Toxoplazma kabusu

Perimia

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2014
22
0
6
42
Yıllardır evim de ve barınaklarda hayvanlarla iç içe olmama rağmen ıgg de ıgm de negatıf (0.07) cıktı. Testlerın tekrarlanmasına lüzum görmedi doktorum ancak 7. Haftalık hamileyim acaba testleri her ay tekrarlasam mı? Birde vejetaryan olduğumdan b12 oranım sınırın altında iğne dışında bir şeyler önerin bana lütfen. Sevgiler:)

Cnm ben de 33 haftalik hamileyim bnm de toxoplazma negatif cikti bagisiklik yok.Ben bulasabilecek herseyden öyle tiksindim ki.Benim doktorum da tekrarlatmadi ama hep dikkat etmeye calisiyorum.Evde cig et ile ilgili bisey yapmiyorum asla disarida salata yemiyorum.Eti ya kayinvalidemde ya da disarida iyi pismis yemeye calisiorum.Sik sik el yikiyorum.Meyveleri sirkeli suda bekletiyorum.Marul filan yesillik arindiramam diye yemiyorum desem yeri.Onun yerine meyveden filan almaya calisiyorum vitamin.Ben de psikolojimi bozcak düzeye geldim ama az kaldi sükür cnm.Pastorize süt iciyorum yumurtayi cok pisiriyorum.Toprak ve kediden kaciyorum.Sen de dikkat et nolur.Rabbim bebeklerimizi her türlü zarardan ,mikroptan uzak tutsun.Kafana takma ins sen de bn gibi alisacaksin dikkat ederek yasamaya.

Evde kedim var geçse gecerdi derdi dr. Nerdeyse ruh sağlığım bozuldu eskiden köylerde kadınlar tarlada doğum yapıyorlarmış ne güzel bişi olmuyormuş ben burda 1 kedi yüzünden hasta oluyorum cok mu abartıyorum?

Canim kedinde o mikrop yok demek ki sana gecnedigine göre.Sana tavsiyem kedini veterinere götür asilarini tam yaptir ve kedine cig et asla yedirme bu dönemde.Ve kedinin kumunu sen temizleme esinden yardim al.Sadece kediden bulasmiyor kedi diskisinin degebilecegi sebze ve meyvelere dikkat et.Gerisini Rabbim bilir o korur bebisini.Yani bence cok abartmiyosun tehlikeli bir konu.Ama bu zamana kadar bulasmamis dikkat etmesekte bundan sonrada kolay bulasmaz bence de ama annelik iste gelde anlat.o_O

Back
X