünler senin anlın açık

Ne munasebet sekerim, boyle dusunenler kimler ? Kendine neden mal gozuyle bakiyorsun, kendine bu sekilde bakma lutfen, sen bir erkege sunulacak bir mal degil bir insansin. Bakire ol, olma ; evlenmis ol, olma, cinsellik yasamis ol, olma; bunlarin hepsi hayatindaki ayrintilar ; onemli olan ayrintilar degil, kisiligin ve insanligin. Bu konuya fazla takilma bence, isteyen istedigi zaman nikah yapsin ilgilenme.

Toplumun düşüncelerini değiştiremezsin , ama kendi bakış açını değiştirebilirsin.
Çok takılıyorsan bu düşüncelere psikolojik yardım alabilirsin.

Herşeyi de topluma mal etmeyelim şimdi
Kendiniz bile evlenmemiş erkek istiyorum derken böyle düşünenleri eleştiremezsiniz
Siz de aynı mantıkta olduğunuzdan en iyi siz anlarsınız onları

Kimin ne yaptığı ne zaman gelinlik giydiğinden ziyade bakış açınıza bi göz atın sonra konu açın isterseniz ..

Back
X