Topraktan ev almak

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.334
20.380
598
Kızlar kocaeli başiskele de inşaatı yeni başlayan bir proje var. Aralık 2026 da teslim diyorlar. Ön bilgi aldım telefonda, inşaatın olduğu yerde satış ofisleri var çarşamba günü görüşmeye gideceğim. Firmanın adını daha önce duymamıştım. Yeni bir firma. Aynı anda üç farklı proje daha başlatmışlar onların da teslim tarihi aynı. Bir tanesi daha fazla ilerlemiş inşaatı . Başiskelede daha yeni kule vs kurulmuş temel kazılmış. Ödeme koşulları şu an bize uygun. Büyük bir risk olduğunun farkındayım , daha vadedilen teslim tarihinde bitirilen bir proje duymadım ama çok uzun zamandır ev almaya çalışıyoruz ve burda da bununla ilgili milyon tane konum var. Peşinatımı z düşük olduğu için ve masraflarımız çok olduğu için peşinatı arttırıp ev alma durumumuz pek yok. Bu şekilde topraktan projeyle ev alan olduysa iyi ya da kötü tecrübelerini duymak isterim. Ayrıca Kocaeli başiskele yi bilen varsa yaşamak için nasıl bir yer olduğunu anlatabilirse sevinirim. Firma adı vermem yasak değilse verebilirim de.

Kızlar kocaeli başiskele de inşaatı yeni başlayan bir proje var. Aralık 2026 da teslim diyorlar. Ön bilgi aldım telefonda, inşaatın olduğu yerde satış ofisleri var çarşamba günü görüşmeye gideceğim. Firmanın adını daha önce duymamıştım. Yeni bir firma. Aynı anda üç farklı proje daha başlatmışlar onların da teslim tarihi aynı. Bir tanesi daha fazla ilerlemiş inşaatı . Başiskelede daha yeni kule vs kurulmuş temel kazılmış. Ödeme koşulları şu an bize uygun. Büyük bir risk olduğunun farkındayım , daha vadedilen teslim tarihinde bitirilen bir proje duymadım ama çok uzun zamandır ev almaya çalışıyoruz ve burda da bununla ilgili milyon tane konum var. Peşinatımı z düşük olduğu için ve masraflarımız çok olduğu için peşinatı arttırıp ev alma durumumuz pek yok. Bu şekilde topraktan projeyle ev alan olduysa iyi ya da kötü tecrübelerini duymak isterim. Ayrıca Kocaeli başiskele yi bilen varsa yaşamak için nasıl bir yer olduğunu anlatabilirse sevinirim. Firma adı vermem yasak değilse verebilirim de.
Biz 3. evimizi aldık; birini takas verdik.Proje harikaydı ; oldukça büyük bir iş ve firmaydı.3 yıldaki teslimat 5. yıla kaldı.Bıktık beklemekten.Haftaya taşınacağız inşallah. Şimdi olsa asla temelden almam,çok yorucu.Çocuklara vasiyet ediyorum ,içine girip gezmediğniz evi kesinlikle almayın diye.Başına gelmeyince anlamıyor insan.

Evimin yakininda Turkiye'nin onde gelen firmalarindan birinin residence insaati var, onlarin teslim tarihi 2025 Aralik gozukuyordu, daha temeli halledip su basmani dökemediler.

Yine ayni residence insaatinin 2 parsel yaninda Ankara'nin unlu yerel firmalarindan birinin insaati var, ustte bahsettigim insaattan 6 ay kadar gec basladilar kaziya ve onlarin teslim tarihi 2026 Mayis idi, adamlar binayi dikti, dis cepheyi kapladi, ic dizaynlarla ugrasiyorlar.

Ustteki 1+1 eve 10 milyona yakin bir rakam istedi (karma projeymis otel, avm, residence vs) alttaki 1+1 eve 2.800 istedi, 2800 isteyen kisa surede satti tum evleri, digeri hic satamadi.

Yani bu isler şans isi be Queen, sizin Ege'de gireceginiz proje ne oldu?

