Transfer öncesi korona aşısı ???

Transfer öncesi aşı olurmusunuz?

• Evet aşı olurum..

OY: 6 66,7%
  • Hayır aşı olmam..

OY: 1 11,1%
  • Kararsızım..

OY: 2 22,2%

• Ankete Katılan
    9

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.488
408
Merhaba arkadaşlar..
Benim 3 tane dondurulmuş 6. Gün embriyosu var.. Haziranda aşı sıram geldi.. avrupada yaşıyorum..
Bugün merkezi aradigim da aşını ol öyle transfer yapalım hem senin sağlığın için hemde bebek için önemli eğer hamile kalırsan acil bir şekilde yine aşı yapmak zorundayız dedi..
Aşı yapılmayan kimse kalmayacak dedi..
Bu aşı bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı oluyor ve tutunması için de etken olabilir diye düşündüm kendi kendime..
Son zamanlarda hamileler de çok duyuyorum ALLAH korusun korona olup kendi ve bebeği vefaat eden çok var..
Bunu önlemek için de önce aşı sonra transfer seçeneği aklıma yatmaya başladı ki ben aşı ya karşı bir insandım bu güne kadar.. güvenmediğim için yaptırmak istemedim.. hemşireler doktorlar hatta hamileyken bile aşı yaptıranlar var araştırmalarım sonucu..
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda sizin de fikirlerinizi almak istedim ? ? ?

Ben hormon iğnelerine başlamadan bir gün önce (2 Mayıs ) ikinci doz sinovac aşımı oldum (30 yaşındayım ama kronik rahatsız grubunda olduğum için sıra geldi) . Ertesi gün adetin ikinci günü tedavime başlandı . Bugün OPU oldum hayırlısıyla sonraki ay transfer olacak inşallah . Doktorum bir sakıncası olmadığını söyledi

Bugün hemşire de hiç bir sakıncası olmadığını hatta aşı olmamın daha sağlık lı olduğunu ilerde bir sorun olmaması için kendi yararıma olduğunu söyledi..
Ama ben yine de araştırmak istedim cevabınız için çok teşekkür ederim..
Kimse fikrini yazmıyor nedense?
Topik mi görünmüyor acaba diye düşündüm?

Bugün hemşire de hiç bir sakıncası olmadığını hatta aşı olmamın daha sağlık lı olduğunu ilerde bir sorun olmaması için kendi yararıma olduğunu söyledi..
Henüz Türkiye’de aşı 55 yaşına geldiği için bu tüp bebek yaş grubunun ilgisini çekmemiş olabilir topik :)) ben bağışıklık sistemi kapatıcı ilaç kullandığımdan dolayı girdim asi grubuna . Bence size sıra gelmişse kacirmayin bu fırsatı daha kac sene korona ile devam ederiz hiç belli değil

Cnm benim doktorum doc ve riskli gebelik uzmanı bana mutlaka olmalisin dedi biontech önerdi ve ben oldum ilk dozumu. Doktorum inanılmaz pimpirikli bi doktor hamileyken bana dus jeli krem tüm kimyasalları yasaklayan biri. Eğer bi sıkıntı olucak olsa bence onaylamazdi

Cnm benim doktorum doc ve riskli gebelik uzmanı bana mutlaka olmalisin dedi biontech önerdi ve ben oldum ilk dozumu. Doktorum inanılmaz pimpirikli bi doktor hamileyken bana dus jeli krem tüm kimyasalları yasaklayan biri. Eğer bi sıkıntı olucak olsa bence onaylamazdi

Burcummm canım banada biontech dediler ama hala araştırma aşamasındayız.. çok tereddüt de kaldım dedim ve hemşire aşıyı herkes olacak olmayan kalmayacak biz sizi ve bebeği düşünmek zorundayız dedi..
Benimde sıram haziranda bakalım hayırlısı olsun kuzumm..

Burcummm canım banada biontech dediler ama hala araştırma aşamasındayız.. çok tereddüt de kaldım dedim ve hemşire aşıyı herkes olacak olmayan kalmayacak biz sizi ve bebeği düşünmek zorundayız dedi..
Benimde sıram haziranda bakalım hayırlısı olsun kuzumm..
Açıkçası bende cok istemiyodum cnm ama doktorum onaylayinca bende oldum güvendiğim için doktoruma..

Ben doktoruma sordum transfer öncesi kesinlikle önermiyoruz dedi, transfere 2 ay kala yapılabilir diye de ekledi

Merhaba arkadaşlar..
Benim 3 tane dondurulmuş 6. Gün embriyosu var.. Haziranda aşı sıram geldi.. avrupada yaşıyorum..
Bugün merkezi aradigim da aşını ol öyle transfer yapalım hem senin sağlığın için hemde bebek için önemli eğer hamile kalırsan acil bir şekilde yine aşı yapmak zorundayız dedi..
Aşı yapılmayan kimse kalmayacak dedi..
Bu aşı bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı oluyor ve tutunması için de etken olabilir diye düşündüm kendi kendime..
Son zamanlarda hamileler de çok duyuyorum ALLAH korusun korona olup kendi ve bebeği vefaat eden çok var..
Bunu önlemek için de önce aşı sonra transfer seçeneği aklıma yatmaya başladı ki ben aşı ya karşı bir insandım bu güne kadar.. güvenmediğim için yaptırmak istemedim.. hemşireler doktorlar hatta hamileyken bile aşı yaptıranlar var araştırmalarım sonucu..
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda sizin de fikirlerinizi almak istedim ? ? ?
Sizinle benzer bir durumda olduğum için 2 ayrı hekimle konuştum. Eğer mümkün ise aşı ile transfer arasına 13 14 gün koymamızı tavsiye ettiler. Bunun da nedeni aşıdan sonra oluşabilecek ateş gibi bazı etkilerin transfer başarısında rol oynayabilmesi. Her iki hekim de aşıdan yana ve gebelere de aşı yapılabilir diyorlar ama ilk 3 ayında değil. İsterseniz bu açıdan değerlendiriniz

Back
X