• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Topraktan insaat firmasindan daire almak

nilsuu nill

Guru
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2014
1.318
587
323
Merhaba hanimlar, kuzenimle birlikte(kendisi aile ve esi cocugu var) insaat firmasina topraktan bir daireye girmek istiyorum. Daha dogrusu kuzenim bana ortak olmamizi teklif etti cunku bendeki pesinat tek basina bir daire alma yada daireye girmek icin yeterli degil, onlar da kendi baslarina odeme planina uyum saglayamamislar. Tapuda ortak olacakmisiz. Bu gibi durumda benim avantajim yada dezavantajim ne olur? Benim daha once bir evim yok. Topraktan daire almak icin nelere dikkat etmem gerekir sizlerin tecrubesine gore? Ilk etapta tapu olmayacakmis. Zaman ayiranlar ve katma deger olanlara simdiden tesekkur ederim.

Merhaba hanimlar, kuzenimle birlikte(kendisi aile ve esi cocugu var) insaat firmasina topraktan bir daireye girmek istiyorum. Daha dogrusu kuzenim bana ortak olmamizi teklif etti cunku bendeki pesinat tek basina bir daire alma yada daireye girmek icin yeterli degil, onlar da kendi baslarina odeme planina uyum saglayamamislar. Tapuda ortak olacakmisiz. Bu gibi durumda benim avantajim yada dezavantajim ne olur? Benim daha once bir evim yok. Topraktan daire almak icin nelere dikkat etmem gerekir sizlerin tecrubesine gore? Ilk etapta tapu olmayacakmis. Zaman ayiranlar ve katma deger olanlara simdiden tesekkur ederim.
Ortaklık o kadar berbat birşey kii. Tek başınıza girebilirseniz girin topraktan almak daha uyguna gelir ama ortak oldu mu asla girmeyin o işe herşeyi dert olur ve siz büyük düşman olursunuz

ortak işe girmeyın derım ben tek sizi uyarmak istediğim konu bu, mal olunca kardeş kardeşin gözünü çıkarıyor kendinize arsa alın
Abim ablam da degil aslinda cok yakin oldugun kuzenim.
Arsa da alamam malesef tarla olur ancak baska illerde bakayim ama onda da durdukca degerlenecek belli bir sure kazanc getirmeyecek diye dusunmustum

Ortaklık o kadar berbat birşey kii. Tek başınıza girebilirseniz girin topraktan almak daha uyguna gelir ama ortak oldu mu asla girmeyin o işe herşeyi dert olur ve siz büyük düşman olursunuz
Tek basina malesef butcem yeterli olmadigi icin bu teklif cazip gelmisti. Ortakli olursa tapu vb sorun yasarmiyim, ilk etapta tapu olmayacakmis cunku.

Tek basina malesef butcem yeterli olmadigi icin bu teklif cazip gelmisti. Ortakli olursa tapu vb sorun yasarmiyim, ilk etapta tapu olmayacakmis cunku.
Yaşarsınız evet. Kim üstüne alacak derdi olur tapu parası dert olur bide ilk etapta yok diosunuz bence bulaşmayın. Bir masrafı olsa bir kiracısı olsa yada ikinizden biri girse diğerinin kira niyetine alacağı para bile sorun olur. Ben ortaklık olunan bütün işlere karşıyım

Evde kim oturacak nasıl olacak, ortaklı ev sıkıntı ya peşinatınız varsa 1+1 ev alın

Topraktan dahi alsaniz, size hisseli tapu vermeli insaat sirketi, buna dikkat edin (yani arsanin yuzde bilmem kacinin hissesi seklinde bir tapudan bahsediyorum)

Cunku su an insaat sektoru maliyetler cok arttigi icin ya hic teslimat yapamiyor ya da sozlesme 12/24 ay ise buna uyamıyor.

Ote yandan kuzenle veya başka bir akraba ile ben maddi bir ise girmezdim, o kisim sizin guven duygunuzla alakali.

Ortak işe bulaşmayın.
Topraktan gireceğiniz firmayı da iyi araştırın, şu an nice büyük inşaat firmaları başladıkları işi tamamlamakta zorlanıyor.
Suna ek yapayim, Ankara'nin sayili insaat firmalarından biri (bugune dek binlerce ev yapip teslim etmis guvenilir bir firma) bizim evimizin dibinde bir residence projesine basladi, 12 ayda teslim diye bir suru kisiye arsadan ev satti, sonuc; yaklasik 2.5 yil gecti daha temel kazisini halledemediler, hatta sunu soylegim asagi yukari 6 aydir kepce dahi vurulmuyor temele.

Yani kimin ne duruma dusecegi hic belli olmuyor, adamlar insaata basladiginda m² maliyeti 27-30 bin arasindaydi su an 50 bin kusur yanlis bilmiyorsam. Bu adam nasıl bitirsin?

Birincisi ortak iş sıkıntılı tapuyu kesinlikle güvenip tek kişiye vermeyin. İkincisi de sağlam bir mütahit bulun. Yarım bırakıp kaçarsa ya da iflas etmek üzereyse daha çok zarara girersiniz

Şu ekonomide topraktan daire almak büyük risk. O şekilde ev sahibi olan tanıdıklar var ama elde avuçtaki tüm parasını oraya verip kaybeden de var. En yakın arkadaşım bu süreci yaşıyor, davalar falan boşuna hep. Bursa’da büyük bir şirket iflas etti mesela geçen sene. Hiç beklemezdik. O bile battıysa tamam diyordu herkes. Ortak iş olması da ayrı bir sıkıntı. Asla girmezdim.

Kardeşimle bile ortak işe girmem hele ki evliyse. Eşimin de kimseyle ortak işe girmesini istemem akrabası olsa bile.
Dogrudur. Teklif bana onlardan geldi, ben bekarim diye beni dusunmus olabilirler kendi kardesine de soyleyebilirdi cunku. Benim bir gayrimenkulum yok ortak da olsa olmasini isterim onun icin ev alim konusunda bilgisi olanlara danismak istemistim🍀

Topraktan daire sıfırdan mi yani? Buna hayır. Yıllar geçer bekler durursunuz belki hiç bitmez bile. Ikincisi akraba ile ortak olunmaz. Tapu olmayacak bir de yani dolandırıcı mi bunlar?

Tarla al iyi bir yerden tek başına

Back
X