Referans alabileceğiniz bitmiş bir işleri yok anladığım kadarıyla. İş bitirme süresi tabi ki önemli bir kıstas, bunun yanında ben bina sağlamlığı ve malzeme kalitesi açısından da daha önce yapılmış ve teslim edilmiş, içinde oturulmuş projeleri olmasını tercih ederdim. Hele ki deprem bölgesinde.

Dilerim her şey gönlünüze göre olsun. 🍀

Mutlaka başka yerlerde çalışmaları vardır. Onları araştırın. Bire bir görüşüp referanslarını öğrenin.

Ben topraktan alıp memnun kalanı da gördüm kalmayan da.. Sizin beklentinize göre değişir bu durum.

Biz şirket bir tanıdığımıza ait olduğu için bu tarz bir ev aldık güvenip. Ev söylenen süreden 6 ay geç bitti ama bitti. Projede eksikler söylenip yapılmayan şeyler vardı. Ama uygun diye o an sorun etmemiştik. Ödeme vs açısından iyiydi. Daha sonra aynı sitenin ikinci etabı başladı başka bir tanıdığımız da ordan aldı. Onların ki daha geç bitti hem de kalite olarak daha da düştü. İçi olsun sitenin genel durumu olsun söylenen gibi olmadı. Evet uyguna almıştı ama pişman oldu.

Asla tavsiye etmem. İnşaat sektörü öyle veya böyle zorlu bir süreçte.

Su an teslim süresinin uzaması olağan görünüyor. Çünkü inşaat maliyetleri her ay yükseliyor. Topraktan ev almak riskli ama düşük maliyetli elbette. Bu tamamen şans işi.

Benim ailem aldı 1.5 seneyi geçti onların sistemi şu şekilde oldu 1.300 peşinat verdiler ev 2.5 ilk 2 sene 60 bin taksit ev bitti ama hala oturum yok bir şeyler sıkıntı hep yok bahçe yok site apartmana oturan olmuş şantiye elektriği var ama yatırım olarak güzel bi yatırım oldu şimdi aynı ev 5 6 civarında yine amcam yazlık aldı sözde müstakil yok yani 4 senedir dövüş halinde arkadaşımın ailesi aldı onlar da 2 senede oturdu kendi evlerini verdiler kirada oturuyorlardı evleri eskiydi onlar da baya ugguna almış oldu

Az önce şu tweeti gördüm üzerine sizin konuyu görünce paylaşmak boynumun borcu gibi hissettim. (Link açılmadı, fotoğraf ekliyorum) topraktan projede tapu yok bildiğim kadarıyla. Sıkıntı çıkarsa yargıda hakkınızı aramanız lazım. Bu tip durumlarda üzerlerinde haczedilecek bir şey bırakmıyorlar. Bence dağ başı olsun, eski olsun ama yapılı olsun.

Eklentiler

• IMG_4495.webp
    IMG_4495.webp
    40,8 KB · Görüntüleme: 22
Ovvvvvvv aşırı risk içerir😵‍💫 TOKİ ve Emlak Konut mağdurları dahi varken yeni bir firmaya güvenmek ne kadar doğru olabilir bilemedim 😬
Açıkçası ben de çok tereddütteyim bu yüzden. Çok profesyonel duruyorlar, bilindik bir emlak firması yürütüyor işlerini , sektörde uzun yılların tecrübesi diyorlar ama inşaat firmasını yeni kurmuşlar. Ama ödeme planı çok cazip lansman fiyatı olduğu için. Bölgedeki emsallerin fiyatı çok daha yüksek. Bu yüzden bir acaba mı dedim.

