Torun bakmak istemeyen anne

Evli bile değilken bunları düşünmek.... kendinize boşuna dert etmeyin şimdiden. Vakti zamanı gelince düşünürsünüz
Açıkçası o duruma gelince çaresiz kalmak istemiyorum çocuk vs zor gibi
Yeni bi hayat
Önceden düşünmek lazım

Sagolun çok yardımcı oldunuz
Herkesin hayalinde yok mudur
Benim de kafama takıldı ne var
Bence planlı olmak güzeldir. Siz doğrusunu yapıyosunuz. Çocuk olduktan sonra ee napıcaz şimdi demekten daha doğru bi yaklaşım :)
Size önerim bebekken siz bakarsınız, umarım maddi durum da elverir. Daha sonra kreşe verip siz de iş hayatına dönersiniz. 4 yaş idealdir. Benim şuanki planım bu. Şahsen kimse baksın da istemiyorum. Sosyalleşecek çağa geldikten sonra da kesinlikle kreşe gitmeli,evde anne ya da nineyle kapalı kalmamalı diye düşünüyorum.

Merhaba
Benim annem ne zaman konusu açılsa torun bakamam ben diyor
Hep uzak duruyor bu konulara
Su an bekarım okuyorum
Kafama takılıyor çalışırsam çocuğum ne olur diye
Annesi istemeyenler var mı benim gibi
Nasil bi çözüm yolu buldunuz
belkide korkuyor. torunuda olsa sorumluluk. Allah korusun bişey olsa diye. herseyı düşünüyor.

anneanne yada babaanne toruna bakmak zorunda diye birşey yok ki. çocuk bakmak kolay iş mi ? herşeyden önce güç istiyor. ayrıca o sadece sizin değil kocanızın da çocuğu ve sorumluluğu büyük.
onlar da bu sorumluluğu almak zorunda değil.

Daha evli bile degilsiniz ,bunu mu düşünüyorsunuz? Ben de kendimi anksiyeteli sanıyordum.Önce bir evlenin hayırlarla,mutluluklarla ondan sonra cocuk ne zaman isteyeceksiniz vs..belki şehir disinda,hatta yurt disinda yasayacaksiniz..Belki babaanne bakmaya cok meraklidir falan yani.Hani ortada fol yok yumurta yok derler ya ,boşuna üzüyorsunuz kendinizi.Her şey nasip ..

Açıkçası o duruma gelince çaresiz kalmak istemiyorum çocuk vs zor gibi
Yeni bi hayat
Önceden düşünmek lazım
Başka derdiniz olsa allah korusun düşünemezsiniz ;) ben son üç ayıma giriyorum , çalışan olduğum için de bakma konusunda tedirginim, annem sözünü veremiyor, bakması gereken kişiler var ve olmasaydı da devamlı bakmazdı diye düşünüyorum . O zaman gelsin hayırlısıyla , en azından evlendiğiniz andan itibaren düşünün. İlk gün bile hamile olsanız aylarca düşünme fırsatınız olacak. Allah yardımcınız olsun şimdiden 🙋🏼‍♀️

Merhaba
Benim annem ne zaman konusu açılsa torun bakamam ben diyor
Hep uzak duruyor bu konulara
Su an bekarım okuyorum
Kafama takılıyor çalışırsam çocuğum ne olur diye
Annesi istemeyenler var mı benim gibi
Nasil bi çözüm yolu buldunuz
Çalışıyorsan bakıcıya baktırırsın çalışmazsan kendin bakarsın. Kimseye güvenip çocuk yapmamak lazım. Annen sana bakmış büyütmüş artık yaşlanmış onun da rahat etmesi gezmesi eğlenmesi gerekmez mi? Bir de torun çıkartıp kadını eve hapsedeceksiniz. Belli bir yaştan sonra zaten insanlar sıkılıp bunalıyolar kendi yaşıtlarıyla gündü oturmaydı gibi şeyler yapmak istiyorlar, bebeğinize o baksa her yerden mahrum kalacak. Ona bu yükü yüklemeyin bence. Herkes kendi hayatını yaşasın arada elsin torununu sevsin mutlu mesut.

