- 18 Mayıs 2014
- 28
- 19
- 18
- Konu Sahibi cevizli_tarcinli_kek
-
Hayirlisi olsun dediginiz gibi. insallah sizin gebeliğiniz de saglikli sonuclanir yavrunuzu kucaginiza alirsiniz.Amin...gebe kalmadan tahlilinizi yaptırın evcil hayvanım yok iyi yikanmamis sebze iyi pismemis sebzeler den de geçebiliyor hakkınızda hayırlısı
Asilarini yaptirmaya bu hafta sonu başlayacağız. Dışarı cikmiyor. Ben ilk kez kedi beslemiyorum. Annemlerde 3 yildir besliyorduk evlendim kendi evimize de sahiplendik esimle. Bana bulastiysa bu virus coktan gecmistir diye düşünüyorum.kedinizin aşıları tam ve mama ile beslenip dışarı cikmiyorsa sıkıntı yok diye biliyorum tabi tuvaleti kumu vs gibi işleri siz yapmayın sakin
Tedavisi var mi? Yani yaptirmamin bana bir faydasi olur mu? Yani oncden ogrenmek bir sey degistirir mi? Kedicigi evden gönderemem Allah"in izniyle bir sey olmaz diye umuyorum.Hiçde öyle düşünmeyin ben o günlerde kendim için araştırma yaparken yıllardır kedi besleyip de bu virüs u kapmamis insanların yazılarını okudum siz siz olun tahlilinizi gebe kalmadan önce mutlaka yapın ayrıca iyi pismemis et demek istemiştim sebze yazmışım çiğ ete temas dan sonra eller mutlaka iyi yıkanmalıdır....toksoplazmaniza baktirmayi ihmal etmeyin üzülmekten çok daha iyi
Çünkü sizin yazinizi gormeden birkac gun once korunmasiz iliski yasadik esimle. Gebe olmazsam yaptiricam tesekkur ederim.Eğer bu virüs pozitif çıkarsa belirli bir süre gebe kalmamaniz gerek zaten tedavisi antibiyotik ile yapılıyor gebe degilseniz eger gebe iseniz Dr lar çocuğu almaktan yana neden böyle bi riske giresiniz ki tabiki size faydası büyük hemde çok karar sizin tabiki
Merhabalar
gebelikte istenen rutin kontrollerde toxsoplazma Cmv img ve igg değerlerim pozitif çıktı bebeğin alınması gerektiğini aksi halde sakat doğma riskinin yüksek olduğunu ve kalbimi sıkıştıracak bir çok cümle daha bu testleri devlet hastanesinde yaptırdım ve bunları duyar duymaz özel hastaneye koştum o günde tam bebegimin kalp atışını duyduğum gündü yıkıldım özel deki Dr da aynı şeyleri söyledi Bebeğimi tekrardan gördüm güm güm atan kalbini dinledim ağladım yapılacak bişey yokmu dedim..advite yapicaz dedi eğer bu enfeksiyon gebelikte alındı ise sonlandiririz ama öncesinde alındı ise sorun olmaz dedi bağışıklık kazanmissindir dedi kan verdim hemen tabi 5 gün sonra çıktı 3 kilo verdim gece gündüz dua ettim çok şükür yüksek adivite çıktı % 70 di değerim üç ay öncesi almıştım ki ben daha iki aylık bile değildim nasıl mutlu olduğumu anlatamam ztn...çok şükür bundan sonrası Rabbim e emanet
Burda bunu yaşayan bazı kişiler olmuş ama pek sonrasını yazan olmamış ben yazmak istedim birilerine fayda sağlayabilirsem çok mutlu olurum
sağlıkla kalın
Merhabalar
gebelikte istenen rutin kontrollerde toxsoplazma Cmv img ve igg değerlerim pozitif çıktı bebeğin alınması gerektiğini aksi halde sakat doğma riskinin yüksek olduğunu ve kalbimi sıkıştıracak bir çok cümle daha bu testleri devlet hastanesinde yaptırdım ve bunları duyar duymaz özel hastaneye koştum o günde tam bebegimin kalp atışını duyduğum gündü yıkıldım özel deki Dr da aynı şeyleri söyledi Bebeğimi tekrardan gördüm güm güm atan kalbini dinledim ağladım yapılacak bişey yokmu dedim..advite yapicaz dedi eğer bu enfeksiyon gebelikte alındı ise sonlandiririz ama öncesinde alındı ise sorun olmaz dedi bağışıklık kazanmissindir dedi kan verdim hemen tabi 5 gün sonra çıktı 3 kilo verdim gece gündüz dua ettim çok şükür yüksek adivite çıktı % 70 di değerim üç ay öncesi almıştım ki ben daha iki aylık bile değildim nasıl mutlu olduğumu anlatamam ztn...çok şükür bundan sonrası Rabbim e emanet
Burda bunu yaşayan bazı kişiler olmuş ama pek sonrasını yazan olmamış ben yazmak istedim birilerine fayda sağlayabilirsem çok mutlu olurum
sağlıkla kalın
Benimde bağışıklıgım yoktu ilk çocuğumda ama virüste yoktu vücutta.Çiğ ete dokunmadım iyi pişmemiş et yemedim.Bu hamileligimdede 3 hafta önce testler yenilendi halâ bağışıklıgım yok ve çok şükür virüste yok.Toksoplasma virüsü bebegin beyninde kireçlenme yapıyo dedi doktorum.normalde yapılması gerekir Torch adı altında yapılan bir test ama Dr umun bana söylediği bazı Dr lar istemiyorlar mış fakat önemli tabi sağlıklı doğumlar dilerim
Evcil hayvaniniz mı var?O yüzden mi oluşmuş bu virüs? Benim de kedim var ve gebelik düşünüyorum hayırlısı Allah'tan.
Aşısı yokmu yaptırsanızbende bu cmv yüzünden bebegimi kaybettim 2, kez denemek istiyorum araştırıyorum bulamıyorum hiç bu şekilde olup cmv virüs olupta saglıklı bebeği olan var mı acaba ve ne yaptılar gebelik öncesi
Orani ne cikmisti merak ettim. Abimin esinde de toxoplazma pozitif cikti doktoru hic dikkate almadi simdi dogum yapti gayet saglikli bebegimiz...Merhabalar
sağlıkla kalın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?