trafikte büyük , çok büyük araçlar

yula

heptekhepyek
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2018
355
213
103
geçenlerde bir gün, mahallede şöyle bir bisikletle turlamak için çıktım .kavşaktan sağa dönmek için beklerken...oda ne?...(neyseki karşı yolda idi) kocaman bir harfiyat kamyonu kaptırmış gidiyo...şehrin içinde ben diyim 80 , siz deyin 100 km hızla !!! önüne bırakınız bisikleti , kamyonet çıksa dümdüz ederdi.şöförün cesaretine şaşırdım ama görseydiniz o koca kamyonun gidişini kabusunuz olurdu.

Dünde, akşam haberlerinde izledim, bir tır muhtemelen sağa dönerken , bisikletli doktorun üstüne devrilmiş.ışıklar içinde yatsın.

kiminin derdi kaynana benim derdim trafik.Bu arada aile içi huzursuzlukda çok zor , bilirim.

Trafige bisikletle cikilmaz. Bisiklet yolu olan yerlerde surmek lazim. Trafigin zaten karmasik oldugu yerlere bi de bu bisikletciler karistigi zaman iyice kazaya davetiye oluyor.
Tabi ki koca kamyon o sekilde de gitmemeli filan yani herkes kafasina göre takiliyor işte.

O kamyonların mahalle içinde ne işi var ? Belli saatlerde yasak diye biliyorum.

babam trafiğe sürekli bisikletle çıkardı
istanbul değil bu arada adana da hani nispeten daha az trafik diyeyim, tabiki doğru değil yinede
dolmuş arkadan çarptı ve babamı altına aldı dolmuş üzerinden geçti
kırılmadık kemiği kalmadı kolu pilatin
1 sene falan kalkamadı
şuan çok şükür bi sıkıntısı yok ama ana kolu gibi değil tabi ağır bişi taşıyamıyor
mazallah çok tehlikeli
o ağır iş makinalarının belli saatlerde trafikte olmaması gerekiyor zaten
ama burası türkiye

geçenlerde bir gün, mahallede şöyle bir bisikletle turlamak için çıktım .kavşaktan sağa dönmek için beklerken...oda ne?...(neyseki karşı yolda idi) kocaman bir harfiyat kamyonu kaptırmış gidiyo...şehrin içinde ben diyim 80 , siz deyin 100 km hızla !!! önüne bırakınız bisikleti , kamyonet çıksa dümdüz ederdi.şöförün cesaretine şaşırdım ama görseydiniz o koca kamyonun gidişini kabusunuz olurdu.

Dünde, akşam haberlerinde izledim, bir tır muhtemelen sağa dönerken , bisikletli doktorun üstüne devrilmiş.ışıklar içinde yatsın.

kiminin derdi kaynana benim derdim trafik.Bu arada aile içi huzursuzlukda çok zor , bilirim.
ulkemızde bısıklet veya motor ıcın uygun yollar yok oyuzden bısıklete bınmenız maalesef cok tehlıkelı
hatta bazı ulkelerde bısıklet veya motorla kaza gecırıp vefat edenlerın organları bagıslanıyor dırek, ölümü dırek kabul etmıs sayıldıkları ıcın. dusunun. evet buyuk konfor trafıgı tıkamaz yer kaplamaz pratık ama tehlıkelı

dedıgınız konuda da cok haklısınız benımde muzdarıp oldugum bır konu mesela park edıcem beledıye otobusu gırıp totomun dıbınde duruyor gerı gıt dıyorum gıtmıyor sofor ınıp benle kavga edıyor . oglum gırcem suraya park etcem yakmısım sınyallerı haber vermısım sana ne dıye terbıyesızlık yapıyorsun dedım gıtmedı gerı terbıyesız. bende ılerlemek baska yer bulmak zorunda kaldım ve cocugum hastaydı hastaneye gıdecektık

sonra trafıkta arkasına dıkkat etmeden sahılde yurur gıbı bos bos yol ortasında gıden serıdınde gıtmeyen bır anda yola kıran ya da park yerınden cıkarkan yola bakmadan dırek cıkan kısıler yuzunden rıskler atlatıyorum hayır carpıcam ölecek benım adım katıl olacak sonra.

Çoğu ülkede ulaşım aracı olarak rahatlıkla kullanılabilen bisikletlerin bizim ülkemizde ulaşım aracını geçtim, eğlence için, gezinti için kullanılması bile tehlikeli ne yazık ki. Trafikte nedense ne motorluya ne bisikletliye saygı duyuluyor. Oysaki otoyol hariç bisikletin trafiğe karışması kanunlarca da güvence altında ama altında araba olan nasıl kurala uymuyorsa bisikletli de uymuyor çoğu zaman. Ben yayayken bile korkuyorum acaba kafama kamyon kasasının kapağı çarpar mı, birisi fren yerine gaza basar mı, freni patlayan araba üstüme çıkar mı ya da kafama inşaattan bir şey düşer mi vs. diye.

