• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

toxoplazma ile ilgili

elftt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
464
36
73
İstanbul
Merhaba hanimlar..hamilelik dusunuyorum kontrole gittim.sonucta toxoplazma 0.37 diyor.doktora sordum bagisikligim var mi diye yeterince aydinlatmadi beni.bilgisi olan var mi?

Benim sol gözümde var toxoplazma evde ki kedilerden yada çiğ etten bulaşan bir mikrop benim gözüme de oldukça yerleşmiş hiç birşey yapamadı doktor sizde geç kalmayın tedavide geçmiş olsun

Benim sol gözümde var toxoplazma evde ki kedilerden yada çiğ etten bulaşan bir mikrop benim gözüme de oldukça yerleşmiş hiç birşey yapamadı doktor sizde geç kalmayın tedavide geçmiş olsun
toxoplazmaya bagisikligi olan kisilerde gebelikte hicbir sorun olmaz.bagisiklik yoksa eger dikkat etmek lazim.kediden bulasmasi imkansiz duzenli parazit asisini oluyor zaten.iyi yikanmamis sebzelerden kapiliyor genelde.bagisikligim varsa rahatlayacagim.illaki disarida salata falan yiyoruz cunku.eger yoksa bagisikligim cok dikkat etmem lazim.sokak hayvanlariylada hasir nesir oluyorum cunku

Değer düşük çıkmış. Bağışıklığınız yok gibi görünüyor test sonucunda referans değerler yazmıyor mu? Benim de negatif çıktı ben de hayvanlarla haşır neşirim. Çok kafaya takılcak bi durum değil. Rahat olun.

ben hem İGMye hem de İGGye baktırdım. İgg geçirilmiş toksoplazma olup olmadığını gösteriyor. pozitif çıkması olumlu bir şey
dışarda salata yemeyin, çiğ ete dokunmayın, kedi konusu bana çok saçma geliyor, kimse kedi kakasına dokunmuyor ayrıca dokunduğunuz yerin açık yara olması lazım. hemen hazırız kabahati kediye yüklemeye. bunu konu sahibine değil, ortaya söylüyorum

ben hem İGMye hem de İGGye baktırdım. İgg geçirilmiş toksoplazma olup olmadığını gösteriyor. pozitif çıkması olumlu bir şey
dışarda salata yemeyin, çiğ ete dokunmayın, kedi konusu bana çok saçma geliyor, kimse kedi kakasına dokunmuyor ayrıca dokunduğunuz yerin açık yara olması lazım. hemen hazırız kabahati kediye yüklemeye. bunu konu sahibine değil, ortaya söylüyorum

Igg bakilmamis.veteriner igg olmadan yorum yapilamz dedi.umarin bagisikligim vardir.eger suan toxoplazma geciriyorsan 6 ay bekle hamile kalma dedi.evdeki kedimden bisey olamaz zaten asilatiyoruz da sokak hayvanlariyla cok hasir nesirim.bagisikligim yoksa hamileyken dikkat edicem artik.p

Kedilerle temastan bulaşıyor toksoplazma . Eğer hamileylen bu hastalığa yakalanırsanız bebeği kaybedip aldırmak zorunda kalırsınız . Eğer hamilelikten önce geçirmişseniz bağışıklık oluşur hamileyken toksoplazma mikrobu alsanız bile bebeği etkilemez. Bağışıklığınız yoksa hamilelik boyunca çok dikkatli olmalısınız . Tüm yeşillikler sirkeli suda bekletilip öyle yenecek . Kedilerden ve onların dışkılarının temas edebileceği herseyden uzak durmalısınız

toksoplazmayı bukadar kafanıza takmayın lütfen dılarda yeşillik yemeyi n evde salalata yaparken malzemeleri önce sirkeli suda beklettin.Sokak veya ev kedisinden bulaşma ihtimali çok düşük çünkü direkt dışkı ile temas gerekli ve dokunduğunuz yerinizde yara olacak yada ağzınıza götüreceksiniz elinizi ayrıca hayvana dokunmayla vs bulaşmıyor çünkü bu parazit kedinin tüyünde barınamıyor köpeklerde ise tam tersi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kedilerle temastan bulaşıyor toksoplazma . Eğer hamileylen bu hastalığa yakalanırsanız bebeği kaybedip aldırmak zorunda kalırsınız . Eğer hamilelikten önce geçirmişseniz bağışıklık oluşur hamileyken toksoplazma mikrobu alsanız bile bebeği etkilemez. Bağışıklığınız yoksa hamilelik boyunca çok dikkatli olmalısınız . Tüm yeşillikler sirkeli suda bekletilip öyle yenecek . Kedilerden ve onların dışkılarının temas edebileceği herseyden uzak durmalısınız

