Torpil sorunsalı

Led_Apple

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
48
21
98
Merhaba hanımlar. Uzatmadan konuya geçmek istiyorum.
Arkadaşım eş tayini dolayısıyla önümüzdeki hafta işinden ayrılacak. Kendisinden boşalan pozisyona eleman aradıklarından bahsetti. Bende cvmi doldurup iş görüşmesine gittim. Daha önceden tecrübem olduğundan, kullandıkları sistemi iyi bildiğimden vs. konustuk. Daha önce çalıştığım bölümün sorumlusundan da olmak üzere sağlam referanslarım vardı. Görüşme biterken istediğimiz nitelikler sizde mevcut fakat bir kaç adayla daha görüşeceğiz, olumlu yada olumsuz size döneriz dediler. Görüşmenin üstünden 1 gün geçti ve geri dönüş yapıp sonucun olumlu olduğunu çalışma saatlerini vs. Söylediler. Buraya kadar her şey normal.

Bana olumlu dönüş yaptıktan 2 saat sonra tekrar aradılar ve sizin işi askıya aldık beklemede kalın dediler. Her neyse 1 gün sonrasında ise işten ayrılacak olan arkadaşımı aradım ve tabiki tahmin ettiğim gibi daha önce hiç çalışmamış tecrübesi olmayan ama sırf dayısı amcası sağlam yerlerde olduğu için başka birini işe almışlar. Olabilir hiçbirimiz gökten zembille tecrübeli inmedik zamanla kazandık, ama bu hak yemek değil de nedir? Çevremdeki insanlarda olumlu dönüş olunca sevindiler ettiler. Simdi bana neden olmadı diye sormaları sinirimi bozuyor. (Kötü niyetli olmasalarda). Kendimi gerçekten kötü hissediyorum emeğimizin karşılığını sağlam tanıdıklar olmadan alamayacak mıyız? Neyse fazla uzattım kusuruma bakmayın sadece çevremdekilere (ailemde dahil) aman kısmet değilmiş napalım gibilerinden yalancıktan umursamaz görünmekten çok sıkıldım. İçimi boşaltmaya geldim.

Emeğimizin karşılığını asla alamayacağız sanki.
Bana da öyle geliyor.

devlet işi değil ki, özel sektör. torpil olarak düşünmeyin.

Torpil olmadan girilen yer o kadar az kaldı ki... Rabbim sonumuzu hayır etsin. Size de hayırlı iş kapıları açsın inşallah

Artık tüm işler böyle. Hakkıyla girebileceğiniz yer çok az. Her yerde açık pozisyonlara gelecekler önceden belli. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Kamuda özel de heryerde torpil...
Torpili olanlar her işlerini kolayca hallediyorlar.Ben başkasının hakkına girdim diye falan da düşünmüyorlar.

Başkasının hakkını yiyerek işe giriyorlar ilahi adalet iyi ki var başka diyecek sözüm Yok !!

İşi en iyi yapani değil dayısı olanı alıyorlar maalesef. torpilcilerin kazandığı yaramaz inşallah bogazlarinda dursun

Oyle demeyin, simdi iki kisi cikar kendilerinin ya da kayinlarinin torpilsiz girdigini, ulkede torpile ihtiyac olmadigini anlatir, herkesi ikna ederler

Neyse isi ehline veren kalmadi, copten ol ama arkan saglam olsun yeter..

Kamu kurumunda çalışıyorum. 7 tane müdür Yardımcısından 4 tanesi vekalet yani torpilli. Tabi müdür de. Torpil her yerde.

Tüm sınavları birincilikle bitiren yegenim torpil yüzünden abuk subuk bir bahaneyle istedigi yer olmadı .
Ama sonra cok daha iyi bir yer oldu .iyiki olmamıs .

Hepinize çok teşekkür ederim. Maalesef her yerde bu var resmen kul hakkına giriyorlar. Şu mübarek gecede insallah Allah hepimizin dualarını kabul eder. İyi kandiller

Özel sektörde o şekilde olması onların zararına değil midir? İşleri yürütmek daha çok kar elde etmek amaçsa kalifiye elemanlarla bu sonuca daha cabuk ulaşabilirler. Senin de cv gayet iyi şimdi onlar sıfır bilgide birini aldılar senden çok onlar zarardalar bence.

Oyle demeyin, simdi iki kisi cikar kendilerinin ya da kayinlarinin torpilsiz girdigini, ulkede torpile ihtiyac olmadigini anlatir, herkesi ikna ederler

Neyse isi ehline veren kalmadi, copten ol ama arkan saglam olsun yeter..

Hahaha dur dur dahası da var " Türkiye artık eskisi gibi değil, çok ilerledi, artık hakeden hakettiği kuruma giriyor, herkesin evinde led tv, elinde son model telefon":))) her yerde aynı hikaye.

Torpilsiz bir yere girmen çok ama çok zor ne yazık ki, ayıp da değil üstelik, suç olmaktan da çıktı. Ya dayın olacak, ya da adı lazım olmayan bir yere üye olman falan lazım, sonra yürü ya kulum:)

Avm ler tiklim tikis demeyi unutmussun, o da onemli bir gelismislik kriteri.. bu baglamda en gelismis ulkeler sinifinda Hindistanla yarisiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…