Trabzon’da Suriyeli dilenciler toplanıp, kamplara gönderildi

Misty Day

she wolf
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
2.835
4.190

Fatih TURAN/TRABZON, (DHA)

TRABZON’da dilencilik yapan çoğu kadın ve çocuk Suriyeliler sokaklardan toplandı, otobüslerle Mardin’deki kampa gönderildi.

Sabah erken saatlerde kentin değişik bölgelerinde operasyon başlatan polis ekipleri, kentin değişik bölgelerinde dilenciik yapan Suriyelileri toplamaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin de eşlik ettiği çalışmalar sonucu toplanan çoğu kadın ve çocuk 85 Suriyeli, Trabzon Otogarı’ndan otobüslere bindirilerek polis nezaretinde Mardin’deki kampa gönderildi.

Bölgede Suriyelileri toplamak için başlatılan çalışmaların devam edeceği belirtildi.

http://www.milliyet.com.tr/trabzon-da-suriyeli-dilenciler-gundem-2044530/

Eeeh geç bile kaldılar,ellerini kollarını sallayarak ülkenin dört bir tarafına yayıldıktan sonra hangi birini toplayacaksın?Daha en başta ülkeye girdiklerinde kamplara yerleştirip, kampı terk edeni sınırdışı edeceklerdi.

Eeeh geç bile kaldılar,ellerini kollarını sallayarak ülkenin dört bir tarafına yayıldıktan sonra hangi birini toplayacaksın?Daha en başta ülkeye girdiklerinde kamplara yerleştirip, kampı terk edeni sınırdışı edeceklerdi.
Bizde bu toprakların ilk sahibiyiz ya mal sahabı mülk sahabı hani bu toprakların ilk sahabı bizde bu insanlara yardım etmez iğrenerek bakıp geçeriz bizim başımıza gelmez nede olsa

Ha bu yazdığım sivri zekalılar tarafından "dağılsınlar baksınlar başlarının çaresine" gibisinden bi tepki gibi algılanmasın tabi...

Yazayım da...

Bizde bu toprakların ilk sahibiyiz ya mal sahabı mülk sahabı hani bu toprakların ilk sahabı bizde bu insanlara yardım etmez iğrenerek bakıp geçeriz bizim başımıza gelmez nede olsa
Bizim başımıza da gelir de,geldiğinde de bi tekme de bu Arap ülkelerinden yeriz ondan eminim.
Ayrıca yardım etmek,sokaklarda başıboş dolaşmalarına izin vermek değildir.Bu ülkede kaldıkları süre içinde buradaki kurallara uymak zorundalar elbette.Yardım için kamplar yapmışız orayı da beğenmiyorlarsa bir zahmet "o zaman sizi şöyle sınırdışına alalım" demek zorundayız.

Burada araplar avrupalılar dan bahsetmiyorum burada insanlıktan bahsediyorum
Geçengün bir kız çocuğunun fotoğraf makinesi karşısındaki korku resmedilmişti
yani beğenmiyorlarsa(insan olan kimse beğenmez) savaşa kana gözyaşınamı gönderelim bumudur

Tamam işte ben de insanlıktan bahsediyorum,aynı şeyler bizim başımıza gelse hiçbir komşumuzdan göremeyeceğimiz insanlıktan...
Ve savaştan kaçan insanın beğenmemek gibi bir lüksü olmaz canını kurtardığına bakar.Başka işler peşine düşenlere devlet yaptırım uygulamak zorunda.Malesef bu işler böyle olması gerekiyor aksi halde bizdeki gibi kaos olur,en sonunda da kendi halkını isyan ettirirsin.

Burada Suriyeliler çokmu iyi ucuz işçiler ikinci üçüncü eşler tecavüz mağdurlarılar dilenciler kamplar içler acısı burada aç muhtaç insanlar elimizden ne geliyorsa yardım etmeliyiz

İşte o yüzden kaos çıkar ve çıkıyor diyorum,başıboş bırakıldıkları için.Hem onlar,hem de yerli vatandaşlar için en güvenli çözüm kamplardı,onun için de iş işten geçti artık her yerdeler.Bireysel yardımla ellerine 3-5 lira verip vicdanları tatmin ederek çözülecek bir olay değil bu,devletin bu işe el atıp bir düzenleme yapması gerekiyor.

İşte o yüzden kaos çıkar ve çıkıyor diyorum,başıboş bırakıldıkları için.Hem onlar,hem de yerli vatandaşlar için en güvenli çözüm kamplardı,onun için de iş işten geçti artık her yerdeler.Bireysel yardımla ellerine 3-5 lira verip vicdanları tatmin ederek çözülecek bir olay değil bu,devletin bu işe el atıp bir düzenleme yapması gerekiyor.
Katılıyorum biran önce en doğru şekilde insana yakışır bir duruma gelmeleri dileğiyle

Bu nasıl bir mantık hatasıdır
İlk okul öğrencisimisin

Hıhı evet sınavsız üniversite giriş hakkı tanınan devlet tarafından hertürlü Türk vatandaşından öncelikli tutulan suriyelilerin kamplarında gerekli koşullar sağlanarak kimsenin huzuru bozulmadan hakkı yenmeden yaşayıp gitmelerini isteyen gerçekçi bir ilkokul mezunuyum. Mantık hatası nerede acaba?

Boşuna tartışıyorsunuz kalanlar kaldı artık onlar bu topraklarda yaşayacaklar bundan sonra.
Esad bize teşekkür ediyordur şu an adam hayatını yaşıyor ne güzel öyle başkanlığı kim istemez.Halkının yarısını dağıttı adam.Biz de hala insanlık şu bu evet ondan.
Yaşadığım şehirdeki kira fiyatları Suriyelilerden sonra 2 katına çıktı yaklaşık olarak.Ee insaf...Benim babamın aldığı para aynı ne suçu var benim babamın ?
Sebebine gelmemize gerek yok adamlar sizin düşündüğünüz kadar da aç açıkta değil en azından hepsi değil.Altında araba olan gördüm kaç tane daha ilk geldikleri sıralarda.
Tabi o sırada kimsenin umrunda değildi herkes ''insanlık önemli gelsinler ne olacak'' diyordu ama batıya doğru da yayılınca işler değişti biraz:KK14:

X