Yöresel Tarif Trabzon ve oflu olarak vazgeçilmezlerimm..

Yöresel Yemekler
Trabzzon'lu olarak resimlere bakmak bile beni acıktırdı, evde lahana var Allah'tan daaa kuymağa da içim gitti özlemişim, ne zamandır yemedim demek ki :// Bu arada tam olarak yöresel mi bilmiyorum ama
Tomara kızartması ve mısır unlu patlıcan - fasülye kızartmasına da biterim :'))

Amannn buymuş demek sorunnn, hay ben o Karadeniz'li teyzelerimin ellerini öpem, bana ıspanak gibi pişir dediler hep, ıspanağı hiç önceden haşlamam ki ben, çiğden koyup durdum:-)
Beni de kendileri gibi bildiler herhalde:-) ne bileyim ben haşlanacağını, ya birde bahçelerinden körpecik lahanalar toplayıp verdiler, onlar bile telef oldu:KK70:

Öpem dedimde burdan Giresun, Trabzon, Rize'li komşu teyzelerime selam olsun:KK25: Özledim hepsini, hele birtanesi bir baklava yapıyor, yok böyle birşey, öğrenemeden ayrıldım ordan ya, tüh bana:110:

Ben sana hafif bir lahana tarifi vereyim =)
Orta boy bir demet lahana için bir bardak barbunya ısla önceden
Sonra tencerede soğanı kavur, lahanaları doğra haşlamana gerek yok, salçasını,suyunu,tuzunu, barbunyaları ilave edip pişir, düdüklüde de olur. Pişince ocağın altını kapatır kapatmaz içine çifte kavrulmuş mısır ununu göz kararı yedir, bu ölçülerde ortalama 4 yemek kaşığı yetiyor, kaşığın ucuyla da biraz tereyağı ilave et, harika bir lahana yemeğidir =)) Ayrıca ben bunu diyet yaparken çok yaparım, tok tutar ve sağlıklı bir yemektir =))

Ben sana hafif bir lahana tarifi vereyim =)
Orta boy bir demet lahana için bir bardak barbunya ısla önceden
Sonra tencerede soğanı kavur, lahanaları doğra haşlamana gerek yok, salçasını,suyunu,tuzunu, barbunyaları ilave edip pişir, düdüklüde de olur. Pişince ocağın altını kapatır kapatmaz içine çifte kavrulmuş mısır ununu göz kararı yedir, bu ölçülerde ortalama 4 yemek kaşığı yetiyor, kaşığın ucuyla da biraz tereyağı ilave et, harika bir lahana yemeğidir =)) Ayrıca ben bunu diyet yaparken çok yaparım, tok tutar ve sağlıklı bir yemektir =))
Teşekkür ederim, mutlaka deneyeceğim tarifi, hemen not alayım;)

Back
X