Az önce şu tweeti gördüm üzerine sizin konuyu görünce paylaşmak boynumun borcu gibi hissettim. (Link açılmadı, fotoğraf ekliyorum) topraktan projede tapu yok bildiğim kadarıyla. Sıkıntı çıkarsa yargıda hakkınızı aramanız lazım. Bu tip durumlarda üzerlerinde haczedilecek bir şey bırakmıyorlar. Bence dağ başı olsun, eski olsun ama yapılı olsun.
Hah evet bu konuyu ben de yeni öğrendim. Emlakçı bir arkadaşıma danıştım. Satış vaadi sözleşmesi diye bir şey varmış ve bitmemiş projelerde genelde daha tapu olmadığı için bu şekilde satış yapıyorlarmış. Ama bu 3.kişilete karşı bir koruma sağlamıyormuş alıcı için. Tapuya şerh koydurmak gerekirmiş ilerde hak iddia edebilmek için . bu konuda nasıl bir yaklaşımları olur bakmak lazım

Büyük bir risk olduğunun farkındayım , daha vadedilen teslim tarihinde bitirilen bir proje duymadım
Evet genelde geç bitiyor. Bitsin de, geç de olsa olur diyor insan ama bitmeyen projeler de var. Çok yakın arkadaşım topraktan ev satın aldı, peşinat yatırdı. Varını yoğunu ona harcadı. Müteahhit iflas edip kaçtı. Beş sene geçti üzerinden. Şimdi yeni müteahhit projeyi devralmış, devam ettiriyor ama o zaman ödedikleri 180 bin çöp oldu. Sıfırdan o miktarı yine 180 bin diye hesaplamış yeni şirket. Bak ilanı da burada. Açıklamada yeni müteahhit devraldı diyor. https://shbd.io/s/3MZswfyk

Benim önüme öyle çok fırsat çıktı, cesaret edemedim, 21 yıllık ev aldım. Kafam rahat, o stresi yaşayamam. 😑

Ayrıca bilen bilir, Bursa’da Atış Yapı bile batabiliyor. Dev projeleri vardı onların, öyle düz apartman, site değil. Bu ekonomide hiçbir şirkete güvenmeyin derim.

Açıkçası ben de çok tereddütteyim bu yüzden. Çok profesyonel duruyorlar, bilindik bir emlak firması yürütüyor işlerini , sektörde uzun yılların tecrübesi diyorlar ama inşaat firmasını yeni kurmuşlar. Ama ödeme planı çok cazip lansman fiyatı olduğu için. Bölgedeki emsallerin fiyatı çok daha yüksek. Bu yüzden bir acaba mı dedim.
Sizi yanıltmak yanlış yönlendirmek istemem ama piyasada birçok konuda olduğu gibi konut edinmede de o kadar çok mağdur var ki, ülke geneline bakınca bugün milyonlarca insan tek seferde nakit ödemeyle ev sahibi olamaz asla, herkesin eti butu belli, konut edinmek de en temel haklarımızdan birisi, mecburen az peşinat, uygun ödeme koşulları ve cazip fiyat veren firmalara yöneliyor insanlar, hal böyle olunca dolandırıcılara da gün doğuyor.

Düşündüğünüz firma için demiyorum yanlış anlaşılmasın ama genel bir sorundan bahsediyorum, işin aslı ben bilindik firmaların tanıtımlarına da pek güvenmem, millet 25 yıldır aynı yerde esnaflık yapan komşuları tarafından bile dolandırılıyor bakınız bir sürü kuyumcu dolandırıcılığı vakası yaşandı veya konut firmaları mağduriyetleri oldu.

Daha 3-4 gün önce tvde izledim, TOKİ Tuzla konutları için başvuru yapan çekilişe katılanlara Arnavutköy’den daire çıkmış :)) ki hadi tuzla dediler onun için başvurdu insanlar ama ev evdir Arnavutköy’de oturun dediler diyelim, hani daha ortada bir daireleri var mı varsa teslim edilecek mi o dahi belli değil, velhasıl cazip fiyat diye önünüze getirirler ama size öyle bir sözleşme imzalatırlar ki 2 liraya alacağınızı sandığınız evi 10 liraya bile teslim alamazsınız, size maket üzerinden bir daire gösterirler bayılırsınız ama teslim aldığınız daire yanından geçmez, tabii yine de teslim alırsanız ne mutlu o arada firma artan inşaat maliyetleri enflasyon karşısında eriyen tl vs deyip konkordato ilan etmez veya firma varlık fonuna geçmezse ya da artık ödemeleri döviz kuru üzerinden yapacaksınız gibi bir talep gelmezse.