İnsan hayatının ucuz olduğu ülkelerde yaşamak için ekstra dikkatli olmak lazım. Ben genelde trafikte diğer herkes deliymiş, her an her şeyi yapabilirmiş gibi düşünerek hareket ediyorum, herkesin kurallara uyacağını kabul ederek trafiğe çıkabilmek ne büyük lükstür kim bilir.

Malesef tırlarda kör nokta denilen bölgeler var aynadan görülemeyen ve arabaları özellikle bisikletleri göremeyebiliyorlar ki bisiklet daha küçük kalıyor devrilme olayı talihsiz bir olay ve kötü bir raslantı yani büyük ihtimal virajı alamadı devrildi bir manevra oldu bisiklette çok yakındı demek ki. Ama bisikletler çevre yoluna bile çıkıyorlar biz işe giderken ve büyük sorun oluyor yani ki dikkatli olmanız lazım kavşakta dönerken çok da hız yapamaz aslında. Motorlardan yana çok şikayetçiyiz bir anda arabamızın yanında bitiyorlar hani o anlamayıp manevra yapsak uçup gidecek ne ışık tanıyorlar ne birşey. Ama bisikletlilerle araba tır kamyonlara göre ayarlamalı kendini normalde bisikletle işlek trafiğe çıkmak zaten yasak

Daha birkaç ay önce o kamyonlardan biri iki motorcu arkadaşımın ölümüne sebep oldu.Üstelik ceza bile almadı aileler hukuk mücadelesi veriyor o acılarının içinde.

Korkulu rüyam, yaya, bisikletli yada motorlu bir insanla kazaya karışmak.
Dikkatli olmaya çalışıyorum ama ben de bisiklet ve motorlu araç kullanan arkadaşların ve hatta yayalarin kuralları bilmediğini düşünüyorum.

10 metre ileride yaya geçidi varken yaya geçidi kullanmayan, üst geçit merdivenine üsendigi için çıkmayıp canını hiçe sayan, acelesi var diye ışık beklemeyen, aaaa motor kullanıyoruz diyip trafikte aralardan kontrolsüz geçmeye çalışan, kaldırım varken yolu kullanan, çocukla yürürken çocuğu yol tarafında yürüten, kulaklıkla yürüdüğü için gelen arabayı fark etmeyen, ve daha bir sürü sayabileceğim daha bir sürüsü.

Arabada olan her zaman suçlu olmuyor. Dikkat ve nezaket herkes için şart..

Malesef tırlarda kör nokta denilen bölgeler var aynadan görülemeyen ve arabaları özellikle bisikletleri göremeyebiliyorlar ki bisiklet daha küçük kalıyor devrilme olayı talihsiz bir olay ve kötü bir raslantı yani büyük ihtimal virajı alamadı devrildi bir manevra oldu bisiklette çok yakındı demek ki. Ama bisikletler çevre yoluna bile çıkıyorlar biz işe giderken ve büyük sorun oluyor yani ki dikkatli olmanız lazım kavşakta dönerken çok da hız yapamaz aslında. Motorlardan yana çok şikayetçiyiz bir anda arabamızın yanında bitiyorlar hani o anlamayıp manevra yapsak uçup gidecek ne ışık tanıyorlar ne birşey. Ama bisikletlilerle araba tır kamyonlara göre ayarlamalı kendini normalde bisikletle işlek trafiğe çıkmak zaten yasak

Hanımefendi yanlış bilgi; işlek trafik diye bir ayrımın kanunda olduğunu sanmıyorum ancak bisikletler yalnızca otoyollara giremez, onun dışında şehirler arası karayollarında dahi, en sağ şeridi kullanmak suretiyle bulunabilir.
Daha biz kendi zihnimizi değiştirememişiz, bisiklete saygıyı bu milletin geneline yaymamız mümkün değil.

2009-2018 YILLARI TAŞIT CİNSLERİNE GÖRE TAŞITLARIN TRAFİK KAZASINA KARIŞMA ORANLARI

2009 yılı trafik kazalarına karışan motorlu kara taşıt sayısına bakıldığında %52,40’ı otomobillerden, %13,68’i motosikletlerden, %6,91’i kamyonlardan oluşmakta iken, 2018 yılında %53,23’ü otomobillerden, %15,48’i motosikletlerden, %4,78’i kamyonlardan oluşmaktadır

Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri

2009-2018 YILLARI TAŞIT CİNSLERİNE GÖRE TAŞITLARIN TRAFİK KAZASINA KARIŞMA ORANLARI

2009 yılı trafik kazalarına karışan motorlu kara taşıt sayısına bakıldığında %52,40’ı otomobillerden, %13,68’i motosikletlerden, %6,91’i kamyonlardan oluşmakta iken, 2018 yılında %53,23’ü otomobillerden, %15,48’i motosikletlerden, %4,78’i kamyonlardan oluşmaktadır

Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri

neden böyle ? B sınıfını kolay alıyorlar

Hanımefendi yanlış bilgi; işlek trafik diye bir ayrımın kanunda olduğunu sanmıyorum ancak bisikletler yalnızca otoyollara giremez, onun dışında şehirler arası karayollarında dahi, en sağ şeridi kullanmak suretiyle bulunabilir.
Daha biz kendi zihnimizi değiştirememişiz, bisiklete saygıyı bu milletin geneline yaymamız mümkün değil.

