- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
hamur mayalamakta en sevmedıgım ıs yaCok tesekkurler :)
Rulolarin kac tane oldugunun onemi yok ki cutezaten kesiyorsun eline nasil kolay gelirse.
Ben hamuru 4e bolmustum ama. 4 ruloydu yani.
Sen benimle ayni olcude yapabilirsin. 4 kucuk 1 buyuk güveç 6 kucuge asagi yukari denk gelir. Sikinti yasamazsin. Hamurun ne kadar mayalanacagi vs de etki ediyor zaten.
hamur mayalamakta en sevmedıgım ıs ya
Ne yaptın sen beaaKizanlarim nabarsiniz bea? Ayirli aksamlariniz olsun.
Bu tarifini verecegim borege biz "kiğde" diyoruz. Ama nedense bizim disimizda herkes "dizmana" diyor. Ben de ikisinin adini yazdim. Biz niye kiğde diyoruz onu bilmiyorum.
Yapımı orta zorlukta olmasina ragmen lezzeti doruklarda ve mutlaka denemeniz gereken bir tarif. Dileyen hamuru kendisi yapmak yerine firindan alarak tarifi daha da basitlestirebilir.
Malzemeleri yazarak baslayayim.
Hamuru icin:
3 sb un
1 pk kuru maya
Ilik su
Tuz
Ic malzemelesi:
200 gr eksimik (lor peyniri)
Istege gore maydanoz.
Uzeri icin:
1 sb yogurt
1 yumurta
1/2 sb sivi yag
Eveeeet tarife geciyorum.
Oncelikle ocaga bir miktar su koyup iliyinca mayayi ve tuzu eritip kaynayinca kendimize bir nescafe patlatiyoruzbu sirada bir kaba unumuzu alip ortasini cukurlastiriyoruz.
Eki Görüntüle 1737413
Kahvemizden bir yudum aldiktan sonra mayayi unla birlestirip gerektigi kadar su ekleyerek yoguruyoruz. Sert bir hamur olmayacak. Mayalandiginda bayagi yumusak olmali.
Eki Görüntüle 1737414
Hamurun ustunu ortup mayalanmasi icin birakip peyniri bir tabaga aliyoruz. Ustu icin sosunu da hazırlayıp kenara birakiyoruz.
Eki Görüntüle 1737418
Bu arada gidelim oturalim, kahvemizi icelim biraz keyif yapalim. Hamurun mayalanmasi icin az biraz zamana ihtiyaci var.
Donunce de pisirecegimiz kabi yaglayalim.
Normalde tepside yapabilirsiniz ama ben 4 kucuk 1 buyuk guvecte yapmayi tercih ettim. Porsiyonluk gibi oldu.
Eki Görüntüle 1737426
Mayalanmis hamurumuzu elimizle ince olmayacak sekilde acip uzerine peynir dokuyoruz.
Eki Görüntüle 1737434
Daha sonra rulo yapip 2ser cm kalinliginda kesiyoruz.
Eki Görüntüle 1737436
En son kabimiza dizip sosunu ustune dokuyoruz. Ve 200 derece firinda ustu kizarana kadar pisiriyoruz.
Eki Görüntüle 1737444
Bu sirada tepsi mayasi icin biraz bekletebilirseniz iyi olur. Mecburi bir durum degil. Ben bekletmedim.
Eki Görüntüle 1737448
Evet sosu fazla olacak. Yanlislik yok. Ustune surmuyoruz bildigin boca ediyoruz. Bu sayede de yumusacik oluyor.
Veeeee yaklasik 40 dk sonra alacagimiz sonuc
Eki Görüntüle 1737452
İlk defa duyuyor ve de görüyorum bunu.. Ellerinize sağlık..
Ilk defa gördüğüm bir tarif.ellerinize saglik yarismada başarılar diliyorum
Ne yaptın sen beaaAriiika olmiş
yöreye ait hiç bilmem neler yaparlar yerler kahvaltılık gibi duruyor ellerinize sağlık
benim eniştem Tekirdağlı ve onun yengesi var kadın fena pilav olsun et olsun tatlılar hepsini yapıyor ordaki düğünlere yemek yapmaya bile gidiyormus :)Cok tesekkur ederim :)
Cok tesekkurler :)
Ahahahsagol feraceli ♡
Trakya yoresine ait cok fazla sey yok aslinda.
Yani cok spesifik vooov denecek yemek yok.
Zaten bir kismini tenzih etsem de trakya kadinlari oyle mutfaga girmeyi is yapmayi falan pek sevmez.
Arnavut boregi var, ciborek var aklima gelen...
Evet kahvaltida yenebilir ama biz hamur isini cok sevdigimizden aksam yemistik.
Nefiz olmuş ellerine sağlık tam benlik bunlar bide çay demlednmi yanında bundan ye iştebaşarılar dilerim sanada
benim eniştem Tekirdağlı ve onun yengesi var kadın fena pilav olsun et olsun tatlılar hepsini yapıyor ordaki düğünlere yemek yapmaya bile gidiyormus :)
Cok tesekkur ederim.
Denemelisin mutlaka! :)
Biz silivri-catalca karisigiz. Bir kismimiz da edirne ve cerkezkoyde.
Bizde yemekli dugun falan olmaz, kalmadi hic. Dugun zamani misafir agirlamayiz acikcasi. Zaten en uzaktan gelecek olan 3 saatlik yoldan gelir diye belki de.
Canım çekti benim de çok güzel görünüyor ellerinize sağlık yarışma da başarılar dilerim.
Degısık bır tarıf cok guzel gorunuyo emınım tadıda oyledırellerınıze saglık basarılar..
Ellerinize sağlık.Daha önce hiç görmedim denk gelmedim. Çok güzel görüntü başarılar dilerim
Slimcim naaaabıyon bea
Bizim Çanakkale'de de böyle konuşurlar :)
Bu yemeği ilk defa gördüm, hoşuma gitti mutlaka denicem.
Ellerine sağlık, yarışmada başarılar.
Mutlaka denemek isterim , çok lezzetli bir tarif hissi uyandırdı
Ellerine emeğine sağlık , başarılar dilerim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?