Topraktan ev almak

Su an teslim süresinin uzaması olağan görünüyor. Çünkü inşaat maliyetleri her ay yükseliyor. Topraktan ev almak riskli ama düşük maliyetli elbette. Bu tamamen şans işi.
kumar gibi bir şey açıkçası çünkü bitmiş projeleri yok. ya allah deyip 4 projeye birden başlamışlar. ne olur ön görmek zor. varımızı yoğumuzu bir bilinmeze yatırmak da mantıklı gelmiyor düşününce. fırsat da kaçırıyor olabiliriz ama benim gibi garantici bir tipin uykularının kaçacağı kesin bu süreçte.

Biz şirket bir tanıdığımıza ait olduğu için bu tarz bir ev aldık güvenip. Ev söylenen süreden 6 ay geç bitti ama bitti. Projede eksikler söylenip yapılmayan şeyler vardı. Ama uygun diye o an sorun etmemiştik. Ödeme vs açısından iyiydi. Daha sonra aynı sitenin ikinci etabı başladı başka bir tanıdığımız da ordan aldı. Onların ki daha geç bitti hem de kalite olarak daha da düştü. İçi olsun sitenin genel durumu olsun söylenen gibi olmadı. Evet uyguna almıştı ama pişman oldu.
tamamen şans işi anlaşılan. bu fırsatı kaçırdığımız için pişman da olabiliriz ilerde. veya tamamen bilinmez bir süreçte elimizdeki her şeyden olup sıkıntıya da girebiliriz. benim gibi garantici biri için sıkıntılı bir süreç her durumda

Dilerim her şey gönlünüze göre olsun. 🍀

Mutlaka başka yerlerde çalışmaları vardır. Onları araştırın. Bire bir görüşüp referanslarını öğrenin.

Ben topraktan alıp memnun kalanı da gördüm kalmayan da.. Sizin beklentinize göre değişir bu durum.
inşaat işine yeni girmişler. aynı anda dört farklı yerde site projesi başlatmışlar ve hepsinin teslim tarihi aynı, aralık 2026. sektörde 13 yıllık tecrübe vs diye bayağı cafcaflı reklamları var ama anladığım kadarıyla bilinen bir emlak firmasının çatısı altında başlayan bir oluşum çünkü onların ismini de kullanıyorlar. bitmiş bir projelerinin olmayışı düşündürücü olan kısım.

Evimin yakininda Turkiye'nin onde gelen firmalarindan birinin residence insaati var, onlarin teslim tarihi 2025 Aralik gozukuyordu, daha temeli halledip su basmani dökemediler.

Yine ayni residence insaatinin 2 parsel yaninda Ankara'nin unlu yerel firmalarindan birinin insaati var, ustte bahsettigim insaattan 6 ay kadar gec basladilar kaziya ve onlarin teslim tarihi 2026 Mayis idi, adamlar binayi dikti, dis cepheyi kapladi, ic dizaynlarla ugrasiyorlar.

Ustteki 1+1 eve 10 milyona yakin bir rakam istedi (karma projeymis otel, avm, residence vs) alttaki 1+1 eve 2.800 istedi, 2800 isteyen kisa surede satti tum evleri, digeri hic satamadi.

Yani bu isler şans isi be Queen, sizin Ege'de gireceginiz proje ne oldu?
o işten vazgeçtik. iyi ki de geçmişiz, daha bitmiş bir projelerini duyamadık. aksine farklı platformlarda bir sürü şikayet okudum. aslında bitmemiş projelere mesafeliyim ve başkası bana sorsa tavsiye etmem ama ödeme planı acaba mı dedirtti. anlaşılan tamamen şans işi.

Biz 3. evimizi aldık; birini takas verdik.Proje harikaydı ; oldukça büyük bir iş ve firmaydı.3 yıldaki teslimat 5. yıla kaldı.Bıktık beklemekten.Haftaya taşınacağız inşallah. Şimdi olsa asla temelden almam,çok yorucu.Çocuklara vasiyet ediyorum ,içine girip gezmediğniz evi kesinlikle almayın diye.Başına gelmeyince anlamıyor insan.
işte insan uygun ödeme planlarının cazibesine kapılıyor herhalde. şahsen şu an öyle benim için. peşinat sıkıntım olunca nispeten düşük bir peşinat ve faizsiz tl cinsinden ödeme seçeneği oldukça uygun şu anda. bölgede emsal , bitmiş evler çok daha pahalı. ama kumar oynamak gibi bir şey çünkü yeni bir firma.