Karamsar bir tablo çizdim ama elinizdeki dişten tırnaktan arttırdığınız da gitmesin istiyorum, iyi konuşuyorsun da bizim eve ihtiyacımız var, bütçemiz kısıtlı olmasa bizde biliriz gidip gönlümüze göre ev almayı diyebilirsiniz haklısınız, valla ben olsam paramı döviz kuruna endeksli bir fonda veya altında veya dövizde değerlendirir hiç yokmuş gibi o parayı ellemeyip her ay üzerine ekleyebildiğim kadar ekler birikim yaparım, elle tutup gözle görebildiğiniz bir ev fırsatı çıkar illa.

Sizi yanıltmak yanlış yönlendirmek istemem ama piyasada birçok konuda olduğu gibi konut edinmede de o kadar çok mağdur var ki, ülke geneline bakınca bugün milyonlarca insan tek seferde nakit ödemeyle ev sahibi olamaz asla, herkesin eti butu belli, konut edinmek de en temel haklarımızdan birisi, mecburen az peşinat, uygun ödeme koşulları ve cazip fiyat veren firmalara yöneliyor insanlar, hal böyle olunca dolandırıcılara da gün doğuyor.

Düşündüğünüz firma için demiyorum yanlış anlaşılmasın ama genel bir sorundan bahsediyorum, işin aslı ben bilindik firmaların tanıtımlarına da pek güvenmem, millet 25 yıldır aynı yerde esnaflık yapan komşuları tarafından bile dolandırılıyor bakınız bir sürü kuyumcu dolandırıcılığı vakası yaşandı veya konut firmaları mağduriyetleri oldu.

Daha 3-4 gün önce tvde izledim, TOKİ Tuzla konutları için başvuru yapan çekilişe katılanlara Arnavutköy’den daire çıkmış :)) ki hadi tuzla dediler onun için başvurdu insanlar ama ev evdir Arnavutköy’de oturun dediler diyelim, hani daha ortada bir daireleri var mı varsa teslim edilecek mi o dahi belli değil, velhasıl cazip fiyat diye önünüze getirirler ama size öyle bir sözleşme imzalatırlar ki 2 liraya alacağınızı sandığınız evi 10 liraya bile teslim alamazsınız, size maket üzerinden bir daire gösterirler bayılırsınız ama teslim aldığınız daire yanından geçmez, tabii yine de teslim alırsanız ne mutlu o arada firma artan inşaat maliyetleri enflasyon karşısında eriyen tl vs deyip konkordato ilan etmez veya firma varlık fonuna geçmezse ya da artık ödemeleri döviz kuru üzerinden yapacaksınız gibi bir talep gelmezse.

Karamsar bir tablo çizdim ama elinizdeki dişten tırnaktan arttırdığınız da gitmesin istiyorum, iyi konuşuyorsun da bizim eve ihtiyacımız var, bütçemiz kısıtlı olmasa bizde biliriz gidip gönlümüze göre ev almayı diyebilirsiniz haklısınız, valla ben olsam paramı döviz kuruna endeksli bir fonda veya altında veya dövizde değerlendirir hiç yokmuş gibi o parayı ellemeyip her ay üzerine ekleyebildiğim kadar ekler birikim yaparım, elle tutup gözle görebildiğiniz bir ev fırsatı çıkar illa.
şu an için çorlu, kocaeli ve bursa nın belli bölgelerindeki 1+1 lere yetiyor bütçemiz ama 1+1 almak da riskli geliyor açıkçası. baktığımız bölgelerde çok fazla yeni yapı var. nasıl kiracı buluruz, bulduğumuz kiracı nasıl olur, ev düşündüğümüz gibi prim yapar mı vs gibi sorular var aklımda. çünkü yatırımlık almış olacağız, hem kira hem kredi ödeyeceğiz ve ilerde satmak istediğimizde rahatça satabilecek miyiz vs durumları var. o yüzden 2+1 almak istiyorum ama fiyatlar yükseliyor haliyle. ay valla zor işmiş her şeyin artısını eksisini düşünmek peşinat fazla olmayınca :(

Back
X