Torpilsiz olmuyor mu

Moral bozmak istemem ama doçentlik sınavında bile eşim bu tanıdık olup olmaması meselesinden ilk girişinde sınava doçentliğini alamamıştı. Aynı kurulla aynı gün sınava giren bir kişiye de niye sınava iyi çalışmadın diyip doçentlik vermişlerdi tanıdık olduğu için. Biz çözümü Türkiye’den kaçarak uzaklaşmakta bulduk. Berbat bir sistem gerçekten. Bu gözler nice 5 kuruş etmeyecek, olduğu yere çevresiyle gelmiş profesörler gördü...

Calci maalesef torpille giren yüzdesi o kadar fazla ki... Kurunun yanında yaşta misali oluyor ancak maalesef ülke gerçeği bu. Ben daha YL başlamadan teklif almıştım başla kadron hazır diye. Sonra istemediğim için başlamadım. Başka bir devlet okulunda YL yaptım orda da aynı durum vardı. Hatta onu bırakın öğretim görevlisi alım ilanları bile kişiye özel artık.

Kaç rektör bu ülkede vasıfsız karısını kızını ne görevlere getirdi. Bunların hepsi gerçek maalesef. Çünkü prof Ali hocanın yakın arkadaşı ulvi hocanın kızı bir halt beceremeyince Ali hoca ulvi hocayı maalesef kıramıyor. Bu psikolojik boyutu bir de maddi çıkarları eklersek çok ender artık kadrolu işlere hakkıyla atanan. En basiti kpss bile artık bir norm değil. Adamlar mülakatla istediğini alıyor. Ülke gerçeği maalef bu
Bu torpil olayı ı kadar fazla ki dediğin gibi insanı meslekten soğutuyor. İstesem çok daha iyi yerde olurdum ama istemedim. Çğnkğ birinin alın teri ile çalışarak gireceği yere ben bir rica ile girmeyi hak görmedim kendime. Ordan kazanacağım paranın bereketi bile olmazdı.
Yine de Torpilsiz girenler de var. Genelleme yaparak onları da zan altında bırakmayın demiştim. Gerçi kendi de açıkladı sonradan hepsine demedim diye.

Merhaba kizlar ben su an da yuksek lisans yapiyorum.muhendisim.araştırma gorevlisi olmak istiyorum ama bunun icin hep tanidigin olacak yoksa olmaz cok zor filan diyorlar.gercekten olmaz mi bu is .torpilsiz hayat dönmuyor mu ☹️ araya birilerini koymadan olan var mi ne yapmam gerekiyor bıktm
Araştırma görevlisi kadrosunda torpil yapmak zordur. Asıl torpil öğretim üyelerinde dönüyor. Bence hiç pes etme. Eminin gireceksin, şimdiden de bir tavsiye: sakın girince kendini ezdirme

Basvuracaciniz uniye basvururken akademisyen listesine bi goz atin. Eger ayni soyada sahip cok isim varsa bosuna oraya basvurmayin.

Bizim unide misal ayni soyada sahip 5 kisi vardi kari koca kardes ogul hepsi bir arada idi.

Simdi kimse de inanmaz heralde bu iste sifir torpil olduğuna.

Moral bozmak istemem ama doçentlik sınavında bile eşim bu tanıdık olup olmaması meselesinden ilk girişinde sınava doçentliğini alamamıştı. Aynı kurulla aynı gün sınava giren bir kişiye de niye sınava iyi çalışmadın diyip doçentlik vermişlerdi tanıdık olduğu için. Biz çözümü Türkiye’den kaçarak uzaklaşmakta bulduk. Berbat bir sistem gerçekten. Bu gözler nice 5 kuruş etmeyecek, olduğu yere çevresiyle gelmiş profesörler gördü...
😔

En iyisini yapmişsnz

Back
X