Doğru söylüyorsunuz ancak benim de trafikteki en büyük korkularımdan biri bisikletliler. Çünkü bir şerit dahilinde seyir etmiyor çoğu. Her yere sığabildiklerinden aralardan geçmeye çalışıyorlar. Ya iki arabanın arasındalar ya da arabanın sağ sol çaprazından gidiyorlar. Üstelik pedalı çevirebilen kendini yola atıyor. Bir kısmı bisiklet üzerinde dengede bile duramıyor. Mahalle arasında bisiklet sürer gibi iki elini bırakıp şehiriçi yolda bisiklet süreni bile gördüm. Kuralınca ve düzgün bisiklet sürebilenleri tenzih ediyorum tabi ki. Hoş kuralınca araba kullanan kaç şoför var o da tartışmaya açık bir konu. Zaten benim çekincem de bisiklet kullanmaları değil, herhangi bir kaza durumunda diğer taşıtlara göre yaralanma açısından çok daha dezavantajlı olmaları açıkçası.

Bir diğer korkum da konu sahibesinin yakındığı gibi kamyon ve tırlar. Her yerdeler. Büyük araç olduklarından herkes nasıl olsa bana yol vermek zorunda diyerek en dar mahallelere bile girdikleri oluyor. Dönüş alamayıp trafiği kitliyorlar bir de. Ki bunlar hız kesmemelerinin yanında oldukça masum kalıyor.

Son düzenleme:

Plakayı alıp şikayet etseydin.

Bu gibi durumlarda plakasını alıp trafik polislerine şikayet edin, mahalle dediğinize göre meskun mahal bölgesine giriyor, yanlış bilmiyorsam meskun mahalde hız sınırı 50, okul ve yaya geçitlerinin olduğu yerlerdeyse hız sınırı 30 km.

Bisikletle trafiğe çıkmak sizinde hakkınız ama maalesef karşılıklı trafik kurallarına uyulmaması sorunu yaşıyoruz, mesela araçlar sağdan sola birden direksiyon kırabiliyor, bazısı sinyal vermek nedir bilmiyor, yaya geçitlerinde öncelik yayanın olmasına rağmen birkaç istisna haricinde çoğu şoförün yavaşladığını durduğunu görmedim, hatta yayalara yeşil yanarken geçen araçlara denk geldim, o hafriyat kamyonları zaten bildiğiniz kasap, araçları büyük ve ağır diye nasılsa kendilerine bir şey olmayacak güveniyle trafikteki diğer araçların içindeki insanların hayatını hiçe sayarak tam gaz gidiyorlar.

Ama öte yandan bisiklet ve motorsiklet kullananların da bir kısmı kural ihlali yapıyor, örneğin araçların çok dibine giriyorlar, ani manevra yapılması gereken durumlarda hayatlarını riske atmış oluyorlar, araçların kör noktalarını hesaplayamıyorlar, 2 araç arasından geçmeye çabalamaları, trafiğe çıkarken kask, eldiven vb koruyucuları da kullanmıyorlar.

4-5 aydır bisikletle dolaşıyorum, yoğun trafik içine girmem çünkü maalesef bisiklet yolları yaygın değil, hoş yaygın olsa bile araçların emniyet şeritlerine yaptığı muameleye kurban gider gibi geliyor bana:( mahalle aralarından gezerek gitmeyi tercih ediyorum çünkü bisikleti keyif için kullanıyorum ve bir nebze sürüş emniyeti olur diye kask ve eldiven kullanıyorum çünkü aynı motor kullanıcıları gibi bisikletlilere de kask kullanma zorunluluğu uygulanıyor, kasksız bisiklet kullanmak, ellerini bırakmak gibi eylemler trafik cezası yemenize sebep :)

Şoförler, yayalar, bisiklet ve motosiklet sürücüleri bir şekilde hepimiz trafikteyiz, umarım bir gün hepimiz hem kurallara uyar, hem kendimizin hem de trafikteki diğer insanların güvenliğini tehlikeye atmamayı öğreniriz.

Bir de dip not olsun, şoförler veya araç içinde gidenler arabadan inerken kapı sağınızda kalıyorsa sol eliniz, solunuzda kalıyorsa sağ elinizle kapınızı açıp dışarı çıkın, böylece hem siz olası bir kazadan korunmuş olursunuz hem de o anda aracınızın yakınından geçen motosiklet bisiklet sürücüleri kaza yaşamaz.
Bazı ülkelerde bu bir kural haline gelmiş, umarım bizde de yaygınlaşır, bir kere kapıyı dediğim gibi açın ne demek istediğimi anlayacaksınızHoppa

O kamyonlardan biri ters yönden önüme çıktı
Kafa kafaya dalıyorduk
İşe gidip gelirken günde 100 km yolum var
Hiç sormayın o tırlardan neler cekiyorum , okul servis araçları ve aynı zamanda şirket araçları da aynılar ..

Back
X