- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
EVET HERKEZ YEMEZ< lahana çorbasını turşu kavurmasını ama neyseki mıhlamamızı sevdirmişiz...iki sene Trabzon'da yaşadım bir türlü alışamadım lahanaya,turşu kavurmasına :) Ama mıhlamaya sözüm: harikaaaa![]()
bende bayılıyorum mıhlamaya kesşke biraz püf noktolarıyla birlikte tarif verseniz..EVET HERKEZ YEMEZ< lahana çorbasını turşu kavurmasını ama neyseki mıhlamamızı sevdirmişiz...
dolu dolu 2 yemek kaşığı tereyağını erit... sakın yakma o yüzden ocağın en küçük gözünde eritt.. 2..buçuk yemek kaşığı mısır ununu ekle ve kavurr.. az tuz ekle 1 .buçuk su bardağı suyu kat ve bulamaç olana kadar pişir.. dolu dolu 1 su bardağı karadeniz kaşarını ekle ve eritene kadar hafifçe karıştır..AFİYET OLSUNN..GÖRÜNTÜ YUKARIDAKİ GİBİ OLACAKK..bende bayılıyorum mıhlamaya kesşke biraz püf noktolarıyla birlikte tarif verseniz..
Mıhlamaya bayiliyurum daa
Bende bayılayrumm..geçen marketteyim karı kocanın atışmaları....kadın kocasına al şuni diyeyrum saa lazimdurda. ulaa şuni diyrum şuni..deyip parmağınla mısır ununu gösteriyo konuşmaları o kadar hoşuma gittiki.onları seyrediyorum adamda cevap verir..kaç kilo istiysun kalinmu isteysun incemu.. der kadın ula herif muhlama yapacağum yarim kilo yeterdaaaa..bi oğrenemedun citdu. demezmi.. merak ettim sordum karadenizlisiniz ama hangi memleket..kadın bana şöyle der.. needecesun nerelu olduğumizi ben ofluyum merak ettim dedim..haa tamam o zaman haunla ikimuz rizeliyuzdaaa..konuşmaları çok şeker gelmişti bana..
çok teşekkür ederimmdolu dolu 2 yemek kaşığı tereyağını erit... sakın yakma o yüzden ocağın en küçük gözünde eritt.. 2..buçuk yemek kaşığı mısır ununu ekle ve kavurr.. az tuz ekle 1 .buçuk su bardağı suyu kat ve bulamaç olana kadar pişir.. dolu dolu 1 su bardağı karadeniz kaşarını ekle ve eritene kadar hafifçe karıştır..AFİYET OLSUNN..GÖRÜNTÜ YUKARIDAKİ GİBİ OLACAKK..
Eki Görüntüle 1362630 Kara lanana....Eki Görüntüle 1362631 çorbasııı..Eki Görüntüle 1362633 enfesss..Eki Görüntüle 1362634 sarmasıı Eki Görüntüle 1362635 üstüne yoğurt etliside olur zeytinyağlısıda..Eki Görüntüle 1362637 Hamsili pilavvv Eki Görüntüle 1362638 tadı enfes..Eki Görüntüle 1362639 Mısır ekmeği karalahana çorbasıyla mükemmel ikili...Eki Görüntüle 1362642 Turşu kavurması ..Eki Görüntüle 1362645 ister hafif salçalı ister sade..VEEE..
tadlarıda enfes canım..Çok leziz görünüyorlar gerçekten.
Ayy gercekmi bende cok seviniyorum boyle sozler duymaya karadeniz hem yoresel hem sofra olarak guzeldir cok cesitimiz yoktur ama olanlarda lezzetlidirrbir trakyalı olarak karadeniz lezzetlerine bayılıyorum
Evettttttt mıhlama... Bazı yerde de kuymak derler..rahmetli dedemde cumur..Of'li anam senin bu topiği nasıl görmedim, lahananın sarması olurda ben nasıl görmem
Mıhlamayla Turşu kavurması da varmış ya, Of'li o mıhlama mı muhlama mı![]()