• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Topuk kanı, aşı hakkında ne düşünüyorsunuz?

agresifpollyanna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2022
2.129
1.169
63
Ben aşıların toplum sorumluluğu olduğunu düşünüyorum o yüzden yaptırma taraftarıyım. Şahsi düşüncem toprak attığımız hastalıkların tekrar hortlatılmaması gerektiği. Bir yandan da merak ediyorum; bu konu hakkında olumlu olumsuz öyküsü olan ya da çevresinde tecrübe edinerek yaptırıp yaptırmamanın gerektiği kanısına varmış olan var mı? Ayrıca sizlerin fikirleri neler?

İlaveten, çevremde birçok insan yaptırmamam konusunda beni uyarıyor, kendileri yaptırmadıkları için çocuklarının daha sağlıklı olduğunu iddia ediyorlar. Yalnız somut bir delil sunmadıkları için ikna olamıyorum, aksine çocukları hastalansa benim çocuğuma da bulaşır mı diye görüşme konusunda da endişe ediyorum… İnsanların inatları toplumu da tehlikeye atıyor gibi geliyor ama yanlış düşünüyor olma ihtimalime karşı sorumluluk hissetmemek adına kimsenin fikrine karışmıyorum.

Lütfen saygı çerçevesinde yorum yapalım.

bencil insanlar olduklarını düşünüyorum
toplumdaki herkes asi oldugu icin cocuklarina yaptirmama rahatligi icindeler çünkü zaten cogu hastalik bitti gitti
kendilerini iyi hissetmek icin asisizlik oneriyorlar ama eger basarili olsalar, herkes onlari dinlese tum hastaliklar yeniden hortlayacagi icin yine kendilerinin cocuklari zarar görecek.
eskiden aşilar yaygin degilken neredeyse ailenin sapasaglam dogan ama 1 yasina gelmeden olen cocugu vardi. benim ananemin de babaannemin de doğup ölen kaybi var.
hepsi asisiz cocuklar. belki de bir basit aşiyla yasayacaklardi.
kim bilebilir ki?

bencil insanlar olduklarını düşünüyorum
toplumdaki herkes asi oldugu icin cocuklarina yaptirmama rahatligi icindeler çünkü zaten cogu hastalik bitti gitti
kendilerini iyi hissetmek icin asisizlik oneriyorlar ama eger basarili olsalar, herkes onlari dinlese tum hastaliklar yeniden hortlayacagi icin yine kendilerinin cocuklari zarar görecek.
eskiden aşilar yaygin degilken neredeyse ailenin sapasaglam dogan ama 1 yasina gelmeden olen cocugu vardi. benim ananemin de babaannemin de doğup ölen kaybi var.
hepsi asisiz cocuklar. belki de bir basit aşiyla yasayacaklardi.
kim bilebilir ki?
aynı fikirdeyim. görümcem ilk çocuğuna yaptırmış, ikinciye yaptırmamış. ikinci çocuğunun bağışıklığının daha iyi olduğunu hiç hastalanmadığını iddia ediyor. aslında birçok dediğine kulak asmadım ama eşi de kendi de bu konuda sık sık eşime fikir beyan ettikleri için eşim de durumdan etkilenip sürekli beni “aşı yaptırmasak mı” diye yoklamaya başladı. her seferinde kesin bir dille riske atmayacağımı söyledim. geçen gün de arkadaşının bebeği doğduktan sanırım 4 ay sonra sebepsiz vefat edince sebebini aşıya bağlamışlar ailece. eşim de bundan çok etkilendiği için sürekli içi içini yiyor ve ben de acaba ben yanlış mı düşünüyorum diye sorgulayıp makaleler okuyup öğrenmeye çalışıyorum. yine de içimde her iki görüşte de %100 kararlı olamıyorum özellikle bu covid aşılarından sonra. çok ucu açık bir mevzu. o yüzden sanırım burada hemcinslerimden onay almaya ihtiyacım var biraz. o yüzden yorumunuz iyi geldi.

Ben aşıların toplum sorumluluğu olduğunu düşünüyorum o yüzden yaptırma taraftarıyım. Şahsi düşüncem toprak attığımız hastalıkların tekrar hortlatılmaması gerektiği. Bir yandan da merak ediyorum; bu konu hakkında olumlu olumsuz öyküsü olan ya da çevresinde tecrübe edinerek yaptırıp yaptırmamanın gerektiği kanısına varmış olan var mı? Ayrıca sizlerin fikirleri neler?

İlaveten, çevremde birçok insan yaptırmamam konusunda beni uyarıyor, kendileri yaptırmadıkları için çocuklarının daha sağlıklı olduğunu iddia ediyorlar. Yalnız somut bir delil sunmadıkları için ikna olamıyorum, aksine çocukları hastalansa benim çocuğuma da bulaşır mı diye görüşme konusunda da endişe ediyorum… İnsanların inatları toplumu da tehlikeye atıyor gibi geliyor ama yanlış düşünüyor olma ihtimalime karşı sorumluluk hissetmemek adına kimsenin fikrine karışmıyorum.