ya şu bakmak zorunda değil diyenleri hiç anlayamıyorum kusura bakmayında. sen anneanne yada babaannesin, o senin torunun. nasıl bakmak zorunda değil. işin vicdanı boyutu var en başta. eli ayağı tutuyorsa, yaşı müsaitse ve akli dengesi yerindeyse bence bakmakla yükümlüler. hiç bir geçerli sebebi yokken sırf keyfiyen benim çocuğuma bakmayan anneanne- babaanne kusura bakmasında, onlarda bakıma yardıma muhtaç olduklarında bende onlara bakmam. biraz katı gelebilirim bu konuda size ama benim düşüncelerim bu yönde.
Sen kendi annene senin çocuğuna bakmadı diye bakmıycaksan bakma zaten. Kadın seni doğurmuş büyütmüş rahat etmek isteyebilir tekrar bebek bakmak istemeyebilir ZORUNDA DEĞİL. Yükümlü hiç değil. Yükümlü olan o bebeği 9 ay karnında taşıyan sen ve o bebeğin babası. Gerekirse sen işten çıkarsın çocuğuna bakarsın çünkü yükümlü olan sensin kimseye güvenip doğurmadın. Annesine bakmıycakmış. Yazık valla. İnsanlar çocuk doğuruyo büyütüyo bi de torun çıkartıyolar tabi siz üç kuruş para vermemek için analarınızı evlere hapsedin size bakarken nelerden mahrum kaldılar kim bilir şimdi de torunu için mahrum kalsınlar. Yazık ya yazık. Annenize acıdım.

Bekarken bi komşumuz torununa parayla bakıyordu bu konuda annemle tartısmıstık baya çunku annem bende parayla bakarım bedava mı bakıcam vs demıstı.. Hiiiç aklımdan cıkmadı şimdi şehir dışında zaten ama görüştügümüz zaman bana bırakıp 5 dk gıtmezsın bir yere diye sitem ediyor bırakmam tabi.. Sende zamanı gelınce calıssan bile baktırmazsın. Torununa para karsılıgı bakacak bır anneanne yerıne bakıcı kreş vs tercıh ederım
Yine de anne ya da kavinvalide çocuğa bakıyorsa harçlık verilmeli diye düşünüyorum. Gönlünüzden geldiği kadar tabi.

Çok haklı.
Bi düşün artık şu yaşlıların yakasından be kardeşim.
Seni doğurmuş büyütmüş evlendirmiş milyar tane kahrını çekmiş bide üstüne senin doğurduğunlamı uğraşsın:/
Dünyaya çocuk bakmaya mı geldi bu insanlar...
O işini yaptı, seni bu yaşa getirdi. Şimdi sana düşen sen evlat olarak ona gerektiği hürmeti göstermektir.

ya şu bakmak zorunda değil diyenleri hiç anlayamıyorum kusura bakmayında. sen anneanne yada babaannesin, o senin torunun. nasıl bakmak zorunda değil. işin vicdanı boyutu var en başta. eli ayağı tutuyorsa, yaşı müsaitse ve akli dengesi yerindeyse bence bakmakla yükümlüler. hiç bir geçerli sebebi yokken sırf keyfiyen benim çocuğuma bakmayan anneanne- babaanne kusura bakmasında, onlarda bakıma yardıma muhtaç olduklarında bende onlara bakmam. biraz katı gelebilirim bu konuda size ama benim düşüncelerim bu yönde.
Annenize acıdım. Çok yazık.
Hadi senin çocuğuna bakmadı, kendi çocuğuna yani "sana" baktığı ne olacak? Senin milyar tane kahrını çekmesinin, eşinin annesinin oğlunun yani senin kocanın milyar tane kahrını çekmesinin hiç mi kıymeti yok?
Madem senin oğluşa bakmazlarsa ikisinide ortada bırakacaksın önce sana ve eşine zamanında verdikleri emeklerin borcunu öde.
Hiç mecburdu yaptı falan deme. Madem mecburdular sende eşinde annenize bakmakta mecbursunuz.

Çalışıyorsan bakıcıya baktırırsın çalışmazsan kendin bakarsın. Kimseye güvenip çocuk yapmamak lazım. Annen sana bakmış büyütmüş artık yaşlanmış onun da rahat etmesi gezmesi eğlenmesi gerekmez mi? Bir de torun çıkartıp kadını eve hapsedeceksiniz. Belli bir yaştan sonra zaten insanlar sıkılıp bunalıyolar kendi yaşıtlarıyla gündü oturmaydı gibi şeyler yapmak istiyorlar, bebeğinize o baksa her yerden mahrum kalacak. Ona bu yükü yüklemeyin bence. Herkes kendi hayatını yaşasın arada elsin torununu sevsin mutlu mesut.
Sevgi göstermek ayrı,sürekli bakmak ve o sorumluluğu üstlenmek ayrı şeyler ama.
Ilgisiz olacakmış gibi geliyor bu tavırlarıyla

Back
X