toxoplasma sonuçları

delikizinturkusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2010
4
0
36
İstanbul
arkadaşlar biri bana yardım etsin bunu yaşayan duyan varsa en azından bir fikir versin

10 haftalık hamileyim. ve doktorum bir takım testler istemişti.buna göre toxoplasma ıgg 187 ıu/ml

toxoplasma ıgm 1.66 çıktı ve bugün enfeksiyon hastalıkları uzmanına göründüm ve bana hiç iyi şeyler söylemedi. 4 ay içinde gerçekleşen bir durumsa bebeğimi alabilirlermiş. ve ben o saat bu saattir kendimi bilmiyorum. lütfen arkadaşlar bir fikri olan yada yaşayan varsa bana birşey söylesin delirmek üzereyim

canım benimde hamileleğimde çıkmış ve kabusa çevirmişti..dr dr gezdim çok kötü şeyler söylemişlerdi.. düşük tehlikemde vardı. özürlü olabilir dendi,gelişmiyor dendi vs vs.sonra öyle bir dr. buldum ki bana hep umut verdi ve ilaç tedavisi ile bunu aştık ve bebeğim sağ salim turp gibi doğdu,hiç bir yerinde bir kusuru vs yok. 6 yaşına geldi şükür. ben o yaşadığım süreçte anladım ki,dr.dr.dan çoook fark var,yat alalım diyen dr. bile oldu düşün sapasağlam çocuğu:( çok iyi bir dr. bul bence ve sakin ol lütfen..eğer bağışıklık kazanmışsan bu virüse hiç bir sorun olmaz... eğer izmir de isen dr'un adını verebilirim sana ege üniversitesinde kendisi..

Son düzenleme:
bendede çıkmıştı ıgg ve ıgm hamileliğin ilk dönemlerinde geçirirsen bebeğe geçme oranı az ama geçerse etkileme oranı yüksek denildi bu hastalığı hamilelikte geçirdiğinin anlaşılması için önce avidite testi yapılacak çıkarsa bebeğe geçip geçmediğinin anlaşılması için amniyosentez yaplacak stresli dönem ama boşa stres çünkü genelde çıkmıyor hiç üzülme bu testleri yaptır

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. kadın doğum doktorum henüz birşey demedi ama enfeksiyon doktoru çok korkuttu beni. bundan 4 ay öncede bebeğimi kaybetmiştim tekrar etmesi çok canımı yakıyor umarım dedğiniz gibi çıkar. istanbuldayım ben gaziosmanpaşa hastanesine dr.deniz özgene gidiyorum. doktorum çok önemli biliyorum ondan dolayı onu tercih etmiştim ama bilmiyorum inşaallah bir sorun çıkmaz

Back
X