şu an için çorlu, kocaeli ve bursa nın belli bölgelerindeki 1+1 lere yetiyor bütçemiz ama 1+1 almak da riskli geliyor açıkçası. baktığımız bölgelerde çok fazla yeni yapı var. nasıl kiracı buluruz, bulduğumuz kiracı nasıl olur, ev düşündüğümüz gibi prim yapar mı vs gibi sorular var aklımda. çünkü yatırımlık almış olacağız, hem kira hem kredi ödeyeceğiz ve ilerde satmak istediğimizde rahatça satabilecek miyiz vs durumları var. o yüzden 2+1 almak istiyorum ama fiyatlar yükseliyor haliyle. ay valla zor işmiş her şeyin artısını eksisini düşünmek peşinat fazla olmayınca :(
Çorlu da ev fiyatları primlenir mi bilmiyorum ama Bursa ve Kocaeli’nin emlak piyasasındaki yıllık değer analizi vardır illa ki bir inceleseniz, 1+1 ev alsanız kontratlı tahliye taahhütlü kiracı alsanız da ev kendi kendini ödese, insanlar daha az sorunlu olur diye çoğunlukla memura kiralıyor öyle bir şey yapabilirsiniz, beyin fırtınası yapıyoruz :))
O arada ev değerlenirse siz de yine ufak ufak birikim yapmaya devam ederseniz o evi satar 2+1 ev alırsınız, o arada enflasyon düşer veya faizlerde değişiklik olur, konut piyasası yükseliş trendinden düşüşe de geçebilir bilinmez🤷‍♀️ aslında şu anda bile konut satışları düşme eğiliminde ama sanki gün gelecek fiyatlar da aşağı çekilecek gibi çünkü yabancı alıyor belki veya gurbetçiler ama ülke insanı eve yatırım yapamıyor, nakitte bekliyor çoğu insan.

Merhabalar biz küçük bir şehirde yaşıyoruz, 6 sene kadar önce topraktan ev aldık ama müteahhitleri mahalleden komşularımızdı, evin arsası kendilerinindi ve bu şekilde 3-4 proje bitrmişlerdi onlara güvenip aldık söyledkleri teslim tarihinden bir kaç ay sonrasında da teslim ettiler sıkıntı yaşamadık. ama dediğim gibi bizim müteahhitler tanıdık insanlardı ve her seferinde tek proje olarak ilerlediler, projeyi bitrdiklerinde başka sokakta yeni proje başlattılar. Biz ev alırken aynı dönemde bi arkadaşımızda başka firmadan ev aldı, mütaahhit aynı anda 3 mahallede proje başlatmıştı hiç bir projesini tamamlıyamadı çok uzun yıllar sürdü hatta kimi alıcı evin içini kendisi yaptırdı eve sahip olabilmek için o dönemlerde enflasyon seviyeleride yükselince evin fiyatını sürekli güncelleyip alıcılardan durmadan para istedi, aynı dönemde evi almamıza rağmen ben 5 yıldır oturuyorum arkadaş daha bu sene yeni taşındı evine ve sürekli para yatırdı. Eğer o dönemde kredi çekip ev alsaydı çok çok daha ucuza alacağı evi sürekli katlaya katlaya zarar ettiler ne var ne yok satıp evi bitrmeye uğraştılar. Sizin olaya gelirsek tek projeye başlamış olsaydı ilk projeside olacağı için hadi bi şekilde bitirir reklam yapmaya çalışır derdik ama aynı anda 4 projeyi şu anki maddi koşullarda ilerletmesi mümkün değil muhtemelen bütün projeleri yarım kalacaktır çok çok riskli bir durum bence iyice düşünün bu riski göze alabiliyorsanız girin

Back
X