- 22 Haziran 2018
- 355
- 213
- 103

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hasta ruhlu insanlar ehliyet alıyorlar,trafiğe çıkıyorlar;ışıklara rağmen,kanunlara rağmen,cezalara rağmen ,üstünüze sürüyorlar,sıkıştırıyorlar...üstüne birde..trafikde cinayet işleyenler serbest kalıyorlar.Hal böyle olunca,sokakları adımlayanlar yada pedallayanlar için,şehir çekilmez oluyor .Keşke,modern-free bir ülkede vatandaş olaydım,gönlümce bisikletimle dolanaydım"akılsız başım-dinmedi gözyaşım"triplerinde yaşamınıza bakakalıyorsunuz!!!
Kusura bakmayin ama yayalarda yuzsuz soforlerde.. yaya yola atliyo arabada hizlica geciyoki kimse onune gecmesin. Yaya gecitinde bile yol veren yok.
Aynen bole.. kurallari bilip uyarsan bide paparayi yiyosun yani:)) mesela su donel adalarin mantigini tam cozemedim :) adaya kim once dalmissa yol hakki onun olmasi gerekirken, yol ortasinda yol verenler sagdan girenler...kim dalarsa yol hakki onundur mantigi.. bizdede kimseye hakkimi kaptirmam dusuncesi : ( cok yorucu vallahiTontriko, bırak yaya geçidinde yol vermeyi, bizim millette kırılmaz bi düzen var ve trafik polisleri bile şaşırıyor.
Güncelinden "Trafik kuralları"nı içeren kurs notlarım torpidoda dururdu benim.
Bi kazaya karıştım, haklıyım; polis geldi "Hatalısınız" diyor. Ne hatalıyım bak bakayım dedim, polis oturdu "Böyle miymiş bu?" diye kaldıydı. Kontrolsüz kavşaklarda, tabela ve ışıkla geçiş hakkı belirlenmemişse, döner kavşak içinde olandadır geçiş hakkı. Ama bizim millet, kavşak içinde bekler, düz yoldan gelen geçer önce. Kavşaklarda da yığılır kalır bu yüzden millet, dönecek kişiler dizilir dizilir yola taşar-tıkar. Mantıken bile böyle bir düzenin olmadığı aşikarken, aşılmaz bir millet kuralı olmuş halde mesela bu. Ama trafik kuralı olarak bu böyle değil. :)
Sonra napıyoruz, düz yoldan gelen zerre frensiz kavşağa dalıyor, zaten millet bilmiyor diye kavşak içinde bekleyip o düzene giriyor bilen de. Çok böyle örnek uygulamada. Yaya geçidine gelene kadar ohhooğğ..
Arabam yok hatta ehliyetim de yok bisiklet kullanmayi hic ogrenemedim motordan cok korkarim asla binmem ama bazi bisiklet ve motorcularda olayi abartiyor isine gelince bizde vasitayiz serit hakkimiz diyorlar islerine gelince sagdan soldan gecip kirmizida gecen bile var iki aracin ortasindan gecmeye calisip ayna kiranlar da var he araba suruculeri cok mu iyi hepsi degil tabi krolar var mesela direksiyona dikilip kullananlar mal gibi arabayı yere yakinlastirip kasisten bile gecemeyenler egzoza bisey taktirip sahinden ferrari sesi cikaranlar
trafikte yayayım da, bisikletliyim de, motorluyum da ve arabalıyım da.
üstüne sürme ve sıkıştırılma olayını hiç yaşamıyorum.. bu yapacak kapasitedeki arabayı sezdiğimde
ben ne yapacağı belli olmayan şekilde sürüyorum böylece o araba benden kaçıyor.
Trafikte bisikletliyi sıkıştırana denk gelmedim hiç ama şunu diyebilirim ki ana yollarda can güvenliğiniz yok çünkü bizde bisiklet yolu yok. Motorlular ise gerçekten sorun, kullananlara tek sözüm var trafikte giden araç sağından sıkıştırılmaz ve önüne kırılmaz, motor kullanıyorsunız diye kırmızı ışıkta geçme hakkınız da yok. Motorlular hiç bir trafik kuralına uymuyorlar maalesef. Bazen bende sizin gibi düşünüyorum keşke trafik kurallarına uyulan bir ülkede yaşayabilseydim
Yaya halimizle kaldırımda yürürken bile güvende değiliz ki. Kurallara uymak, insan hayatına saygı gibi kavramlardan uzak bir medeniyet burası. Kuralları ihlal etmeyi cengaverlik sanan trafik canavarları olduğu sürece, durakta otobüs, beklerken, yol kenarında çiçek satarken ya da gece yatağınızda uyurken de bir araba tarafından ezilerek öldürülebilirsiniz. Örneklerini hepimiz biliyoruz. O yüzden bisikletle, motosikletle trafiğe çıkmak, bu ülke için gereksiz tehlikeli bir macera arayışı. Eşim çok istiyordu motosiklet, ben de severim aslında ama almak için önce cesedimi çiğnemesi gerekiyordu, vazgeçti.
Pedallı olarak gittiğin yeri bilecen arabaya arabası olana öncelik gösterecen
Öyle al başını düş yollara helede güzel ülkemde hiç olur mu ama
moturu geçtim de ana yolda bisiklet kullananlara çok kızııyorum
sağ şerit tıkanıyo resmen
üstelik ödüm kopuyor her an önüme düşecek ezip geçicem diye
yok arkadaş memleket uygun değil ana yolda bisiklet sürmeye