Coronadan sonra kafam o kadar karıştı ki kim sav sunsa evet doğru diyorum. Bir de ilaç şirketlerinin yaptıkları ortada.. bir hastalıktan korurken beş hastalık sahibi yaptıkları gerçeği var. Ama dediğiniz gibi aşı olmayıp hastalıklara açık olma ihtimali de oldukça yüksek. Açıkçası iki ucu çoklu denklem.. kimseye doğru ya da yanlış düşünüyorsun diyemiyor insan.

Coronadan sonra kafam o kadar karıştı ki kim sav sunsa evet doğru diyorum. Bir de ilaç şirketlerinin yaptıkları ortada.. bir hastalıktan korurken beş hastalık sahibi yaptıkları gerçeği var. Ama dediğiniz gibi aşı olmayıp hastalıklara açık olma ihtimali de oldukça yüksek. Açıkçası iki ucu çoklu denklem.. kimseye doğru ya da yanlış düşünüyorsun diyemiyor insan.
aynen öyle benim de kafam karışıyor fikir sunmaktan çekiniyorum ama insanlar o kadar emin konuşuyor ki bu da beni rahatsız ediyor biraz.

Covid aşılarını geçiyorum, yeteri kadar klinik çalışma olmadığı için.
Ama çocukluk aşıları uzun yıllara dayanan araştırmalara sahip bu nedenle yaptırmanızı öneririm.Çocuk felci, su çiçeği vb gibi hastalıklardan ölmüyorsa çocuklar veya artık çok az görülüyorsa bilin ki aşılar sayesinde, toplum bağışıklığı bu nedenle önemli, hepimizin sorumluluğu.

Bence aşı yaptırmayanlar yüzünden Avrupa’da artan kızamık vakalarını bir araştırın. Senelerdir kimseye zarar vermeden kullanılan aşıları yaptırmamak bence çok yanlış.

Ayrıca sadece akranlar taşımıyor bu mikropları herkes taşıyabiliyor. Aşısız olan büyük çocuk kendi bağışıklığı iyi olduğu için eve getirdiği mikropla başa çıkabilirken o evde yeni doğmuş ve bağışıklığı olmayan nir bebek bu sebeple ölebilir.

Ayrıca covid aşıları ile karşılaştırmak da bence çok isabetsiz. Bir tarafta on yıllardır klinik çalışması ve saha çalışması yapılmış bilinir aşılar diğer tarafta bir sene içinde üretilmiş ve bir umut kullanılmış aşılar.

Aşı yaptırmayanlar ilaç da kullanmasın bence. İlaç şirketleri ilaçların içine neler katmıştır kim bilir 🤷🏻‍♀️

Tüm aşıları yaptırdım hiç pişman değilim geçen gün pazardayken pazarcı abla çocuğa aşı yaptırma biz yaptırmıyoruz dedi sebebi de bebek çok ağlamış aşı sonrası daha 2 aylıkmış bebek ya bu ağlar tabi 😂 bende yaptırıyorum dedim yani çevredikiler boş boş konuşuyor onu değil doktorları dinleyeceğim tabiki. Onların çocuğu hasta olsa tabiki bizim çocuklarımıza bulaşır ama bizimkiler daha hafif atlatırlar ayrıca savundukları tez çok saçma neymiş çok sağlıklıymış çocukları hiç hasta olmuyorlarmış Yahu bu aşılar soğuk algınlığından ateşten korumak için değil ki rota virüsü menenjit mesela bunlara yakalansında çocuk bir görelim bakalım sağlık kalıyor mu ?

coğunluk aşı yaptırdığı için onların çocukları sağlıklı.

ben 2 defa topuk kanı, devlet-özel tüm aşıları yaptırdım. bebeğimde aşı sebebiyle 38den yüksek ates dahi olmadı. doğumundan beri bir kez kücük bir enfeksiyon gecirdi o da cok kücüktü yani ilaç dahi verilmedi, evde kendimiz gecirdik.

Bebeğim beş aylık doğduğundan itibaren de tüm aşıları yaptırdım özel olanlar da dahil. Çünkü biten hastalıklar aldığımız göçlerle tekrar yükseldi ve aşı karşıtları sebebiyle de tabi ki. Kızımın ikinci menenjit aşısı geldi. İlkine eşim de çok zor ikna oldu çünkü arkadaşları yaptırmamasını ve tehlikeli olduğunu söylemişler. Beyin iltihabını araştırmanı öneririm dedim. Ve yaptırma konusunda kararlı olunca birkaç gün sonra o da yola geldi.
Ben de covid aşısı yaptırdığıma pişmanım bunu da hep söylerim ama o an bir şekilde yaptırdık güvenmek istedik. Kronik akciğer rahatsızlığım vardı korktum ama şimdi olsa yaptırmazdım mesela çünkü o yeniydi.

Back
X