bilmeden yorum yapmayın, kediye dokunmaktan değil, kedinin kakasına dokunmaktan ve dokunduğun yerde yara olması koşuluyla bulaşır. hemen yok kediyi elleme, cıs, pis, kaka:47:

Hasta kedilerin kakasini cisini temizledigim cok oluyor ne yalan soyleyeyim.belki de toxoplazma pozitif cikacak benim bosuna kuruntu yapiyorum.gerci ben takmiyorum ama esim eger negatifse sokaktakilerin taslarina bile dokunmani istemiyorum dedi.duzenli besliyorum ben onlari dokunmamam imkansiz.:52:

Hasta kedilerin kakasini cisini temizledigim cok oluyor ne yalan soyleyeyim.belki de toxoplazma pozitif cikacak benim bosuna kuruntu yapiyorum.gerci ben takmiyorum ama esim eger negatifse sokaktakilerin taslarina bile dokunmani istemiyorum dedi.duzenli besliyorum ben onlari dokunmamam imkansiz.:52:

Baştan belirteyim kedi sahibiyim ve onu kendi oğlum gibi severim. Bütün kediler de canımdır. Yani söyliyim de taşlamayın :) (taslamayin derken konu sahibi siz degil diger kedi sever yorumcular)Misal aidse çok aşina değilsinizdir. Adisli birinin bardağından içer misiniz? İşte onun dişeti kanayacak da sizin de dişetiniz kanayacak da o birazcık kanda aids mikrobu olacak sa zibilyarda bir ihtimaldir bulaşma ihtimali. Ama nedir bir ihtimaldir. Ve o yüzden içmek istemezsiniz aynı bardaktan ama doğru ama yanlış. Tabiki de gidip direk kedinin kakasını yemiyor kimse ama eğer siz negatif kediniz de pozitifse ihtimal var. Dıdısının dıdısı bir ihtimal belki ama var. Bu yüzden düşük yapmayı göze alabilir misiniz? Benim veterinerim gebelik düşündüğümde toxoplazma testi yaptırmam gerektiğini onun da kedime toxoplazma testi yapacağını, ikisi de pozitif ya da ikisi de negatif çıkarsa sıkıntı olmadığını ama benim negatif kedimin pozitif çıkma ihtimalinde risk olduğunu söyledi. Ben de en başta kedi sevmeyen insanların kedilere fazla yüklenmesi olarak düşünmüştüm ama malesef durum bu değil. Oğlum pozitifse ben de büyük ihtimal pozitifimdir. Oğlumun kakası ile haşır neşir oldum çünkü. Küçükken totosu hep kanardı ve onun kanlı kakalarını temizledim hep.

Son düzenleme:
Bizim de evde kedimiz vardı, bence ben nasıl olduysa kakasına dokunup gözüme götürdüm çünkü başka ihtimal gelmiyor aklıma doktor bana sol gözümün %90 nın görmediğini söyledi.. Lütfen sizde küçümsemeyin bu hastalığı b (bende kedileri çok severim ama ) sizinkinin de kediden bulaşmış olduğu ihtimali yüksek.

Tabi inşallah pozitif çıkar

Evdeki asili kedimden toxoplazma falan bulasmaz.2 ayda bir neden asilatiyoruz hayvanlarimizi.sokaktakilerden bulasirsa o ayri.negatif cikarsa sonucum yedigim sebzelere dikkat ederim kumunu esim alir.

siz tedbirinizi alın elbette en azından içiniz rahat eder evdekilerin kumu temizlerken eldiven takmanız yeterli zaten sokaktakileri beslerkende eldiven kullanabilirsiniz.evdeki kedinin kakasından bulaşma ihtimali neredeyse sıfır hergün kumu temizliyorsanız hiçbişey olmaz.

Son düzenleme:
Back
X